Beheren Van Het Vermogen

3 Eenvoudige stappen om rijkdom te bouwen

TEDxMaastricht - Simon Sinek - "First why and then trust" (Mei 2019).

Anonim

Welvaart opbouwen - het is een onderwerp dat zorgt voor een verhit debat, stimuleert eigenzinnige "snel rijk worden" -schema's en drijft mensen om transacties na te streven die ze misschien nooit zouden overwegen. "Drie eenvoudige stappen om rijkdom te bouwen" lijkt misschien een misleidende titel, maar dat is het niet. Hoewel deze stappen eenvoudig te begrijpen zijn, zijn ze niet eenvoudig te volgen.

De stappen

Kortom, het opbouwen van rijkdom komt hierop neer: om rijkdom te accumuleren in de tijd, moet je drie dingen doen:

 1. Je moet het maken. Dit betekent dat voordat u kunt beginnen met sparen of beleggen, u een langetermijnbron van inkomsten nodig heeft die voldoende is om nog wat over te houden nadat u uw behoeften hebt gedekt.
 2. Je moet het opslaan. Zodra u een inkomen heeft dat voldoende is om uw basisbegrippen te dekken, moet u een proactief spaarplan ontwikkelen.
 3. Je moet het investeren. Als u eenmaal een maandelijks spaardoel hebt gereserveerd, moet u het voorzichtig doen.

Dit maakt een eenvoudige vergelijking: Inkomsten - Bestedingen = Besparingen

Stap 1: genoeg geld verdienen

Deze stap lijkt misschien elementair, maar voor degenen die net beginnen of in een overgangsfase zijn, is dit is de meest fundamentele stap. De meesten van ons hebben tabellen gezien die aantonen dat een klein bedrag dat regelmatig wordt opgeslagen en gecomposeerd in de loop van de tijd uiteindelijk kan oplopen tot aanzienlijke welvaart. Maar die tabellen dekken nooit de andere kanten van het verhaal - dat wil zeggen, maak je genoeg om te redden in de eerste plaats? Houd er rekening mee dat je alleen zoveel kunt besparen. Als uw kosten al tot op het bot worden verlaagd, moet u kijken naar manieren om uw inkomsten te verhogen. Ben je ook goed genoeg in wat je doet en geniet je er genoeg van dat je het 40 of 50 jaar kunt doen om dat geld te besparen?

Er zijn twee soorten inkomsten: verdiende en passieve . Het verdiende inkomen komt van wat u "doet voor de kost," terwijl passief inkomen is afgeleid van investeringen. Dit gedeelte behandelt het beroepsinkomen.

Degenen die aan hun carrière beginnen of midden in een loopbaanverandering kunnen nadenken over de volgende vier overwegingen om te beslissen hoe ze hun "verdiende inkomen" kunnen afleiden:

 1. Overweeg wat u leuk vindt. Je zult beter presteren en meer kans hebben om financieel te slagen met iets dat je leuk vindt.
 2. Overweeg waar je goed in bent. Kijk naar wat je goed doet en hoe je die talenten kunt gebruiken om de kost te verdienen.
 3. Overweeg wat goed zal betalen. Kijk naar carrières die gebruik maken van wat je leuk vindt en dat goed doet en dat voldoet aan je financiële verwachtingen.
 4. Overweeg hoe u daar moet komen.Bepaal de onderwijsvereisten, enz., Die nodig zijn om uw opties na te streven.

Als u deze overwegingen in aanmerking neemt, bent u op het juiste pad. De sleutel is om ruimdenkend en proactief te zijn. Je moet ook jaarlijks je inkomenssituatie evalueren.

Stap 2: genoeg sparen

Je verdient genoeg, je leeft redelijk goed, maar je bespaart niet genoeg. Wat is er mis? Er is maar één reden waarom dit gebeurt: uw wensen overtreffen uw budget. Ga als volgt te werk om een ​​budget te ontwikkelen of om uw bestaande budget op schema te krijgen:

 1. Volg uw uitgaven gedurende minimaal een maand. Misschien wilt u een financieel softwarepakket gebruiken om u hierbij te helpen. Zorg ervoor dat u uw uitgaven categoriseert. Soms kan het feit dat u zich bewust bent van hoeveel u uitgeeft, u helpen uw bestedingspatroon onder controle te houden.
 2. Snijd het vet bij. Maak uw wensen en behoeften kapot. De behoefte aan voedsel, onderdak en kleding ligt voor de hand, maar je moet ook minder duidelijke behoeften aanpakken. Je kunt je bijvoorbeeld realiseren dat je elke dag een lunch eet in een restaurant. Door uw eigen lunch twee of meer dagen per week te laten werken, kunt u geld besparen.
 3. Aanpassen aan uw veranderende behoeften. Als u doorgaat, zult u waarschijnlijk merken dat u een bepaald artikel te laag of te laag begroot hebt en uw budget dienovereenkomstig moet aanpassen.
 4. Bouw je kussen op - je weet nooit echt wat er in de buurt is. U moet streven naar een besparing van ongeveer drie tot zes maanden aan kosten van levensonderhoud. Dit bereidt u voor op financiële tegenvallers, zoals baanverlies of gezondheidsproblemen. Als het opslaan van dit kussen ontmoedigend lijkt, begin dan klein.
 5. Vergelijk dit! Draag bij aan uw werkgever 401 (k) of 403 (b) en probeer het maximale te halen dat uw werkgever bij elkaar optelt.

Zie ook: 4 Beste persoonlijke financiële apps

De belangrijkste stap is om onderscheid te maken tussen wat u echt nodig hebt en wat u alleen maar wilt. Het vinden van eenvoudige manieren om hier en daar wat extra geld te besparen, kan het volgende inhouden: je thermostaat programmeren om zichzelf uit te schakelen als je niet thuis bent, normale loodvrije benzine gebruiken in plaats van premium, je banden volledig opgeblazen houden, meubels kopen in een kwaliteitsvolle kringloopwinkel en leren koken. Dit betekent niet dat je altijd zuinig moet zijn. Als u besparingsdoelen tegenkomt, zou u bereid moeten zijn om uzelf te belonen en af ​​en toe (een gepast bedrag) eens in de zoveel tijd te geven! Je zult je beter voelen en gemotiveerd zijn om meer geld te verdienen.

Stap 3: Investeer het goed

Je verdient genoeg geld en je bespaart genoeg, maar je besteedt het allemaal aan conservatieve investeringen. Dat is goed, toch? Fout! Als u een omvangrijke portefeuille wilt opbouwen, moet u risico nemen, wat betekent dat u moet investeren in aandelen . Dus hoe bepaal je wat het juiste niveau van blootstelling voor jou is?

Begin met een beoordeling van uw situatie. Het CFA-instituut adviseert beleggers een verklaring over het beleggingsbeleid op te stellen. Bepaal eerst uw rendement en risicodoelstellingen om te beginnen.Kwantificeer alle elementen die van invloed zijn op uw financiële leven, met inbegrip van het inkomen van het huishouden, uw tijdshorizon, fiscale overwegingen, cashflow / liquiditeitsbehoeften en andere factoren die uniek zijn voor u.

Bepaal vervolgens de juiste activumverdeling voor u. Hoogstwaarschijnlijk zult u een financieel adviseur nodig hebben, tenzij u genoeg weet om dit alleen te doen. Deze toewijzing is gebaseerd op de beleggingsbeleidverklaring die u hebt opgesteld. Uw toewijzing omvat waarschijnlijk een combinatie van contanten, vast inkomen, aandelen en alternatieve beleggingen .

Risicomijdende beleggers moeten in gedachten houden dat portefeuilles ten minste enige aandelenblootstelling nodig hebben om te beschermen tegen inflatie . Ook kunnen jonge beleggers het zich veroorloven om meer van hun portefeuilles aan aandelen te besteden dan aan oudere beleggers, omdat zij tijd aan hun kant hebben.

Tot slot, diversifiëren . Beleg uw aandelen- en vastrentende posities in verschillende categorieën en stijlen. Probeer de markt niet te timen. Wanneer een stijl (bijvoorbeeld met een grote kap ) minder dan presteert dan de S & P 500, is het goed mogelijk dat een andere beter dan is. Diversificatie haalt het timing-element uit het spel. Een gekwalificeerde beleggingsadviseur kan u helpen bij het ontwikkelen van een voorzichtige diversificatiestrategie.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder