belastingen

Hoe persoonlijke inkomstenbelasting op deposito's te betalen

The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing (Mei 2019).

Anonim

Tarieven op sommige bankdeposito's zien er erg aantrekkelijk uit, maar niet iedereen weet dat het totale inkomen op hen mogelijk lager is dan gepland. Bij het nastreven van hoge rente is het de moeite waard om te overwegen dat het ontvangen bedrag voor het plaatsen van geld op een aanbetaling in sommige gevallen wordt belast.

Sinds enkele jaren volgt de Bank of Russia veranderingen in rentetarieven op termijndeposito's bij de 10 grootste binnenlandse banken. Gericht op hun dynamiek bepaalt de toezichthouder de herfinancieringsratio, een van de belangrijkste indicatoren in de banksector. Het is een van de belangrijkste instrumenten van de financiële markt van het land, aangezien het is ontworpen om tarieven in de markt van interbancaire leningen en rente op deposito's voor rechtspersonen en burgers te reguleren.
Het is de herfinancieringsrente die betrokken is bij de berekening van de belasting die depositohouders die hun geld hebben geplaatst op aantrekkelijkere voorwaarden dan het nationale gemiddelde moeten betalen. Wat is het mechanisme voor de berekening van het bedrag aan inkomstenbelasting op deposito's en in welke gevallen moet u belasting betalen?

Hoe worden roebel- en vreemde valuta-deposito's belast


De procedure voor belastingheffing op inkomsten op deposito's van burgers wordt geregeld door Art. 224 van de belastingwet van de Russische Federatie. Er staat dat als het tarief op roebeldeposito's de herfinancieringsrente met 5 procentpunten overschrijdt, dit verschil een belasting van 35% moet betalen. Als de herfinancieringsrente bijvoorbeeld 8, 25% is en de inleg bedraagt ​​15, 25%, dan wordt de inkomstenbelasting betaald van 2% verdiend "boven de norm". Tegenwoordig is het tarief van de persoonlijke inkomstenbelasting voor burgers 13%, dus het bedrag van de belasting die door zichzelf wordt betaald, is meestal klein.
Voor stortingen in vreemde valuta is er een eenvoudiger berekeningsmechanisme: de belasting moet worden betaald over het bedrag van de ontvangen inkomsten met een koers van meer dan 9% per jaar in een vreemde valuta. Opgemerkt moet worden dat de Bank of Russia een aantal effectieve mechanismen heeft verstrekt om ervoor te zorgen dat de depositorente de herfinancieringsrente niet met meer dan 25% overschrijdt. Vooral banken die zeer hoge tarieven aan klanten aanbieden, worden door de toezichthouder geklonken. Dit komt niet alleen tot uitdrukking in de toepassing van maatregelen voor extra toezicht, maar ook in boetes. Daarom is het tegenwoordig moeilijk om een ​​roebeldeposito te vinden met een koers van meer dan 12%. De rentevoeten op deposito's in vreemde valuta liepen ook stevig af onder de 7%.

Hoe belasting te betalen


Onafhankelijk zijn de berekening van het belastingbedrag en de betaling ervan niet nodig, aangezien elke bank een belastingagent voor haar inleggers aanneemt. Het bedrag van de belasting wordt afgetrokken van het bedrag aan rentebaten dat de burgers verschuldigd zijn. Inkomsten worden belast op het moment dat het daadwerkelijk wordt betaald. De inlegger ontvangt in zijn handen het bedrag dat al verminderd is met het bedrag van de te betalen persoonlijke inkomstenbelasting, en de bank zal zelfstandig de ingehouden belasting naar de begroting overmaken.

  • NDFL met rente op roebelafzettingen: te betalen of niet in 2019
  • Belasting op deposito's bij banken: hoe te betalen

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder