anders

Hoe rekening te houden met de aankoop

Notaristip: een woning kopen, met welke kosten moet je rekening houden? (Juni- 2019).

Anonim

In de boekhouding worden goederen die worden gekocht voor verdere verkoop inventarisartikelen genoemd. Deze goederen kunnen worden gecrediteerd als goederen en als materialen. Hun afspiegeling in de boekhouding is anders, het hangt af van de methode van ontvangst van goederen en materialen, de voorwaarden van het contract, evenals het gebruikte belastingsysteem en de wijze van boekhouding voor dit soort goederen.

instructie

1

Goederen kunnen worden gekocht onder een verkoopcontract, als een belegging in aandelenkapitaal, en ook gratis.

2

Aankoop van goederen onder het verkoopcontract
Bij dit type verwerving worden de werkelijke kosten van gekochte goederen verkregen door het bedrag dat aan de leverancier is betaald en de kosten die aan de verwerving zijn verbonden, bijvoorbeeld transportkosten.
Bij de boekhouding moet deze transactie worden weergegeven in de transactie: D 41 (goederen) of 15 (aankoop van materialen) K 60 (afrekeningen met leveranciers) of 76 (afrekeningen met verschillende debiteuren en crediteuren).

3

Aankoop van goederen gratis
In dit geval moet de waarde worden bepaald op basis van de marktprijs die wordt ontvangen na de doorverkoop van de goederen. Ontvangstbewijs geeft de bedrading weer: D 41 of 15 Kt 98.2 (donaties). Bij doorverkoop van goederen in de boekhouding wordt de transactie weerspiegeld in de transacties: D 98, 2 K 91, 1 (overige inkomsten).

4

Overname als een belegging in aandelenkapitaal
Dit soort aankoop van goederen moet worden weergegeven in de boekingen: D 41 of 15 K 75.1 (berekeningen op bijdragen aan het toegestane kapitaal).

5

Bij de toepassing van de organisatie van het algemene belastingstelsel wordt de boekhouding van goederen als volgt uitgevoerd:
D41 of 15 K60 of 76 - geeft de waarde van de gekochte goederen weer;
D19 K60 of 76 - BTW wordt geboekt voor gekochte goederen;
D68 K19 - de belasting op de toegevoegde waarde is aftrekbaar.

6

Bij de toepassing van het vereenvoudigde belastingstelsel is de boekhouding van goederen facultatief. Maar als de boekhouding is voltooid, wordt deze aankoop per post weergegeven:
D41 of 15 K60 of 76 - de kosten van de gekochte goederen, inclusief btw, worden in aanmerking genomen.

7

Bij de toepassing van de enkelvoudige belasting op toegerekend inkomen, moet de organisatie de overname weerspiegelen door het plaatsen van:
D41 of 15 K60 of 76 - geeft de waarde van de gekochte goederen weer.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder