anders

Hoe een preferentieel pensioen te krijgen

De War in de war? AmersfoortGezien (Mei 2019).

Anonim

Bepaalde categorieën van burgers die onder moeilijke omstandigheden of werk dat tot vroegtijdige invaliditeit heeft geleid, werk hebben verricht, kunnen een preferentieel pensioen ontvangen .

instructie

1

Zoek eerst uit of je tot de al genoemde categorie burgers behoort. Er wordt een preferentieel pensioen verstrekt voor werknemers die de hele dag in de ondergrond werken. In dit geval moet een man 50 jaar oud zijn, werkervaring moet minstens 20 jaar zijn, waarvan 10 hard moeten werken. Voor vrouwen zijn de indicatoren iets lager: het is noodzakelijk om 45 jaar oud te worden, om respectievelijk 15 jaar en 7 en een half te trainen. Preferentiepensioen wordt ook toegekend aan mensen die hebben gewerkt als machinisten, tractorbestuurders of chauffeurs van personenvervoer, vrachtwagens enzovoort. Een volledige lijst van alle voorwaarden voor pensionering is beschreven in de Wet op de arbeidsgerelateerde pensioenen.

2

Neem vervolgens contact op met uw pensioenfonds in de gemeenschap. Vraag het personeel een lijst met alle vereiste documenten, de procedure voor het indienen ervan, vermeld de voorwaarden voor het verkrijgen van een pensioen en andere nuances.

3

Een verzameling documenten hebben. Houd er rekening mee dat u niet alleen standaardpapieren, maar ook individuele documenten nodig hebt (bijvoorbeeld een certificaat van invaliditeit, beschikbare gehandicapte leden van het gezin). Bovendien kunnen aanvullende documenten nodig zijn van de vertegenwoordiger van een bepaalde specialiteit. Laten we zeggen dat een duiker zijn duikboek moet presenteren met het aantal uren verzameld onder water dat erin is genoteerd.

4

Neem contact op met uw werkgever voor de benodigde certificaten en referenties. Omdat alleen van hem u documenten kunt overnemen die de aard van het eerder uitgevoerde werk en haar ervaring bevestigen. Mogelijk moet u ook enkele van de individuele indicatoren ontwerpen die verband houden met het type werk dat van invloed is op de hoogte van het preferentiële pensioen. Deze indicatoren omvatten werk in gevaarlijke productie (in een bepaalde stad, met bepaalde materialen of ladingen en vele andere).

5

Ga naar het pensioenfonds, schrijf een verklaring en maak er een back-up van met de verzamelde documenten.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder