Investeren

Om een ​​aantal redenen worstelen beleggingsfondsen tot nu toe in 2016

Advice to a Young Man That Many of You Need (Mei 2019).

Anonim

Om een ​​aantal redenen worstelen beleggingsfondsen tot nu toe in 2016. Na beter presterende dan de Standard & Poor's 500-index en de meeste andere sector beleggingsfondsen voor de laatste vijf jaar, gezondheidszorg beleggingsfondsen zijn gedaald 15. 79% year-to-date, verreweg de meeste van alle sectoren. Ter vergelijking: het gemiddelde ETF-beursfonds is slechts 1,6% gedaald tot 16 maart 2016. De gapende prestatieverschillen kunnen gedeeltelijk worden verklaard door het feit dat de meeste beleggingsfondsen voor gezondheidszorg in de eerste plaats investeren in groei, op zoek naar kansen in het spectrum van de gezondheidszorg, waaronder biotechnologiebedrijven met een hoger risico en kleine en middelgrote bedrijven met een hoog groeipotentieel. ETF's in de gezondheidszorg worden over het algemeen belegd in aandelen die een van de smalle indices vormen die de meeste grotere, stabielere zorgbedrijven volgen.

Dat verklaart ook waarom dividendrendementen op ETF's in de gezondheidszorg vaak veel hoger zijn dan beleggingsfondsen. Hoewel beleggers waarschijnlijk niet naar beleggingsfondsen voor dividendrendement moeten kijken, bieden een paar wel bescheiden rendementen die kunnen fungeren als een kleine buffer tijdens dalende marktomstandigheden. Hun belangrijkste doel is echter om aandelen te selecteren die volgens hen beter zullen presteren dan de sector en de S & P 500-index.

Vanguard Health Care Fund

In de loop der jaren heeft het Vanguard Health Care Fund ("VGHCX") bewezen een stabiele prestatie neer te zetten en een respectabel rendement te behalen, terwijl het de markt overtreft tijdens een recessie. Vanaf 16 maart 2016 heeft het fonds $ 46. 3 miljard beheerd vermogen (AUM) belegd in 105 bedrijven uit het hele spectrum van de gezondheidszorg. Het fonds neigt eerder naar grotere, meer gevestigde bedrijven met geografische diversificatie. Na de overname van het fonds in 2012, heeft fondsbeheerder Jean Hynes een lichte kanteling gemaakt ten opzichte van kleinere, op groei gerichte bedrijven, waardoor het aantal posities van 70 naar meer dan 100 is uitgebreid. De topposities omvatten grote dividendbetalers zoals Bristol- Myers Squibb Company (NYSE: BMY), UnitedHealth Group Inc. (NYSE: UNH), Merck & Co Inc. (MRK) en Eli Lilly and Co. (LLY). Het twaalfmaandsrendement van het fonds bedraagt ​​1. 23%. Hoewel het fonds met 10. 01% year-to-date is in 2016, is het 10. 83% teruggekeerd over de laatste 10 jaar en 18.85% over de afgelopen vijf jaar. De expense ratio van het fonds bedraagt ​​0 34% en is daarmee de laagste in zijn categorie.

BlackRock Health Sciences Opportunities Portfolio

Met 1,4% heeft de BlackRock Health Sciences Opportunities Portfolio ("SHSAX") een iets hoger dividendrendement, maar de kostenratio is aanzienlijk hoger met 1,15%. De $ 5. Een fonds van 3 miljard investeert minstens 80% van zijn vermogen in de gewone aandelen van bedrijven in de gezondheidswetenschappen en aanverwante bedrijfstakken, waaronder gezondheidszorgapparatuur, biotechnologie, zorgaanbieders, biotechnologie en farmaceutische producten. Vanaf 16 maart 2016 zijn de top vijf van holdings UnitedHealth Group, Medtronic Plc (NYSE: MDT), Celgene Corp. (NASDAQ: CELG), Eli Lilly and Co. en Amgen Inc. (NASDAQ: AMGN). Het fonds keerde 11. 83% terug in de afgelopen 10 jaar en 17. 53% in de afgelopen vijf jaar. Year-to-date in 2016 is het fonds 11. 66% gedaald. Het fonds vereist slechts een minimale investering van $ 1, 000 en rekent een front-end verkoopbelasting van 5 25%.

Het Hartford Healthcare Fund

Met 1.60% heeft het Hartford Healthcare Fund ("HGHAX") het hoogste dividendrendement van deze drie fondsen, maar het heeft ook de hoogste kostenratio. Het fonds, dat wordt beheerd door Wellington Management Company, heeft $ 1. 5 miljard aan vermogen belegd in gewone aandelen van aan gezondheidszorg gerelateerde bedrijven. Vanaf 16 maart 2016 zijn de top vijf van het fonds Allergan, Bristol-Myers Squibb, UnitedHealth Group, Medtronic en Gilead Sciences Inc. (NASDAQ: GILD). Het fonds is de afgelopen 10 jaar 9. 68% en 18. 35% over de afgelopen vijf jaar teruggekeerd. Het rendement over de eerste negen maanden van 2016 is 14.4% negatief. De kostenratio van het fonds is 1. 28% en beleggers betalen een front-end verkoopbelasting van 5.50%.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder