Persoonlijk geld

Wat als het inkomensniveau niet constant is

WAT WIL IK MET MIJN LEVEN? MIJN ADVIES VOOR JONGEREN (Juni- 2019).

Anonim

Een stabiel salaris ontvangen aan het einde en het begin van de maand is handig en betrouwbaar. U kunt immers uw budget duidelijk plannen en gemakkelijk "betaaldag onderscheppen". Maar als u het interessante en gokberoep van een vrije kunstenaar hebt gekozen, bestaat het gevaar dat u af en toe vastloopt. Als het inkomen niet constant is, moet u heel voorzichtig zijn met persoonlijke financiële planning.

instructie

1

Bereken hoeveel geld gemiddeld genomen naar de benodigde behoeften gaat. Dit zijn huisvestings- en communicatiekosten, eten en reizen, sportschoolbezoeken en leengeld, indien van toepassing. Periodieke ontmoetingen met vrienden in de sauna of aanvallen in nachtclubs mogen niet in aanmerking worden genomen. In krappe financiële omstandigheden kunt u het doen zonder entertainment.

2

Denk aan het maandelijkse minimuminkomen van de afgelopen paar maanden. Als het groter is dan of gelijk is aan het bedrag dat u hebt gereserveerd voor de noodzakelijke behoeften, kunt u aanpassingen doen in de planningkosten, bijvoorbeeld het verhogen van de hoeveelheid voedsel of sportactiviteiten, aandelen kopen of een bankrekening openen.

3

Maak een verplichte geldreserve als u periodes hebt waarin u helemaal niets verdient, of uw inkomsten aanzienlijk lager zijn dan het bedrag aan noodzakelijke uitgaven. Vul deze reserve bij elke keer dat uw inkomen het toelaat. Weersta de verleiding om een ​​duur item voor al het verdiende geld te kopen in de hoop dat de toekomstige inkomsten net zo succesvol zullen zijn als vandaag. Het gevaar bestaat dat je wordt achtergelaten zonder enige middelen van bestaan ​​of schulden. Je reserve moet zo'n bedrag zijn dat je een paar maanden zonder inkomen kunt overleven, zonder de gebruikelijke manier van leven te veranderen.

4

Neem geen leningen en ga geen schulden in. Geen wonder dat bankiers weigeren te lenen aan mensen zonder een permanente bron van inkomsten. Niet iedereen kan zijn gezinsbudget zodanig plannen dat, met onregelmatige contante ontvangsten, op tijd betalingen op de lening uitvoeren. En de communicatie met vertegenwoordigers van incassobureaus heeft nog niemand tot optimisme gebracht.

5

Verander onregelmatige inkomens in permanente. Ontvang een oplaadbare bankrekening die geld mag opnemen. En stop dan alles wat u verdient op de bank en trek eens per maand een bepaald bedrag terug. Het wordt eenvoudig berekend. Bereken wat uw gemiddelde jaarinkomen is, deel dit aantal door 12 en trek 10 procent af. Het ontvangen bedrag is uw vaste salaris. Als u bijvoorbeeld 280.000 roebel per jaar verdient, neemt u 21.000 roebel per maand en de resterende 10 procent is uw 'stash' voor een noodgeval.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder