banken

Waarom is Barclays afgetreden?

Report on ESP / Cops and Robbers / The Legend of Jimmy Blue Eyes (Juli- 2019).

Anonim

Het financiële schandaal dat uitbrak in juni leidde ertoe dat Bob Diamond, uitvoerend directeur van Barclays Bank, zijn ontslag aankondigde. Deze uitspraak trad in werking op 3 juli, wat werd vermeld in het bericht Barclays.


Het schandaal begon zich te ontwikkelen nadat de resultaten van het onderzoek naar de manipulaties, die werden uitgevoerd door Barclays en andere banken bij het vaststellen van de LIBOR-tarieven, werden aangekondigd.
Er is informatie dat directeur Jerry del Missir, Diamond's "rechterhand", Barclays zal verlaten.
Voorzitter van de Raad van Bestuur Mark Ajus kondigde ook om soortgelijke redenen zijn ontslag aan. Aegius zal als voorzitter dienen totdat een geschikte kandidaat is gevonden.
Bij het onderzoek naar fraude met LIBOR, dat in 2008 werd gelanceerd, waren er grote banken zoals Lloyds Banking Group, UBS, Royal Bank of Scotland, Citigroup, HSBC en Deutsche Bank, waarbij Barclays als eerste zijn verantwoordelijkheid toezegde. Uit het onderzoek bleek dat de manipulaties herhaaldelijk werden uitgevoerd in de periode 2005-2009. Barclays is daarom misschien niet de enige organisatie die een boete krijgt. Toezichthouders in Europa, Azië en de Verenigde Staten controleren grote banken die zijn verdacht van het manipuleren van interbancaire debetrentetarieven. Toezichthouders hebben zich gericht op financiële reuzen zoals Deutsche Bank, JP Morgan en Citigroup. Volgens het ministerie zouden dergelijke acties de kosten van leningen voor miljoenen bankklanten aanzienlijk kunnen beïnvloeden.
LIBOR is een erkende indicator voor financiële middelen, die is gebaseerd op de rente op de interbancaire markt, die de wederzijdse kredietverlening aan banken reguleert.
De geschiedenis van Barclays Bank heeft meer dan 300 jaar. De organisatie bestaat in meer dan 50 landen van de wereld en het aantal werknemers is ongeveer 145 duizend mensen. Het nettoverlies van £ 337 miljoen in het eerste kwartaal van 2012 was aanzienlijk lager dan het nettoverlies een jaar eerder, gelijk aan £ 1.240 miljoen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder