Beheren Van Het Vermogen

3 Schijnbaar niet-financiële beslissingen Iedereen zou serieuzer moeten nemen

Class 04 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey (Juli- 2019).

Anonim

Er zijn veel beslissingen die niet-financieel lijken, maar ze kunnen je hele leven beïnvloeden op gebieden zoals het verdienen van potentieel, schulden en het vermogen om te sparen voor hun pensioen. In dit artikel bekijken we drie van dergelijke beslissingen die mensen vanuit financieel oogpunt serieuzer moeten bekijken dan normaal.

Huwelijk

Je kunt budgetteren over en weer plannen, je pensioen plannen wanneer je in de baarmoeder bent en uiteindelijk op 40 eindigen als een echtscheiding de helft van je bezittingen kost en je de rest van je leven betaalt. Met wie je trouwt is een van de grootste factoren om te bepalen of je later in je leven in een goede financiële conditie bent. Hoewel er niet zoiets bestaat als een goede echtscheiding - omdat zelfs een rechtvaardige iemand geld kost in juridische kosten - gewoon getrouwd blijven, garandeert ook geen financieel succes. Vanuit financieel oogpunt is het belangrijk dat u en uw partner een vergelijkbare houding hebben als het gaat om geld en een gedeelde visie voor zover het financiële doelen betreft.

Er zijn veel vragen die je moet beantwoorden als je iemand een leven lang engageert, bijvoorbeeld of je kinderen wilt hebben, of je allebei blijft werken en hoe je wilt dat je toekomst er financieel uitziet. Wil je reizen terwijl je jong bent ten koste van langer werken? Wil je vroeg met pensioen? Is het runnen van een bedrijf een van je dromen? Er zijn geen goede of foute vragen of antwoorden, maar het is een goed idee om deze gesprekken vroeg te beginnen om problemen te voorkomen nadat je al getrouwd bent. (Zie ook: Wat te doen voor het trouwen: Saver versus Spender.)

Kinderen

Kinderen krijgen is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Om een ​​kind de beste opvoeding te geven die je kunt, helpt het om een ​​solide financiële basis te hebben.

Voor veel paren betekent het krijgen van een kind het verlies van een inkomen voor een bepaalde periode en een herschikking van financiële prioriteiten voor een decennium of twee. Er is ook een toenemende kans dat u een volwassen kind tot ver in de twintig kunt ondersteunen, omdat postsecundair onderwijs steeds vaker voorkomt.

Dat gezegd hebbende, financiën zouden niet de dealbreker moeten zijn in de beslissing om kinderen te hebben. Als u eenmaal hebt besloten om een ​​kind te krijgen, moet u uw financiële prioriteiten eerder eerder dan later opnieuw beoordelen. (Zie ook: De kosten van het opvoeden van een kind in Amerika .)

Onderwijs

Voor de meeste mensen legt hun postsecundair onderwijs hen idealiter een carrièrepad op. Om een ​​goed besluit te nemen over de te volgen graad, hebben potentiële studenten een duidelijk beeld van hun verdienvermogen en de marktvraag voor die carrière nodig voordat ze duizenden dollars verzinken in een veld waar de vooruitzichten mogelijk zwak zijn.

Hoewel het goed is om je hart te volgen, moet de economie van loopbaankeuzes een deel van je beslissing zijn. Het is waar dat een graad van vier jaar kan worden vervuld, ongeacht of dit zich vertaalt in betere loopbaanperspectieven, maar de meeste mensen kunnen het zich niet veroorloven om tijd en geld te verliezen zonder een vorm van financieel rendement. Een plaats om te beginnen is het "Occupational Outlook Handbook", gepubliceerd door het U. S. Bureau of Labor Statistics.

Het evalueren van potentiële graden tegen de arbeidsmarkt kan helpen om uw keuzes te filteren en de kansen te verkleinen dat u uiteindelijk weer naar school gaat om iets praktischer te studeren. Op het gevaar af te klinken als een uitverkoop, moet gezegd worden dat veel mensen een lonende carrière vinden op gebieden die werknemers nodig hebben en hun interesses delegeren aan een hobby die hun vaste baan ondersteunt.

De bottom line

Geen enkele van deze beslissingen is puur financieel, maar er zijn echte consequenties bij het negeren van hun financiële consequenties. Of het nu gaat om een ​​huwelijk, kinderen of een diploma, overweeg de beslissing vanuit meerdere invalshoeken - inclusief de financiële invalshoek.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder