anders

Hoe bouwkosten af ​​te schrijven

Afschrijvingskosten (lineair) - (M&O) (Juli- 2019).

Anonim

Om de kosten van bouwwerkzaamheden te bepalen, voeren accountants een tijdige, volledige en betrouwbare weergave van alle werkelijk gemaakte kosten uit. Bij de boekhouding worden de bouwkosten afgeschreven op basis van regels die zijn goedgekeurd door de boekhoudregelgeving 2/2008 (27). Deze kosten worden bepaald door de voltooide bouwwerken en kapitaaluitgaven daarop.

instructie

1

Druk maandelijks voor elke bouwplaats het totale bedrag van de werkelijke kosten af ​​met hun geschatte kosten. Verspreid alle kosten van bepaalde items: materialen, salarissen, de kosten van het bedienen van bouwmachines, verliezen door huwelijk en andere kosten .

2

Maak een rapport over het verbruik van basismaterialen gebruikt in de bouw, die is ondertekend door de fabrikant en die optreedt als een materieel verantwoordelijke persoon op de bouwplaats. Bereken op basis van dit rapport de materiaalkosten. Om dit te doen, opent u een tegoed op de rekening 10.8 "Bouwmaterialen" met correspondentie op de rekening 08.3 "Bouw van vaste activa".

3

Bereken de opgebouwde hoeveelheid loon voor werknemers die direct betrokken zijn bij constructie- en installatiewerkzaamheden. Vermeld het aantal manuren gewerkt. Noteer de bouwkosten van de lonen ten gunste van rekening 70 "Berekeningen met personeel op lonen" met correspondentie op de rekening 08.3. Deze zelfde rekeningen worden gebruikt om loonkosten af ​​te schrijven voor werknemers die zich bezighouden met het onderhoud van bouwmachines.

4

Bepaal de kosten van het bedrijf voor het beheer en onderhoud van bouwwerkzaamheden. Deze kosten worden afgeschreven door het openen van een lening op rekening 25 "Algemene productiekosten" en rekeningen 26 "algemene bedrijfskosten". Zorg voor een analytische boekhouding voor deze accounts in speciale verklaringen, die worden bepaald door de richtlijnen van de branche.

5

Noteer de bouwkosten van het huwelijk op debet van rekening 28 "Huwelijk in productie", en compensatie om deze kosten te dekken wordt weerspiegeld in de credit van de rekening 28. Bepaal na het vergelijken van deze waarden de definitieve waarde van het verlies uit het huwelijk en noteer de kosten van bouwwerkzaamheden op de rekening 08.3.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder