anders

Wat betekent het netto salaris en het bruto gemiddelde

Brutoloon en nettoloon (Economiepagina.com) (Mei 2019).

Anonim

'Net' en 'bruto' zijn veel voorkomende termen op de internationale arbeidsmarkt die pas sinds kort in Rusland beginnen te klinken. Beiden verwijzen naar de aanduiding van lonen, maar er is een groot verschil tussen beiden.

De termen "netto" en "bruto", die actief worden gebruikt op de arbeidsmarkt in Engelssprekende landen, worden steeds vaker gehoord van Russische werkgevers en werknemers. Bovendien, aangezien hun gebruik een relatief nieuwe praktijk is, kan hun schrijven zowel met behulp van het Latijn als met behulp van het Cyrillische alfabet worden beantwoord.

"Gross"


De term 'bruto' wordt gebruikt om het niveau van de lonen van een werknemer aan te duiden, wat het totale bedrag is dat een werkgever aan het salaris van een bepaalde werknemer besteedt. Het komt van een woord dat in veel varianten in veel Europese talen voorkomt, wat betekent "groot", "volledig", "grof".
Rekening houdend met de hoogte van de beloning van werknemers, moet in gedachten worden gehouden dat in de Russische Federatie, zoals in de meeste andere ontwikkelde landen, het inkomen van burgers, inclusief lonen, wordt belast. Daarom is het salaris "Bruto" helemaal niet het geldbedrag dat een werknemer in zijn handen krijgt: integendeel, belastingen die volgens de geldende wetgeving uit de lonen moeten worden betaald, worden van dit bedrag afgetrokken.
Om in de Russische Federatie het loonbedrag te bepalen dat overeenkomt met de definitie van "bruto", moet het salaris dat de werknemer overeenkomstig de personeelsbezetting heeft vastgesteld, worden opgeteld bij de waarde van de zogeheten districtscoëfficiënt, die een aanvulling is op het salaris dat wordt toegepast in geval van werkzaamheden in moeilijke klimatologische omstandigheden.
In de wereld en de Russische praktijk zijn er ook andere termen die worden gebruikt om de hoogte van de vergoeding vóór belastingen aan te geven. Een van de varianten van de benaming is dus de term 'brutto' of 'bruto'. Bovendien wordt in het Russisch een dergelijk loon soms "vies" genoemd.

"Net"


Het begrip "net" daarentegen, betekent de hoeveelheid geld die een werknemer in zijn handen krijgt na aftrek van alle noodzakelijke belastingen. De term "netto" loon wordt ook gebruikt om het aan te duiden - in feite is dit de letterlijke vertaling van het Italiaanse woord "netto", waarvan de naam "net" afkomstig is.
Afhankelijk van de categorie werknemers waar we het over hebben, kunnen de belastingtarieven die op hen van toepassing zijn in de Russische Federatie worden gedifferentieerd. Het grootste deel van de werknemers is echter verplicht om een ​​belasting van 13 procent te betalen (NDFL), die wordt afgetrokken van het bruto salaris om de nettowaarde te verkrijgen.
Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de huidige Russische wetgeving bepaalt dat de plicht om belastingen te betalen op de salarissen van de werknemers berust bij de werkgever: dit is de reden waarom hij meestal op de hoogte is van zowel het inkomen van werknemers vóór als na belastingen, terwijl de werknemers zelf alleen "netto" loon.

  • Salaris netto en bruto - wat zijn deze waarden?

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder