Persoonlijke Financiën

10 Manieren om de cashflow in de bouw te verbeteren

Hoe Je Het Maximale Uit Je Leven, Je Zaak En Uit Jezelf Kunt Halen. (Juni- 2019).

Anonim

Hoe vaak heb je het gezegde gehoord: "Geld is koning? "De reden dat je het zo vaak hoort (of leest) is omdat het waar is. Een constructie- of aannemingsbedrijf dat consequent met verlies opereert, kan bijvoorbeeld falen. Een bedrijf met een consistente negatieve cashflow mislukt echter .

De oplossing is om maandelijks een positieve cashflow te genereren, waardoor medewerkers betaald kunnen worden en betalingen op tijd kunnen worden gedaan. Een voor de hand liggende sleutel tot succes is om voorrang te geven aan inkomsten en uitgaven, maar dat is een brede verklaring.

10 strategieën

Voor meer informatie over hoe een bouw- of aannemingsbedrijf zijn cashflow kan verbeteren, overweeg dan de volgende 10 strategieën:

  1. Project toekomstige kasstroom. Dit is wat ingewikkelder in constructie dan in de meeste industrieën vanwege de verschillende mate van projecten en wijzigingsopdrachten voor lopende projecten. Dat gezegd hebbende, kan een bouwbedrijf, door gebruik te maken van software voor cashflowbeheer, nog steeds een kans krijgen om een ​​algemeen idee te krijgen van wat inkomsten en uitgaven in de toekomst te verwachten zijn. Een goede planning in afwachting van deze gebeurtenissen zal bijdragen tot het voorkomen van loon- en betalingsproblemen.
  2. Spreid kosten. Tenzij een steile korting wordt ontvangen, moet een bouwbedrijf dat materialen en benodigdheden aanschaft, gebruik maken van financiering. Dit komt met rente, maar het zal de vereiste betalingen spreiden, wat meer geld in het bedrijf zal achterlaten voor operaties.
  3. Koop de beste prijzen. Elke leverancier wil zaken doen. Als je laat weten dat je aan het shoppen bent voor het beste aanbod, biedt een leverancier je waarschijnlijk de best mogelijke deal, vooral als je niet bluft en bereid bent weg te lopen. Door kosten te besparen, maakt u geld vrij.
  4. Betrek loonlijst correct. Dit is een veel andere situatie in de bouw dan in de meeste bedrijven. In de bouw worden medewerkers bijna altijd tweewekelijks betaald. Om de cashflow te verbeteren, kunt u onderaannemers inhuren, die vaak elke vier weken worden betaald. Dit moet echter alleen in speciale situaties worden gedaan, omdat u resultaten van een hogere kwaliteit krijgt van permanente, fulltime werknemers - en dat werk van hogere kwaliteit de kans op ongelukken en tegenvallers van projecten vermindert en de kans op herhalingsaankopen vergroot.
  5. Wijzig bestellingen snel. Wijzigingsopdrachten komen vaak voor in de bouw en zijn vaak het resultaat van een project dat meer tijd, geld en / of middelen vereist dan oorspronkelijk werd gedacht. Extreem weer kan ook een rol spelen. De projectmanager moet onmiddellijk een wijzigingsorder verwerken in plaats van te wachten tot het project is voltooid.Dat geld moet snel worden ontvangen, wat de cashflow positief beïnvloedt.
  6. Stuur automatisch geautomatiseerde facturen. Alle facturen moeten zo snel mogelijk worden geautomatiseerd en verzonden. Als u het cashflowpotentieel wilt maximaliseren, verzendt u de facturen van tevoren.
  7. Accepteer elektronische betalingen. Door elektronische betalingen te accepteren, zal sneller geld worden ontvangen, waardoor de cashflow toeneemt en er meer kapitaal kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties, schulden en groei.
  8. Train de projectmanager voor kasstroombeheer. In constructie is 85% van het geld afkomstig van lopende projecten, wat betekent dat de kasstroomprestaties afhangen van het kasstroombeheer van de projectmanager. Naast training kunt u een incentive aanbieden op basis van cashflowprestaties. Dit is waarschijnlijk effectief.
  9. Vermijd overbetalingen en te lage facturen. Sommige projectmanagers zijn trots op overbetalingen. Omdat dit betekent dat de factuur hoger zal zijn dan de tot nu toe uitgevoerde opdracht, zal dit de huidige cashflow verhogen. Het nadeel is dat het de cashflow zal verminderen als het project is voltooid. Bij onderfacturatie zal de cashflow op korte termijn een hit krijgen. De beste aanpak is om te factureren op basis van hoeveel van het project is voltooid.
  10. Stel een doel in voor uitstaande dagverdiensten . Het hebben van een doel vergroot de kans op succes enorm. Het gemiddelde aantal dagen dat nodig is om in de constructie te worden betaald, ligt tussen 60 en 90. Houd er ten sterkste aan een realistisch doel in te stellen om dat aantal tot 50 dagen te verminderen. U kunt dit doen door het verzenden van directe facturen, het aanbieden van betalingsprikkels, het schrijven van duidelijke voorwaarden, het controleren van kredietrapporten voorafgaand aan het maken van deals en het herstructureren van voorwaarden met niet-betalers.

The Bottom Line

Bouwbedrijven werken anders dan de meeste bedrijven, omdat geen enkel project hetzelfde is. Daarom vereist het verbeteren van de cashflow enkele verschillende strategieën. Veel hangt af van het vermogen van de projectmanager om de cashflow te beheren. Als dat het geval is, moet u een gekwalificeerde projectmanager inhuren of een uitgebreide training voor cashflowbeheer aanbieden aan een huidige projectmanager. Naast het juiste projectmanagement moet een bouwbedrijf alles in het werk stellen om de snelheid van de vorderingen te verhogen, wat de cashflow zal verbeteren.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder