anders

Tip 1: Hoe geld overmaken naar Letland in 2019

1253 muntjes inwisselen bij de bank (Juli- 2019).

Anonim

Geldoverboeking is een universele manier om geld te verzenden in geval van nood. Bij het kiezen van een verzendmethode moet er rekening mee worden gehouden dat een lage provisie een lage ontvangst van geld door de geadresseerde kan betekenen. Er zijn twee manieren om financiële middelen van Rusland naar Letland te sturen - met behulp van de diensten van Contact en Western Union.

instructie

1

Als u wilt verzenden met behulp van de Сontact-service, gaat u naar de hoofdpagina van de service en klikt u vervolgens op de koppeling "Overschrijving". Klik op de link "Waar te krijgen" en selecteer het land "Letland". Zoek daarna in de lijst de plaats waar de geadresseerde zich bevindt. Selecteer een van de takken waarnaar u wilt verzenden. Klik daarna op de link "Waar naartoe?" Selecteer een filiaal in uw stad, noteer het adres en telefoonnummer. Voor het verzenden van geld heeft u een paspoort nodig. Vertel de operator de stad en het punt van ontvangst van de overdracht en betaal vervolgens de commissie. Vertel de ontvanger van de overdracht de gegevens die de operator u zal geven.

2

In vergelijking met Contact rekent Western Union een grote commissie aan. Dit wordt echter meer dan gecompenseerd door het feit dat de uitgiftepunten en het verzenden van fondsen van dit bedrijf zich over de hele wereld bevinden, waardoor de kans dat het filiaal zich in dezelfde stad bevindt als waar de ontvanger zich bevindt, veel hoger is.

3

Ga naar de officiële website van het bedrijf en zoek het adres van uw dichtstbijzijnde filiaal. Voor de operatie heeft u een paspoort nodig. Vul in de branche Western Union een aanvraag in voor het verzenden van geld. Het is noodzakelijk om de volledige naam van de ontvanger van de overdracht, het bedrag van de overdracht en de stad en het land van bestemming van de overdracht aan te geven.

4

Geef het aan de operator, samen met je paspoort, transfersom en het bedrag dat je van plan bent te verzenden. Na ontvangst van een kopie van het ontvangstbewijs met het nummer van de geldoverdrachtscontrole, scan het en stuur het per e-mail naar de ontvanger of verstrek informatie zoals het controlenummer, het bedrag en de datum van overdracht, evenals het land van vertrek. Houd er rekening mee dat een paspoort of een ander identiteitsbewijs ook vereist is om uw overdracht te ontvangen.

Let op

Vandaag zullen we de kwestie van geldtransfers bekijken zonder een bankrekening te openen, met behulp van het voorbeeld van het overboeken van geld van Rusland naar Letland. We hebben de vraag al behandeld: hoe geld overmaken van Rusland naar de kaart, maar dit betrof niet-contante betalingen. Maar als u geen geld op uw rekening hoeft te tonen, maar u moet het in contanten ontvangen - hier ontvangen we geldoverdrachten zonder een bankrekening te openen.

 • geldtransfers in Letland

Tip 2: Hoe een geldoverdracht per post verzenden

Geldoverdracht via de post van Rusland - een van de oudste manieren om geld te sturen. De relevantie ervan mislukt echter niet alleen, maar neemt ook toe, als gevolg van de uitbreiding van de geografische servicekaart en een toename van de diversiteit van tarieven. Om een geldoverdracht per post te verzenden, hebt u alleen een identiteitsbewijs nodig.

Je hebt nodig

 • - paspoort.

instructie

1

Kom naar het dichtstbijzijnde postkantoor in Rusland. Vandaag zijn er ongeveer 42 duizend van hen door het hele land.

2

Selecteer het systeem waarmee u wilt overbrengen . Tegenwoordig kan geld op twee manieren via postkantoren worden overgedragen: via CyberMoney of via Fast and Furious.

3

Presenteer het paspoort aan de controller en vul het e- mailoverdrachtformulier in a. Hiertoe geeft u het exacte adres van de ontvanger op (index, volledige naam, volledig adres of nummer van het abonnementsvak).

4

Betaal het benodigde bedrag contant. Vergeet niet dat het postkantoor een commissie neemt voor onderhoud, dit moet in aanmerking worden genomen bij het verdienen van geld.

Let op

Bij het verzenden van een geldoverdracht per post, speelt burgerschap geen speciale rol. Inwoners die geen Russisch staatsburgerschap hebben, moeten echter een migratiekaart bij zich hebben. De inspecteur van het postkantoor heeft het recht om te eisen het te presenteren voordat hij u van dienst is.

Goed advies

De levertijd van geldoverdrachten via het CyberMoney-systeem is afhankelijk van het verzonden bedrag. Dus de bedragen tot 100 duizend roebel komen binnen 3 werkdagen, meer dan 100 duizend roebel - niet meer dan 5 werkdagen.
Levertijden voor dringende geldtransfers via het Fast & Furious-systeem variëren van enkele minuten tot een uur. Binnen dit product kan de afzender ook betalen voor de bezorging aan de deur van het appartement van de geadresseerde. In dit geval wordt de grootte van de overdracht verhoogd met 1, 5% van de hoeveelheid. Deze waarde is exclusief btw, die apart in rekening wordt gebracht.
U kunt vertrouwd raken met de tarifering van transfers via het CyberMoney- en Fast & Furious-systeem op de officiële website van de Russian Post.
Zoveel mogelijk via postkantoren kunt u een contante betaling van 500 duizend roebel per keer verzenden. Als we het hebben over niet-geldtransfers, dan is dit bedrag niet meer dan 250 duizend roebel.

Gerelateerd artikel

Hoe geld over te maken naar de Krim

 • Officiële site van Russian Post
 • hoe is de postoverdracht

Tip 3: Hoe geld te sturen naar Letland

Russen hebben veel mogelijkheden om geld te sturen, zowel in het land als in het buitenland. Vooral financiële transacties met een land als Letland zijn behoorlijk ontwikkeld. Maar om daar snel en winstgevend geld naartoe te sturen, moet u weten hoe u het moet doen.

Je hebt nodig

 • - nummer van de bankrekening van de geadresseerde.

instructie

1

Maak gebruik van een bankoverschrijving. Ga hiervoor naar de financiële instelling waar u een account hebt. Neem contact op met een bank als u dit nog niet hebt. Sommige organisaties bieden ook vertaaldiensten aan zonder een account te openen. Neem in de bank contact op met de exploitant en geef hem de gegevens van de rekening van de begunstigde. Ze moeten bestaan ​​uit het rekeningnummer, de naam van de bank en ook de SWIFT-code - de internationale aanduiding van de financiële instelling. Waarschuw dat de bank in Letland is. Vul de betalingsopdracht in. Geef hierin het bedrag van de overboeking aan, evenals de valuta waarin u geld wilt verzenden. U kunt lats, euro's of dollars kiezen, evenals roebels.

2

Als u geld zo snel mogelijk wilt ontvangen, gebruikt u het geldoverdrachtsysteem. Het breedste netwerk van kantoren van Western Union is dat ze zelfs in kleine steden in Letland bestaan. Maar de kosten voor het verzenden van een dergelijke overdracht zijn vrij hoog: $ 10 of meer. Voor besparingen kunt u de diensten van andere bedrijven gebruiken. Zo heeft de Migom-service een vestiging in Riga, en het bedrijf Contact ook in steden als Ventspils en Liepaja. Om geld door zo'n systeem te sturen, moet u met een paspoort naar het kantoor van het geselecteerde bedrijf komen. Noem de geadresseerde en de stad waarin hij woont. U krijgt een kwitantie met een nummer. Stuur deze code per telefoon of bericht naar de ontvanger, het is noodzakelijk om zijn identiteit te bevestigen.

3

Profiteer van e-mailservices. Dit is handig als uw geadresseerde in een kleine nederzetting woont en het postkantoor het dichtst bij hem in de buurt is. Kom naar het dichtstbijzijnde kantoor van de organisatie en vertel hen dat je geld naar Letland wilt sturen. De verzendingssnelheid is twee tot drie werkdagen, ongeveer als een bankoverschrijving. De kosten zijn afhankelijk van de opgegeven overdrachtsomvang.

Tip 4: Hoe geld overmaken per post

Russian Post probeert tegemoet te komen aan de moderne behoeften van mensen en breidt voortdurend de lijst met geleverde diensten uit. Vandaag kun je op het postkantoor niet alleen een brief ontvangen of versturen, maar bijvoorbeeld ook een lening betalen, een energierekening maken en een geldoverboeking doen.

Je hebt nodig

 • - paspoort;
 • - geld om commissies en vergoedingen over te maken en te betalen;
 • - persoonlijke gegevens van de ontvanger.

instructie

1

Kies een van de drie geldtransferbedrijven die vertegenwoordigd zijn in postkantoren: CyberMoney, Fast and Furious of Western Union. De eerste is het meest geschikt voor overdrachten van kleine bedragen, tot 7-8 duizend roebel, in Rusland en de GOS-landen. De tweede werkt alleen in Rusland. Het is het meest voordelig om het te gebruiken voor het verzenden van grote hoeveelheden, van 8-10 duizend roebel en hoger. Western Union biedt op zijn beurt de mogelijkheid om geld te sturen naar de geadresseerde die in het buitenland woont.

2

Om geld over te maken met behulp van CyberMoney, komt u met een paspoort naar het postkantoor. Vul het ontvangstbewijs in, met vermelding van de achternaam, naam en familienaam, evenals de woonplaats van de geadresseerde. De nadelen van dit systeem zijn een lange betalingstermijn. Als uw postkantoor speciale elektronische apparatuur heeft, duurt de overdracht 2-3 werkdagen. Als dergelijke apparatuur niet aanwezig is, duurt de overdracht van een groot bedrag maximaal 8 werkdagen.

3

Wanneer u gebruikmaakt van de services van het bedrijf Forsazh, houd er dan rekening mee dat uw geadresseerde in de meeste regio's van Rusland alleen geld kan ontvangen op het postkantoor van de woonplaats. In dit geval biedt 'Fast and the Furious' een zeer snelle levering van fondsen - ze bereiken de geadresseerde in een paar minuten. U kunt ook extra betalen voor de levering van geld aan het huis. Het kost nog eens 1, 5% van het verzonden bedrag bovenop de vergoeding voor het overboeken van geld.

4

Nadat u geld heeft gestuurd met de hulp van Westen Union, vertel uw ontvanger dan de code die staat vermeld op uw kwitantie. Daarna zal hij in staat zijn geld op te nemen in een afdeling van het bedrijf op het grondgebied van zijn stad. Western Union werkt niet alleen samen met post, maar ook met veel banken en in het buitenland ook met valutawisselpunten. Het bedrijf heeft ook eigen servicecentra.

Tip 5: Hoe geld overmaken naar Privatbank

Met behulp van het Money Transfer-systeem van PrivatBank kunnen directe geldoverschrijvingen worden uitgevoerd in Rusland, maar ook in Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Letland en andere landen.

Je hebt nodig

 • - Visa of MasterCard;
 • - geld;
 • - kaartnummer van de ontvanger.

instructie

1

De snelste manier om geld over te schrijven naar PrivatBank is om geld over te maken naar de kaart van een gebruiker van deze organisatie. De ontvanger ontvangt het geld meteen en hoeft niet voor geld naar de bank te gaan. De bank biedt verschillende manieren om over te zetten naar de kaart - via geldautomaten, zelfbedieningsterminals (TCO) of via internet. Om dit te doen, is het voldoende om het kaartnummer van de ontvanger te kennen.

2

Om geld over te maken via de ATM van PrivatBank, plaatst u uw eigen kaart in de geldautomaat en voert u de pincode in. Selecteer vervolgens de optie "Banktransacties" - "Overmaking" - "Overboeking van kaart naar kaart" en voer het kaartnummer van de begunstigde in. Indien nodig moet u de valuta van de overdracht opgeven. Het blijft alleen om de vertaalparameters te controleren en klik op de knop "Corrigeren".

3

Om geld over te zetten via de TSO, moet u de functie "Money Transfer Center" op de terminal selecteren. Verder klikt u, afhankelijk van het type kaart, op de knop Money Transfer of MasterCard MoneySend. De terminal moet de tarieven voor de overdracht weergeven. Als u hiermee instemt, voert u het kaartnummer van de ontvanger in. Daarna moet u de kaart in de TCO invoeren en het bedrag van de overboeking invoeren. De laatste fase is de verificatie en bevestiging van de vertaalparameters.

4

Voor gebruikers die toegang hebben tot de Privat24 internetbank, is het mogelijk om overschrijvingen te doen zonder het huis te verlaten. Het is genoeg voor hen om in te loggen op de website "Privat24" en de secties "Transfers" - "Naar de VISA-kaart van een bank ter wereld" te selecteren. Hier moet u het betalingsbedrag en de valuta opgeven en op "Toevoegen aan winkelwagentje" klikken. In de winkelmand blijft het om op de knop "Betalen" te drukken. De betaling wordt bevestigd door het wachtwoord dat bij de mobiele telefoon van de gebruiker komt.

5

Als de ontvanger geen kaart heeft in PrivatBank, kunnen overschrijvingen ook worden uitgevoerd via de QIWI- en Eleksnet-terminals. Om dit te doen, moet u de identificatieprocedure een keer in een bank doorlopen, een paspoort presenteren en een mobiel nummer beveiligen. Selecteer in de terminal "Urgent Money Transfers PrivatMoney" en voer het mobiele nummer in. Er moet een sms-bericht op de opgegeven telefoon binnenkomen, waarvan de code is ingevoerd in een speciaal veld. Geef vervolgens de belangrijkste parameters van de overdracht op: het land, de voor- en achternaam van de ontvanger en het bedrag van de overdracht.

6

Om ervoor te zorgen dat de ontvanger een sms ontvangt over de overdracht, kunt u het nummer ervan opgeven. Aan het einde blijft het om rekeningen in te voegen. Het overdrachtscontrolenummer verschijnt op het scherm, dat aan de ontvanger moet worden gerapporteerd.

7

De bank heeft ook de mogelijkheid om overschrijvingen te ontvangen via internationale betaalsystemen Western Union, Unistream, Golden Crown, SWIFT, MoneyGram. Neem hiervoor contact op met een kantoor van het geselecteerde betalingssysteem en betaal het bedrag van de overschrijving met de commissie. De meeste betaalsystemen vereisen de aanwezigheid van het paspoort van de afzender. Na het voltooien van de transactie ontvangt u een speciaal controlenummer dat u nodig hebt om de ontvanger te informeren. In de PrivatBank-vestiging moet de ontvanger het controlenummer van de operatie bellen, een paspoort tonen en het geld krijgen.

Let op

Tarieven voor transfers in PrivatBank: naar Universal-kaart - gratis, naar betaalkaart - 1%.

Goed advies

Overdrachten via QIWI van Rusland naar Oekraïne vanaf augustus 2013 kunnen zonder commissie worden gedaan, het aanbod voor Universalna-kaarten is beschikbaar.

 • hoe geld private bank over te maken

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder