belastingen

Welke belastingen zouden SP moeten betalen

In grote financiële problemen door kinderopvangtoeslag (Juni- 2019).

Anonim

Zakendoen in het IP-formaat gaat gepaard met lagere belastingkosten dan in LLC. De lijst van belastingen betaald door ondernemers hangt af van het belastingregime dat door hen wordt toegepast, evenals van de beschikbaarheid van werknemers.

instructie

1

Een individuele ondernemer die het algemene belastingstelsel toepast, moet alle belastingen betalen die zijn voorzien in Rusland. Deze inkomstenbelasting (PIT) bedraagt ​​13%, die wordt betaald op basis van alle belastingen die de ondernemer heeft ontvangen; BTW van het verschil tussen binnenkomend (ontvangen van klanten) en uitgaand (toegewezen aan facturen ontvangen van leveranciers van goederen en diensten); onroerendgoedbelasting, die wordt gebruikt voor het bedrijfsleven. Het is vermeldenswaard dat alleen OSN IP inkomstenbelasting betaalt, onder andere belastingregelingen is het vrijgesteld van het.

2

Als de SP betrokken is bij bepaalde soorten activiteiten (bijvoorbeeld bij het aanbieden van diensten aan het publiek of de detailhandel), kan deze overschakelen naar het belastingstelsel van UTII. Vanaf 2013 begon hij vrijwillig te zijn, terwijl hij eerder was gedwongen. Op de UTII moet de PI op kwartaalbasis een toegerekende belasting betalen, die wordt berekend op basis van potentiële inkomsten, en niet de reële winst. Het gebruik van dit belastingregime is aan te bevelen in geval van een stabiele prestatie van de ondernemer, terwijl bij onstabiele winsten het toegerekende inkomen kan leiden tot een extra belastingdruk.

3

Sommige ondernemers kunnen octrooibelasting gebruiken bij hun activiteiten. Hiervoor moet een individuele ondernemer een aantal van maximaal 15 personen hebben en van tevoren een octrooi (voor een jaar, zes maanden) kopen om bepaalde diensten te verlenen. De kosten van het octrooi worden vastgesteld op regionaal niveau.

4

De meest voorkomende onder de PI's is het vereenvoudigde belastingstelsel. Het voorziet in de betaling van één belasting, die de inkomstenbelasting en de btw vervangt. Een ondernemer kan zelfstandig het fiscaal object bepalen dat voor hem optimaal is - dit kan inkomen zijn (tegen een belastingtarief van 6%), of het verschil tussen inkomsten en uitgaven (tegen een tarief van 15%). Eenmaal per kwartaal moet een ondernemer voorafbetalingen aan de USN overdragen.

5

Ongeacht het van toepassing zijnde belastingstelsel, is de PIT verplicht om alle belastingen te betalen die door de wet zijn voorzien bij het aannemen van werknemers. Dit is een persoonlijke inkomstenbelasting, een opsomming waarin de IP optreedt als een belastingagent, evenals verzekeringsbetalingen voor sociale verzekeringen en pensioenverzekeringen in het Sociaal Verzekeringsfonds en de FIU. Er zijn geen voordelen voor ondernemers.

Let op

Ongeacht de financiële prestaties van activiteiten (de aanwezigheid van winst of verlies), is de ondernemer verplicht om verzekeringsuitkeringen aan de PFR te betalen in een vast bedrag. Als de winst van de ondernemer in 2014 minder is dan 300 duizend roebel, dan is hun omvang 20.727, 53 p. In het tegenovergestelde geval moet de ondernemer 1% van het bedrag van meer dan 300 duizend roebel betalen.

Goed advies

Met behulp van de USN of UTII kan de ondernemer het bedrag van de belasting op verzekeringsbijdragen die voor hemzelf of voor werknemers zijn betaald verminderen aan het pensioenfonds van de Russische Federatie en het Sociaal Verzekeringsfonds.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder