anders

Wereld miljardairs

Top 10 Rijkste Mensen ter Wereld! (2018/2019) (Juni- 2019).

Anonim

Miljardairs.

ze worden bewonderd, benijd, gehaat. Iemand beschouwt hen als criminelen die de mensen hebben beroofd, iemand - succesvolle mensen, een rolmodel. Maar hun leven, hun lot wekt altijd belangstelling op.

Een miljardair is iemand met een vermogen van meer dan een miljard Amerikaanse dollars. Elk jaar publiceert het financiële Amerikaanse tijdschrift Forbes lijsten van dergelijke mensen, en elke lezer kan ze lezen.

De allereerste miljardair


De eerste persoon die zo'n groot fortuin verdiende, was een Amerikaan, John Davison Rockefeller (1839-1937). Het lot van deze man is de ware belichaming van de Amerikaanse droom. Als zoon van arme ouders verdiende hij in zijn jeugd geld voor aardappelen voor zijn buren en kalkoenen te koop. Het geld dat hierdoor gedurende 6 jaar is opgebouwd, leende hij aan de boer op rente.
Aan het begin van de 50-60 jaar. XIX eeuw. Hij waardeerde de nieuwe manier van verlichting - kerosine - en richtte een olieraffinagebedrijf op. Dankzij goed bedrijfsbeheer was 95% van de Amerikaanse petroleumactiviteiten in handen van Rockefeller.

Moderne miljardairs


Tot op heden is de rijkste man op aarde geen Amerikaan, maar een Mexicaanse Arabische afkomst, Carlos Slim El. De toestand van deze persoon is ongeveer 8% van het bruto binnenlands product van Mexico.
Deze man begon ook zijn reis naar rijkdom in zijn jeugd, toen hij, op advies van zijn vader, al zijn inkomsten en uitgaven noteerde in een notitieboekje. Op 12-jarige leeftijd opende hij zijn eerste account voor het kopen van aandelen.
Carlos Slim Elu is de belangrijkste eigenaar van de holding Grupo Carso. Daarnaast bezit hij 62% van America Movil, de grootste mobiele operator in Mexico.
De tweede plaats op de lijst van moderne miljardairs is William Henry Gates, bekend bij het grote publiek als Bill Gates, de maker, de grootste aandeelhouder, en tot 2008 - het hoofd van Microsoft.
Deze man had zeer goede startmogelijkheden. Bill Gates komt uit een redelijk rijke familie. Zijn vader was bedrijfsjurist en zijn moeder was lid van de raad van bestuur van twee bedrijven, waardoor Bill op een bevoorrechte school kon studeren. Daar leerde hij computerprogrammeren en op zijn dertiende schreef hij voor het eerst zijn eigen programma.
Gates heeft in 1975 met zijn compagnon Allen een softwareontwikkelingsbedrijf opgericht. Het grootste succes van het bedrijf, Microsoft genaamd, was de oprichting van het Windows-besturingssysteem in 1985. Het was dit besturingssysteem dat het bedrijf enorme inkomsten opleverde en Bill Gates zelf verrijkte.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder