Persoonlijk geld

Hoe u geld retourneert voor het gekochte artikel

Hoe werkt retourneren bij Zandri? (Juni- 2019).

Anonim

Je hebt het product gekocht, maar thuis merkte je dat het niet in maat of kleur past. Of misschien ben je gewoon bezweken aan de opwinding van winkelen, en nu begrijp je dat het gekochte item overbodig is. Wat te doen in dit geval en is het mogelijk om het geld terug te geven?

Je hebt nodig

  • - kennis van de wet "inzake consumentenrechten",
  • - vertrouwen.

instructie

1

Als alles in orde is met de gekochte goederen, kunt u het nog steeds binnen 14 dagen na de aankoopdatum retourneren, als het niet wordt vermeld in de lijst met goederen die niet kunnen worden geretourneerd. In dit geval moeten alle labels en zegels op hun plaats zitten, is de verpakking intact en mag het gekochte artikel geen sporen van gebruik bevatten. Het ontbreken van een aankoopbon ontneemt de koper niet de mogelijkheid om een ​​aangifte in te dienen. Maar in dit geval hangt alles af van de verkoper - of hij je nu zal ontmoeten of niet - de wet verplicht hem niet om dat te doen.

2

Houd er rekening mee dat de wet gaat over de uitwisseling van goederen voor hetzelfde, als het niet past in de grootte, stijl, grootte, kleur, configuratie. En alleen in het geval van afwezigheid van goederen die geschikt zijn voor vervanging in de winkel, wordt geld teruggegeven aan de koper. Namelijk als u van plan bent om het geld voor de gekochte schoenen terug te keren, zou u niet in een verklaring moeten aangeven dat zij u niet in grootte pasten.

3

In grote winkelketens met de terugkeer van goederen zijn er meestal geen problemen - het volstaat om daar met een paspoort te komen en het aanvraagformulier ter plaatse in te vullen. Het geld moet binnen drie dagen aan je worden teruggegeven.

4

Op een andere manier kan het geval zijn met kleine winkels. Als de winkelmedewerkers u hebben geweigerd, schrijft u een duplicaat in voor de terugzending van de goederen, met vermelding van de naam van de verkoper, de naam van de winkel en het adres, uw paspoortgegevens, adres en telefoonnummer. Vermeld in de verklaring de titels van de artikelen van de wet 'On Consumer Rights' waarnaar u verwijst. De winkelmedewerker die de aanvraag heeft geaccepteerd, moet deze ondertekenen met vermelding van de datum. Laat één ondertekend exemplaar aan uzelf over. U kunt de toepassing ook per e-mail dupliceren - deze wordt meestal gelezen door de winkeladministratie.

5

In de regel zijn deze acties voldoende om iedereen te overtuigen van de ernst van uw intenties. En als er geen serieuze redenen voor weigering zijn, worden uw vereisten vervuld. Anders kunt u contact opnemen met de Consumer Protection Society van uw stad.

6

En wat te doen als het via internet gekochte product compleet anders bleek te zijn dan u dacht dat het was en u helemaal niet bevalt? Als dit niet een product is dat speciaal voor u is gemaakt om te bestellen, hebt u het recht om het binnen zeven dagen na ontvangst terug te sturen naar de winkel. Verpakking, labels moeten intact zijn. De verkoper is verplicht om uw geld terug te betalen binnen tien dagen na de dag waarop u een claim indient. In dit geval worden de kosten voor het leveren van de goederen aan de verkoper door u gedragen, tenzij anders vermeld in uw Overeenkomst met de verkoper.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder