verzekering

Hoe betalingen te verrichten op OSAGO

Wat kost een geldlening? Hoe werkt een persoonlijke lening? (Juli- 2019).

Anonim

Het is vaak niet eenvoudig om betalingen te krijgen op OSAGO . Om de kans op geld te vergroten, moet u de nodige gedragsregels volgen in geval van een ongeluk. Als de verzekeringsmaatschappij de betalingen ontwijkt, is het noodzakelijk om gerechtigheid te zoeken bij de bevoegde autoriteiten.

Je hebt nodig

  • - rijbewijs;
  • - certificaat van registratie van het voertuig (voertuig);
  • - een kopie van het paspoort van de eigenaar van het voertuig (een volmacht voor de persoon die de auto bestuurde, indien het voertuig op het moment van het ongeval door een volmacht werd bestuurd);
  • - melding van een ongeval;
  • - een verklaring aan de verzekeringsmaatschappij over het optreden van de verzekerde gebeurtenis;
  • - protocol en besluit over bestuurlijke overtreding;
  • - certificaat van de verkeerspolitie over deelname aan een ongeval (formulier 748);
  • - Details van de lopende rekening voor de overdracht van middelen.

instructie

1

Als u betrokken bent bij een ongeluk, verlaat u in ieder geval de scène niet. Stop en zet het alarm aan. Lening ga uit de auto en stel de gevarendriehoek in. Inspecteer de schade aan de auto en maak een foto van hen. Als ze onbeduidend zijn en de reparatiekosten niet hoger zijn dan 25.000 roebel, vul dan de kennisgeving van het ongeval in en leg twee handtekeningen samen met de oorzaak van het ongeval. Als de schade aanzienlijk is, bel dan de verkeerspolitie.

2

Vul de ongevalsmelding in. Vermeld de omstandigheden van het ongeval, het aantal OSAGO- contracten van deelnemers aan het ongeval, de naam van de verzekeringsmaatschappijen, het aantal en het merk auto's, hun VIN-nummers, gegevens van bestuurders, rijbewijsnummers. Probeer zoveel mogelijk informatie te geven. Onderteken de kennisgeving en stel de datum van het vullen in.

3

Toon aan de verkeerspolitieagent een rijbewijs, CTP- beleid, voertuigcertificaat (STS) en ontvang een certificaat van een ongeval zonder verzegeling en andere noodzakelijke documenten en geef aan waar u moet rijden om hen te verzekeren.

4

Op het afgesproken tijdstip, benader de verkeerspolitie afdeling en krijg alle documenten met stempels.

5

Verzamel het pakket met benodigde documenten en ga naar de afdeling voor het regelen van schadeafhandeling van de verzekeringsmaatschappij. Houd er rekening mee dat u zowel uw verzekering als de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeval kunt bereiken.

6

Overhandig de documenten en ontvang een handeling met het zegel, de datum en de handtekening van de werknemer van de verzekeringsmaatschappij die bevestigt dat u uw documenten hebt ontvangen. Laat uw auto zien aan een expert. Bekijk alle beschadigingen zorgvuldig en onderteken het document. Volgens de wet op OSAGO is de verzekeraar verplicht om betalingen te verrichten of een schriftelijke afstandsverklaring af te leggen binnen 30 dagen.

7

Als de verzekeringsmaatschappij betalingen uitstelt of weigert, moet u eerst een klacht indienen bij de verzekeraar. Als deze stap niet helpt, schrijf dan een klacht bij de Russische Unie van Autoverzekeraars (PCA) en het Verzekeringskantoor. Ga in extreme gevallen naar de rechtbank. In de meeste gevallen helpt het naar de rechtbank stappen om je geld te krijgen.

8

Als u niet tevreden bent met het aantal betalingen, neemt u contact op met de verzekeringsmaatschappij. Geef in de toepassing de schade op en de geschatte hoeveelheid die nodig is om ze te verwijderen. Neem dan contact op met de PCA en het verzekeringskantoor. Voer een contra-onafhankelijk onderzoek uit en ga naar de rechtbank. In geval van succesvolle afronding van de zaak, betaalt de verzekeringsmaatschappij u niet alleen de verzekeringsschade, maar ook het geld voor de heronderzoeks- en juridische kosten.

Goed advies

Geconfronteerd met kwade trouwverzekeraars, blijf en bevestig uw rechten.

  • hoe u betalingen op osago in 2019 kunt bereiken

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder