Beheren Van Het Vermogen

Het is mogelijk om geld te verdienen door verzamelobjecten te kopen en verkopen

7 MANIEREN OM ALS TIENER SNEL GELD TE VERDIENEN! (Mei 2019).

Anonim

Het is mogelijk om geld te verdienen door verzamelobjecten te kopen en verkopen, maar het is een notoir wispelturige markt - en een expansieve markt. Mike Japp, een handelaar in schone kunsten, zegels, munten en verzamelobjecten, zegt dat hij mensen ontmoet die sigarenringen, knikkers (alleen een bepaald soort glas, natuurlijk), zelfs kleerhangers verzamelen. "De verzamelmarkt is enorm", zegt hij, "en behandelt zo veel dingen. "

Wat zal u helpen profiteren van verzamelobjecten? Japp, die president & CEO is van Anglo American Appraisal Services, Inc. in New York City, zegt: "Je hebt geld nodig, je hebt kennis en inzicht of smaak nodig en je hebt geluk nodig - er is geen gratis lunch. "

Voeg natuurlijk geduld toe. Stel dat u hebt onderzocht wat er nu wordt verkocht en overweegt wat in de toekomst geld kan verdienen. U bent van plan om vandaag artikelen te kopen tegen nominale waarde en te kijken hoe hun waarde exponentieel toeneemt. Maar dat kan tientallen jaren duren.

Het is gemakkelijk om te volgen wat er momenteel op eBay wordt verkocht, waar je ook advies kunt krijgen voor het plaatsen van je eigen items op de markt. Merk op dat veel verzamelobjecten alleen hun waarde behouden als ze in de originele verpakking worden bewaard. Zoals eBay uitlegt, betekent 'Nieuw in doos', of NIB, 'een collectible die nieuw is, in de doos staat en nooit uit de originele verpakking is verwijderd', terwijl 'Mint in Box' (MIB) 'in perfecte staat' betekent en in het originele vak dat heeft geopend. "

Als u een sportfan bent, vindt u wellicht sportmemorabilia die het waard zijn om te volgen. Maar een stijging van nep-handtekeningen heeft deze eens lucratieve markt ondermijnd. Volg deze tip om de authenticiteit van een gesigneerd item vast te stellen: wanneer u uw sportheld ertoe aanzet om die bal met een thuisrun te ondertekenen, vraag dan iemand om een ​​foto van u te maken met de atleet terwijl hij of zij de pen hanteert.

Hier zijn enkele ideeën voor het vinden van verzamelitems die mogelijk (en merk op dat kunnen ) in de toekomst waarde krijgen.

Investeren in speelgoed

Laten we zeggen dat je je huis al hebt doorzocht voor ongeopend speelgoed dat je misschien toevallig hebt weggestopt, zoals die originele Star Wars-figuren waar je zoon de laatste eeuw zijn neus op had gericht. Begin te denken aan wat er speelt in speelgoed of film-stropdassen die je vandaag kunt aanschaffen tegen nominale waarde - dit zijn tenslotte geen enorme investeringen.

Disney-collectibles hebben altijd een sterke markt.Hoe zit het met limited-edition "Frozen" poppen? Oeps, te laat - er is er een geplaatst op eBay voor $ 2, 500.

Niemand had het wegloopfenomeen "Bevroren" kunnen voorspellen. 'Maar laten we eens kijken naar wat er met Disney aan de hand is. Hoe zit het met die luiaards die de DMV werken in "Zootopia", die in maart 2016 wordt geopend? Hmmm, misschien ook niet. Een veel betere gok is de volgende "prinsesfilm" - "Moana" - over een Polynesische tiener die op pad gaat in de Stille Zuidzee. Het wordt pas in november 2016 vrijgegeven, genoeg tijd om je kalender te markeren, zodat je die poppen kunt oprapen zodra ze op de markt komen - misschien oktober 2016.

Als je eenmaal een paar Moanas hebt gekocht, berg ze dan op voorzichtig weg - in hun originele dozen, uiteraard - en blijf hun waarde de komende jaren checken. Ze zou het volgende grote Disney-verzamelobject kunnen zijn.

Opkomende fotografen

Kunstfotografie is een gebied waar verzamelaars de afgelopen jaren veel geluk hebben gehad. In 2007 stuitten drie Chicago-verzamelaars op een enorme hoeveelheid afdrukken en negatieven die in de jaren vijftig en zeventig werden gemaakt door een toen nog onbekende straatfotograaf genaamd Vivian Maier. Nadat een van de verzamelaars, John Maloof, in 2009 een aantal van de foto's via zijn blog introduceerde, herkende de wereld al snel Maiers buitensporig talent. Sindsdien hebben talloze boeken en documentaire films haar werk bedekt en drukken beginnen bij $ 3, 500. Mike Japp, taxateur, vertelt een soortgelijk verhaal van een fotograaf met de naam Frank Worth, wiens roep om te beweren dat hij Marilyn was De geheime minnaar van Monroe. Toegestane toegang tot filmsets Worth heeft niet-gefotografeerde foto's van de sterren gemaakt. Zijn beelden, die net iets meer dan een decennium geleden verschenen, zoals een tobberende James Dean die op een tuinstoel achter een prikkeldraadhek op de set van Giant lag, verkopen voor ongeveer $ 2, 000.

Hoe vind je een opkomende fotograaf? Bezoek lokale galerijen en studentententoonstellingen en kijk online. Er is zelfs een tijdschrift genaamd 'Emerging Photographer'. " Vertrouw op uw smaak en koop werk waarvan u houdt en waarmee u op uw muren wilt leven - zelfs als het niet waardevol is. Goede kunst zal de geest verheffen.

(Zie voor meer De voordelen van beleggen in kunst en verzamelobjecten

en De risico's van beleggen in kunst en verzamelobjecten .) De toekomst van elektronica Het zal u niet verbazen dat er een markt is voor vintage elektronische producten. Een oude computer die je ooit problemen had gehad met het uitladen, kon nu drie keer de oorspronkelijke prijs waard zijn en werd op eBay vermeld als 'een geweldig gesprek. "Collectors delen tips over websites zoals VintageComputer. com. De meest waardevolle elektronische items zijn de eerste in hun soort, zoals de Apple 1. In 2013 werd een originele 1976 Apple I-computer verkocht op een veiling in Keulen, Duitsland, voor $ 671, 400.

Gebruikt elektronica brengt niet noodzakelijkerwijs enorme bedragen met zich mee: een verkoper heeft bijvoorbeeld onlangs $ 2, 749 gekregen voor een 1984 Apple Macintosh 128k.Maar de prijzen zijn torenhoog voor items die "NIB" zijn: een Apple iPod classic 2nd Generation (20 GB) in zijn in de fabriek verzegelde doos wordt bijvoorbeeld beschreven als "ZELDZAME VINTAGE NIEUWVERZAMELAARS" en vermeld bij $ 29, . 99.

Wie weet wat een originele iPad in zijn ongeopende doos kan ophalen in 2025? Houd het volgende baanbrekende elektronische product in de gaten en pak het. Apple Watch? Misschien niet. Maar er zal ongetwijfeld binnenkort iets geweldigs komen. De bottom line

Het is waarschijnlijk dat beleggen in verzamelobjecten altijd een sprong van vertrouwen betekent. Om die reden is het verstandig om niet te veel voor te geven - er is geen garantie dat items in waarde zullen escaleren. Als u toch koopt met wederverkoop in gedachten, wees dan geduldig. En open die doos niet.

Zie ook:

Hoe worden Collectibles belast?

en

Moet u uw verzamelobjecten verzekeren?

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder