belastingen

Hoe u de btw kunt terugvorderen bij USN

BMW 520D Executive Sedan uit 2012 met 187.874 km op de teller (Juli- 2019).

Anonim

Volgens de huidige belastingwetgeving hebben ondernemingen die de overgang naar het vereenvoudigde belastingstelsel hebben gemaakt, het recht om de btw die is betaald bij de invoer van de invoer terug te betalen. Dit recht kan alleen worden gebruikt door bedrijven te importeren waarvan het bedrijf onlosmakelijk is verbonden met leveranciers uit het buitenland.

Je hebt nodig

  • - samenwerkingsovereenkomst;
  • - overeenkomst vertaald in het Russisch;
  • - transactiepaspoort;
  • - certificaat van de bank die de overdracht bevestigt;
  • - douaneaangifte;
  • - PMS;
  • - fotokopieën van alle documenten;
  • - toepassing op de FUNS;
  • - belastingaangifte.

instructie

1

Met de doorgang van de douane voor alle goederen moet BTW betalen. Om een ​​terugbetaling van de betaalde belasting uit te voeren, bereidt u een aantal documenten voor als u het USN hebt geaccepteerd. Bij het belastingkantoor moet u een samenwerkingsovereenkomst met leveranciers indienen, een overeenkomst die in het Russisch is vertaald.

2

Registreer een paspoorttransactie in de bank die u van dienst is. Het document moet het officiële stempel van de bank dragen, de handtekening van de algemeen directeur, de manager die de documenten heeft opgesteld.

3

Stuur het geld vanuit de rekening van uw onderneming over naar de rekening van de leverancier-importeur. U hebt niet het recht om externe banken te betrekken, derden die bemiddelingsdiensten uitvoeren.

4

Vul de douaneaangifte in en regel de goederen volgens de geldende regels. Op basis hiervan ontvangt u een PSM. Dit zal toelaten om de ontvangen goederen te realiseren of ze te gebruiken op het grondgebied van de Russische Federatie.

5

Maak een fotokopie van alle documenten. U dient ze samen met de originelen in bij het belastingkantoor.

6

Neem contact op met de federale belastinginspectie, vul een aanvraagformulier en een aangifte in. Het is noodzakelijk om uiterlijk binnen drie maanden na het tijdstip van belastingbetaling en inklaring van geïmporteerde geïmporteerde goederen minder in te voeren. Als u geen tijd hebt om de deadline in te stellen, wordt deze beschouwd als gemist en kunt u de betaalde belasting niet terugstorten.

7

Het definitieve antwoord over de beslissing van de commissie uit de belastingcontrole zal u worden gegeven na de desk-audit. Indien nodig, verificatie van financiële documenten houdt uw onderneming aan.

8

U kunt het terugbetaalde btw- bedrag op uw persoonlijke rekening bij de servicebank binnen 30 dagen na ontvangst van een schriftelijke kennisgeving van de beslissing van de belastingdienst ontvangen.

Let op

Als u de btw weigert, dient u zich tot de rechtbank te wenden.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder