Beheren Van Het Vermogen

3 Eenvoudige veranderingen in levensstijl om u productiever te maken

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Juni- 2019).

Anonim

Als u productiviteitstips opzoekt, zult u merken dat internet overspoeld met hen. Er zijn tientallen experts online die de informatie die ze hebben ontdekt willen delen, en ze maken lijsten, artikelen en infographics. Ze willen dat je weet hoe je productief moet zijn. Helaas zitten deze lijsten vol met alledaagse adviezen zoals "Kijk niet zoveel tv" en "sta vroeg op, iedereen werkt 's ochtends beter. "Veel mensen krijgen echter de hele dag een aanzienlijke hoeveelheid werk, en slagen er toch in om 's avonds een uur of twee tv te kijken. Het helpt hen ontspannen.

Productief zijn, gaat niet om meer uren werken. Productief zijn gaat over het begrijpen hoe je geest denkt, en hoe je de uren kunt maximaliseren waarin je werkt. Hier is een blik op wat u productiever kan maken en waarom het werkt.

Een takenlijst maken

Al jaren heb ik een takenlijst. Eigenlijk heb ik er verschillende gehad. Aan het begin van de week maak ik een grote lijst van alles wat er die week gedaan moet worden. Deze lijst is georganiseerd op basis van klanten, maar niet in chronologische volgorde. Dat betekent dat als ik aan de top begon en mijn weg naar de bodem bereikte, alles in de war zou lopen.

Elke ochtend, of soms 's avonds voordat ik hem opbreek, maak ik een kleinere lijst op een klad stuk papier. Deze lijst organiseert, in chronologische volgorde, wat ik voor die dag moet doen en wat extra's. Ik maak een markering op mijn lijst die laat zien waar ik absoluut moet komen voor vandaag, en alles dat verder gaat dan dat merkteken is een bonus.

Afgezien van de omstandigheden buiten, mis ik nooit mijn doel.

Maak een takenlijst als u meer wilt bereiken dan u voor mogelijk had gehouden.

Waarom een ​​takenlijst werkt

Veel mensen denken dat een takenlijst niet nodig is als je een goed geheugen hebt. Waarom verspil je tijd aan het opschrijven als je weet dat je het niet gaat vergeten? De reden is meer dan alleen iets kunnen herinneren.

Elke taak die we uitvoeren, wordt geanalyseerd en gecategoriseerd door onze hersenen. Of het nu iets is dat zo eenvoudig is als het sluiten van de kastdeur of zo ingewikkeld als het ontwerpen van een nieuw raketschip, ons brein plaatst het in een categorie als "ongedaan gemaakt" totdat het klaar is … of totdat het een nieuwe plaats kan vinden. Wanneer je de hele dag door veel projecten moet aanpakken, hangen je brein aan al die projecten en onbewust vertragen ze je.

Wanneer u een takenlijst maakt, neemt het project afstand van een limbo naar een meer concrete status. Het staat niet bovenaan uw prioriteitenlijst totdat het tijd is om u er zorgen over te maken, maar een visuele herinnering is altijd nuttig. Voor meer informatie hierover, raad ik het boek Getting Things done: de kunst van stressvrije productiviteit door David Allen sterk aan.

Wat te doen: Eet beter

Ik eet zelden ontbijt. Het is geen tijdbesparende techniek, het heeft alles te maken met het feit dat ik gewoon geen honger heb 's morgens. In plaats daarvan neem ik 's morgens als eerste een L-theaninesupplement (een extract van Japanse groene thee) en doe ik wat lichtjes terwijl mijn lichaam wakker wordt. Nadat ik een half uur of zo ben geweest, drink ik een kop koffie en ga ik aan het werk. Ik ben in het algemeen wakker voor twee of drie uur voordat ik honger heb, en dan eet ik iets (meestal hele haver op basis van granen, soms eieren).

Tijdens de lunch heb ik vaak restjes van de avond ervoor en drink ik een smoothie gemaakt van komkommers, appels, sinaasappels, wortels, gember, druiven, of wat voor ander fruit dan ook te koop is. Samen met mijn lunch neem ik een vitamine B-100-complex en drink ik een kopje thee voordat ik 's middags begin. Dit proces heeft mijn middagen veranderd van lethargisch naar bijna productiever dan mijn ochtenden.

Ik schrijf de verhoogde productiviteit niet zozeer toe aan de supplementen (hoewel ik heb geconstateerd dat ik me beter kan concentreren als ik de B-100 neem dan als ik het vergeet), maar voor het hebben van veel fruit en groenten. Ik raad ten zeerste een Nutri-Bullet (of een vergelijkbaar eenvoudig blend-apparaat) aan voor het verkrijgen van voldoende groente en fruit gedurende de dag.

Waarom betere werken eten

Je hersenen wegen waarschijnlijk ongeveer drie pond; of ongeveer 1. 5 - 2% van uw lichaamsgewicht. Maar het gebruikt 20% van de energie die uw lichaam nodig heeft gedurende de dag, en mogelijk zelfs meer wanneer u het krachtig gebruikt. Wanneer je je gemiddelde hoeveelheid calorieën voor de dag verbrandt, blijven je hersenen achter en geen enkele hoeveelheid koffie of energiedrankjes helpen je bij te komen.

Maar het zijn niet alle calorieën; je kunt duizenden per dag krijgen door alleen maar lepels suiker te eten. In plaats daarvan moet je een uitgebalanceerd dieet hebben, rijk aan omega-3 vetzuren (aangetroffen in hoge concentraties in vis) en ervoor zorgen dat je de juiste voeding krijgt.

Wat moet ik doen: Neem een ​​pauze

Ik ben dol op pauzes van mijn werk. Ik sta op van mijn bureau, ga naar beneden en kijk soms uit het raam terwijl ik een handvol krakelingen eet. Als het weer mooi genoeg is ga ik naar buiten om te zien welke planten groeien, voel de wind op mijn gezicht, of als ik een langere pauze nodig heb, maak ik een wandeling rond het blok met mijn hond.

Wanneer ik terug naar mijn bureau ga, word ik nieuw leven ingeblazen en ben ik klaar om het volgende project op mijn takenlijst aan te pakken. Mijn pauzes variëren van 30 seconden tot 20 minuten. Desalniettemin, bijna elke keer dat ik een pauze neem, ben ik veel productiever dan wanneer ik gewoon probeerde door te duwen en te blijven werken.

Waarom een ​​pauze inlassen

Net als je spieren worden je hersenen vermoeid. Stel dat je elke dag 100 pull-ups wilt doen, dan kun je ze misschien allemaal op een rij doen na vele maanden oefenen, maar je hebt geluk dat je er 10 hebt geslagen bij je eerste poging. Maar als je elke 30 minuten 10 pull-ups doet, is het waarschijnlijk een fluitje van een cent om 100 hiervan te maken als je rekening houdt met het tijdsinterval van 30 minuten per rep.

Maar je brein werkt een beetje anders dan je armen. Een pauze nemen leidt je bewuste geest af van de taak en laat het een tijdje rusten. Onbewust echter, blijven je brein het idee steeds maar weer keren. Wanneer je weer aan het werk gaat, zullen de dingen natuurlijker en gemakkelijker worden, omdat je hersenen het probleem al hebben opgelost.

Probeer dit met een kruiswoordpuzzel. Wanneer je stumped wordt, zet het een paar uur opzij en kom dan terug. Je zult waarschijnlijk nog een paar antwoorden krijgen omdat je brein aan het puzzelen was, zelfs als je er niet actief mee bezig was.

De bottom line

Sommige mensen zijn zeer productief en de rest van de wereld staart alleen maar en vraagt ​​zich af hoe ze het doen. Ik kan je precies vertellen hoe; ze letten op wat voor hen werkt en repliceren het proces.

De drie tips die ik heb opgesteld, zouden voor iedereen moeten werken, maar waarschijnlijk niet op de manier waarop ze voor mij werken. De methoden van iedereen in hun zoektocht naar een fysieke, mentale en emotionele gezonde balans is volledig subjectief. Richt u daarom op het afstemmen van productiviteitstips die passen bij uw behoeften en persoonlijkheid.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder