anders

Wat is een quotum

Met dank aan het quotum, Forum discussie deel 1 (Juni- 2019).

Anonim

De term "quotum" kan geen eenduidige definitie geven. Deze term is afgeleid van het Latijnse woord, wat de proportie of een deel van elk woord betekent. In dit verband is het quotum het aandeel van de deelneming in een gemeenschappelijk bedrijf (productie of verkoop van goederen, export of import), uitgevoerd door verschillende fabrikanten.

instructie

1

In de enge zin is een quotum de kwantitatieve limiet van goederen van een bepaalde categorie die zijn toegestaan ​​voor binnenkomst in het land vanuit het buitenland of de uitvoer van goederen daarvan. Het proces van het vaststellen van quota's wordt citeren genoemd.

2

Citeren is een maat voor operationele regulering van buitenlandse economische relaties van de staat. Door middel van quota worden waarden en kwantitatieve beperkingen opgelegd aan de uitvoer en invoer van goederen voor een bepaalde periode. Citeren kan worden toegepast op specifieke goederen, voertuigen, werken, diensten geproduceerd door een land of groep van landen.

3

Citeren is een niet-tarifaire regulering van de externe economie van het land. Het is ontworpen om vraag en aanbod op de binnenlandse markt te beheersen en dient ook als een reactie op de discriminerende acties van buitenlandse handelspartners.

4

Het vaststellen van quota heeft zowel positieve als negatieve kanten. Fabrikanten en degenen die werkzaam zijn in beschermde industrieën hebben een zeer belangrijke winst, weerspiegeld in de groei van de winstgevendheid. Bedrijven die onder druk staan ​​van buitenlandse concurrenten, kunnen staatsquota's eisen. Maar tegelijkertijd worden binnenlandse goederen duurder dan onder vrijhandelsvoorwaarden, wat leidt tot een kleiner wordende keuze van de consument.

5

Er zijn verschillende soorten quota in de internationale handelsreglementering:
- het globale quotum stelt de totale hoeveelheid goederen in die gedurende een bepaalde periode in het land worden ingevoerd, ongeacht hun soort en producent;
- invoerquotum is een kwantitatieve beperking op de invoer van bepaalde goederen in het land, ingesteld door de staat ter bescherming van zijn eigen markt;
- individuele quota beperken de levering van een bepaald product in het land;
- seizoensquota stellen een limiet vast voor de invoer van landbouwproducten in de oogstperiode in het land;
- douanecontingent - een quotum waarbinnen ingevoerde goederen aan douanerechten zijn onderworpen;
- exportquota - het vastgestelde volume van leveringen voor de uitvoer van bepaalde goederen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder