banken

Hoe u gouden of zilveren staven kunt kopen en verkopen

DNB | Goud (Mei 2019).

Anonim

Veel mensen geven er de voorkeur aan om hun spaargeld te investeren in de aankoop van metalen. Vandaag kunnen edelmetaalbaren worden gekocht bij banken in het land, die in het belang van de klant zijn en het recht hebben om ze te kopen en verkopen.

Prijzen in alle financiële instellingen zijn verschillend en kunnen binnen een redelijk significant bereik variëren. Het voordeel van het beleggen van sparen bij de aankoop van gouden of zilveren staven is dat u in de toekomst met hun hulp hun financiële situatie aanzienlijk kunt vergroten.

Financiële risico's


Koop blokken is alleen in bewezen, geautoriseerde organisaties. Wanneer u onderhandelt met bars, moet u goed letten op hun huidige fysieke conditie. Ze moeten vrij zijn van krassen of afgescheurde delen die zichtbaar zijn voor het oog.
Wanneer u een kleine hoeveelheid goud of zilver koopt, kunt u echte staven kopen, maar wanneer u met grote hoeveelheden edele metalen werkt, gaan operaties in absentia, bars gaan niet uit de kluis van de bank, kopen en verkopen zijn nominaal.

Bankinstellingen houden zich bezig met de aankoop van blokken goud en zilver. Veel van hen bieden zeer hoge prijzen. In Sberbank worden bijvoorbeeld blokken alleen geaccepteerd voor aankoop in perfecte staat, volledig ontdaan van eventuele externe defecten. Niet alle afdelingen houden zich bezig met aanbestedingen, dus voordat u bars verkoopt, moet u ervoor zorgen dat alle vereiste documenten voor hen beschikbaar zijn en dat ze geen krassen en losse fragmenten bevatten, omdat dit hun aanvankelijke massa kan doen afnemen.
Interessant is dat niet veel banken er de voorkeur aan geven alleen die bars te kopen die zijn gekocht in hun officiële vestigingen en waarden van derden te vermijden, zoals Promsvyazbank bijvoorbeeld. In veel steden koopt hij meestal geen edelmetalen van zijn en andere klanten.

Financiële stabiliteit


Tegenwoordig houdt de overgrote meerderheid van mensen over de hele wereld hun spaargeld liever niet in monetaire valuta, maar in edelmetalen, omdat dit het mogelijk maakt om je geen zorgen te maken over veranderingen in wisselkoersen. De prijzen voor edele metalen nemen elk jaar toe en mensen willen de bars verkopen, die worden opgeslagen in bankorganisaties. Niet alles is echter zo eenvoudig als het lijkt.
Goud en zilver verliezen aan populariteit en maken plaats voor platina en andere zeldzame metalen, waaronder kwik.

Het nadeel van edelmetaalbaren is hun lage liquiditeit vanwege de complexiteit van de verkoop, omdat niet alle financiële instellingen klaar zijn om van hen gekochte edelmetalen terug te nemen, en sommige zelfs proberen de oorspronkelijke prijs specifiek te verlagen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het bepalen van de opslag van hun vermogen door gouden of zilveren staven te overbelasten.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder