belastingen

Hoe belastingaftrek onroerend goed te krijgen

Intermediairdagen 2018-2019: Internationaal - Grens-overschrijdend werken (Mei 2019).

Anonim

Eigendomsbelastingaftrek verwijst naar vrijgestelde inkomsten uit de verkoop van onroerend goed (onroerend goed, auto, enz.) Of de kosten van de aankoop van onroerend goed en rente op een hypothecaire lening. Voor bevestiging van het recht erop, moet u contact opnemen met het belastingkantoor.

Je hebt nodig

  • - Verklaring in de vorm van 3NDFL;
  • - documenten waaruit blijkt dat het afgelopen jaar inkomsten zijn ontvangen en de belasting die daarmee is betaald;
  • - het contract van verkoop van onroerend goed;
  • - hypothecaire leningsovereenkomst, indien relevant;
  • - bij de verkoop van eigendom kopie van het certificaat van de titel aan.

instructie

1

Bij de verkoop van een woning is het bedrag van de aftrek afhankelijk van hoe lang u het bezit. Als u drie jaar of ouder bent, moet u geen belasting betalen, maar moet u wel belastingdocumenten indienen. Als minder, dan bij de verkoop van onroerend goed (appartement, huis, huisje, land, tuinhuis) belastingen niet worden betaald van maximaal 1 miljoen roebel. inclusive. Andere eigendommen, bijvoorbeeld auto's - tot 250 duizend roebel.
Bij het kopen van een woning wordt een aftrek van maximaal 2 miljoen roebel verstrekt. Hypotheekrente wordt volledig vergoed.

2

De belasting moet een 3NDFL-aangifte bevatten, een verklaring over het verstrekken van de aftrek en documenten ter bevestiging van het feit van de transactie en de prijs, het inkomen dat u in het afgelopen jaar hebt ontvangen en de belasting die ermee is betaald.
Het inkomen op de hoofdvestiging en extra inkomsten, waarvan de personenbelasting van 13% automatisch werd geheven, wordt bevestigd door een certificaat in de vorm 2NDFL, dat van de werkgever wordt afgenomen. Hiertoe schrijft u een aanvraag in de naam van het hoofd van de organisatie, die wordt ingediend bij de receptie, personeelsafdeling of boekhouding, afhankelijk van de bestelling in een bepaald bedrijf. Geef je dit vereiste certificaat.
Andere inkomsten worden bevestigd door contracten op basis waarvan deze worden ontvangen en andere documenten, indien beschikbaar. Zelf-betaalde belasting daarop - ontvangsten.

3

Voeg bij de verklaring ook een kopie van het verkoopcontract (hij bevestigt het feit van de transactie en de prijs). Als de woning door u is verkocht, hebt u een kopie van een certificaat van titel of een ander document nodig, waaruit u kunt zien hoeveel tijd u in bezit hebt gehad - meer dan drie jaar of minder.
Als u een hypotheek hebt gekocht, voegt u een leningovereenkomst toe om de rentebijschrijving te berekenen.
Al deze documenten moeten naar het belastingkantoor worden gebracht (in dit geval heeft u twee sets nodig: in de tweede zullen zij een aantekening van acceptatie maken en deze aan u teruggeven) of deze per aangetekende post verzenden met een lijst met investeringen en een ontvangstbewijs.
U wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van het belastingbesluit.

Let op

Bij het kopen van een woning geeft de staat u niet het volledige bedrag van de aftrek terug, maar slechts 13%. De maximale aftrek is dus 260 duizend roebel. plus rente op de hypotheek, indien relevant.
Belastingaftrek bij het kopen van onroerend goed wordt één keer in uw leven aan de belastingbetaler verstrekt.

Goed advies

U kunt betaalde belastingen op twee manieren terugstorten:
1) naar een account bij Sberbank;
2) via de werkgever.
In het tweede geval ontvangt u een belastingcertificaat dat u moet meenemen naar de boekhoudafdeling van de werkgever van het bedrijf of een andere belastingagent (bijvoorbeeld de organisatie waarmee u werkt op basis van een contractovereenkomst). En daar wordt u het volledige bedrag van het salaris betaald, zonder 13% van de personenbelasting af te trekken totdat het volledige bedrag is betaald, maar niet langer dan drie jaar.

  • Federale belastingdienst in 2019

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder