anders

Hoe de liquiditeit te vergroten

Как усилить WI FI ? (Juni- 2019).

Anonim

De liquiditeit van de organisatie is een weerspiegeling van haar financiële stabiliteit. Het is ook de liquiditeit van het bedrijf die het vermogen van de onderneming bepaalt om al haar verplichtingen na te komen op het afgesproken tijdstip. In dit geval is de liquid een dergelijke onderneming die in staat is haar eigen kortlopende schulden te dekken.

instructie

1

Vorderingen inwisselen. De liquiditeit van de onderneming wordt immers bepaald op basis van relatieve indicatoren. De absolute liquiditeitsindicator weerspiegelt bijvoorbeeld het vermogen van de onderneming om haar eigen kortlopende verplichtingen na te komen in de vorm van kasstroomrealisatie, evenals kortlopende financiële deposito's. Deze ratio bepaalt welk bedrag aan kortlopende schulden binnen een korte periode moet worden terugbetaald.

2

Sluit de hoeveelheid voorraad uit van de berekening van de liquiditeit. Ze zijn tenslotte het minst liquide deel van de vlottende activa. In dit geval krijgt u een snelle liquiditeitsindicator, die kenmerkend is voor het vermogen van de organisatie om kortlopende verplichtingen af ​​te dekken als gevolg van volledige terugbetaling van bestaande vorderingen.

3

Verhoog de snelle liquiditeit door de groei van de zekerheid van eigen aandelen voor het werkkapitaal te vergroten. Als de groei van deze indicator op zijn beurt gepaard gaat met een toename van de achterstallige vorderingen, dan is dit geen positief aspect van de werking van de onderneming.

4

Houd de groei van vaste activa bij, evenals een toename van langetermijnvorderingen. In dit geval bepaalt de huidige liquiditeitsratio het vermogen om te betalen voor kortlopende schulden met de voorwaarde van terugbetaling van kortlopende leningen en de implementatie van alle huidige aandelen. Daarom moet u, om deze ratio te verhogen, de omvang van het eigen kapitaal van de onderneming verhogen.

5

Breng nieuwe aandelen in om geld in te zamelen. Dit zal helpen de impact te verminderen van factoren die de liquiditeit kunnen verminderen. Deze factoren omvatten: een daling van de totale productie, faillissement van debiteuren, imperfecte wetgeving, verouderde technologie, een tekort aan eigen vermogen en een toename van schulden.

6

Factoringoperaties uitvoeren en een overeenkomst sluiten (overdracht van verplichtingen, eigendomsoverdracht). Verbeter daarnaast contractwerk en verstrak contractvoorwaarden.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder