Leningproducten

Hoe credit documenten te controleren

How To Check Readability Statistics in Microsoft Word 2016 Tutorial | The Teacher (Juli- 2019).

Anonim

Een voorlopige beoordeling van de lener en verificatie van de juistheid van de aan hem verstrekte documenten is een verplichte stap bij het verstrekken van een lening. De beslissing van de bank om een ​​lening af te geven, hangt grotendeels af van de volledigheid van het documentenpakket bij de bank en van de juistheid ervan.

Je hebt nodig

  • - aanvraagformulier voor een lening;
  • - paspoort;
  • - certificaat 2-NDFL;
  • - arbeidsrecord;
  • - andere door de bank gevraagde documenten.

instructie

1

Een standaardpakket met documenten voor een lening omvat een paspoort, een bewijs van inkomen en een werkboek. Aanvankelijk controleert de leningofficier of alle informatie in de vragenlijst en de informatie in de documenten in orde is. Alle gegevens in de documenten moeten overeenkomen. Als er discrepanties en inconsistenties zijn, wordt de vragenlijst voor verwerking teruggestuurd of weigert de bank om een ​​lening af te geven.

2

Ook controleert een bankspecialist een pasfoto met een persoon die van plan is om een ​​lening te krijgen. Als een vals paspoort wordt gebruikt om een ​​lening te verkrijgen, zal de bank de klant op de zwarte lijst zetten.

3

Elke bank heeft zijn eigen vereisten voor kredietnemers. Vaak beperken ze de minimum- en maximumleeftijd voor het ontvangen van een lening, stellen ze voorwaarden vast voor de noodzaak om zich te registreren in de regio van de aanwezigheid van de bank en geven ze ook het minimumloonniveau en de rangorde op de laatste werkplek aan. Daarom worden bij het analyseren van documenten de persoonlijke gegevens van de lener vergeleken om te voldoen aan de vereisten van de bank.

4

Help 2-NDFL - dit is het belangrijkste document dat de aanwezigheid van inkomsten bevestigt en hun naleving van het vastgestelde niveau. Het wordt gecontroleerd vanuit het oogpunt van het correct invullen van alle velden, het voldoen aan een uniforme vorm, de aanwezigheid van het zegel van de organisatie. De bank kan alleen informatie inwinnen over de echtheid van het certificaat en de juistheid van de informatie daarin voor die leners die zijn payroll-klanten zijn. In dit geval weet de bank de omvang van hun maandelijks inkomen op de lopende rekening. Maar controleer het certificaat 2-NDFL voor naleving van de belastingkrediet inspecteur niet. Dergelijke informatie is vertrouwelijk en belastinginformatie heeft niet het recht om deze openbaar te maken. Daarom doen veel banken hun best en vragen om aanvullende documenten die de solvabiliteit van de kredietnemer bevestigen. Dit kan een paspoort zijn met een stempel op het buitenland in de afgelopen zes maanden; uitpakken van de zichtrekening in een andere bank; documenten die het eigendom van dure eigendommen bevestigen.

5

Vooral zorgvuldig gecontroleerd het werkverslag van de lener. Op basis hiervan wordt de totale diensttijd van een werknemer berekend, evenals de tijd die op de laatste plaats is doorgebracht (de meeste banken eisen dat de ervaring op de laatste plaats gedurende ten minste zes maanden voorkomt). Bankspecialisten bekijken gevallen van probleemontslag (niet alleen) en hoe vaak de kredietnemer van baan verandert.

6

Vaak controleren banken de authenticiteit van de informatie in de documenten, bellen ze op de werkplek en vermelden de diensttijd van de werknemer, zijn algemene kenmerken op de werkplek en de hoogte van zijn salaris. Met grote hoeveelheden leningen kunnen experts zelfs naar de werkplek van de kredietnemer gaan.

7

Wanneer hypothecaire leningen door banken de beschikbaarheid van de eerste betaling controleren, en ook het onderwerp van de toezegging analyseren. Veel banken verstrekken dus geen leningen voor de aankoop van aandelen in een appartement, kamers of appartementen in een vervallen fonds. Ze weigeren om een ​​lening te verstrekken voor de aankoop van huizen van familieleden, sinds dergelijke transacties worden als fictief beschouwd. Ook worden in geval van een hypotheek en vaak bij het verstrekken van autoleningen aanvullende documenten opgevraagd bij de ontwikkelaar of wordt bevestigd dat de autodealer een officiële dealer is.

8

Banken zijn trouwer aan kredietnemers met een hogere opleiding. Daarom vragen zij vaak om een ​​kopie van het diploma. Ook een hogere kans op het verkrijgen van een lening van gehuwde / getrouwde kredietnemers. Burgerlijke staat wordt bevestigd door een huwelijksakte.

  • Hoe banken potentiële leners controleren

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder