anders

Wie wordt afgebeeld op Amerikaanse dollars

Thomas Jefferson & His Democracy: Crash Course US History #10 (Juli- 2019).

Anonim

Het is bekend dat portretten van Amerikaanse presidenten worden afgebeeld op Amerikaanse dollars. Niet iedereen weet echter dat er wetsvoorstellen zijn waar mensen verzegeld worden, die nooit het presidentschap bekleden. Het waren gewoon uitstekende persoonlijkheden, die elk een belangrijke bijdrage leverden aan de ontwikkeling en vorming van de Verenigde Staten van Amerika.

instructie

1

1 Amerikaanse dollar. De kleinste papieren factuur toont de eerste president van de Verenigde Staten - George Washington. Deze persoon wordt beschouwd als de grondlegger van het land. Geen wonder dat de Amerikaanse hoofdstad in zijn naam wordt genoemd. Deze legendarische man onderscheidde zich door eerlijkheid, rechtlijnigheid en integriteit. Tijdens de oorlog van de Noord-Amerikaanse koloniën voor onafhankelijkheid, George Washington was de opperbevelhebber van het continentale leger. Het portret van Washington is ook vastgelegd op een munt van 25 cent.

2

$ 2 Deze notitie toont de derde president van de Verenigde Staten - Thomas Jefferson. Hij was een uitstekende politieke figuur en nam actief deel aan de eerste burgerlijke revolutie. Jefferson was een van de initiatiefnemers van de scheiding van kerk en staat. Jarenlange regering van 4 maart 1801 tot 4 maart 1809. Jeffersons portret is ook op een munt van 5 cent.

3

$ 5 Deze rekening toont de 16e president van de Verenigde Staten - Abraham Lincoln. Lincoln werd de eerste president van de Republikeinse Partij. Hij ging de Amerikaanse geschiedenis in als de bevrijder van Amerikaanse slaven. Tijdens zijn bewind (1861-1865) werd de slavernij afgeschaft. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog leidde Lincoln persoonlijk de militaire operaties die leidden tot de overwinning op de troepen van de Confederatie. Het portret van Lincoln is ook geslagen op een muntstuk van 1 cent.

4

$ 10 Dit bankbiljet toont Alexander Hamilton, die niet de president was. Van 11 september 1789 - 31 januari 1795 diende Hamilton als minister van Financiën. Hij startte de oprichting van de centrale bank van de Verenigde Staten. Op de achterkant van de tien-dollar-rekening ziet u het imago van het gebouw van het ministerie van Financiën, dat werd opgericht door Hamilton zelf.

5

$ 20 Hier is de 7e president van de Verenigde Staten - Andrew Jackson. Hij was een van de oprichters van de Democratische Partij. Jackson was president van de Verenigde Staten van 1829-1837. Eerder was het portret van Andrew Jackson op de coupures: 5, 10, 50 en zelfs 10.000 dollar. Overigens was de zevende president van de Verenigde Staten zelf een fervent tegenstander van papieren geld. Misschien is dat de reden waarom de G-20 nu de meest vervalste factuur is geworden. Misschien dat valsemunters Jackson 'wreken' vanwege zijn afkeer van papieren aantekeningen.

6

50 Amerikaanse dollars. Deze rekening toont de held van de burgeroorlog, de 18e president van de Verenigde Staten - Willis Grant. De jaren van zijn presidentschap zijn 1969-1877. Op de achterkant van de "Fifty" is het gebouw van het congres in Washington afgebeeld. Trouwens, in 2005 werd voorgesteld om op een biljet van vijftig dollar een portret te plaatsen van de voormalige Hollywood-acteur en de veertigste president van de Verenigde Staten - Ronald Wilson Reagan, maar dit idee werd niet gesteund.

7

$ 100 Tegenwoordig is deze factuur de meest waardevolle. Het beeldt Benjamin Franklin af, die nog nooit president van de Verenigde Staten is geweest, hoewel zijn handtekening ligt bij de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Amerikaanse grondwet. Franklin ging de geschiedenis in als een prominente politicus, diplomaat en journalist. Benjamin Franklin was de eerste Amerikaan die een buitenlands lid van de Russische Academie van Wetenschappen werd.

8

Eerdere rekeningen met nominale waarden van 500, 1 000, 5 000, 10 000 en 100 000 dollar werden afgedrukt. Deze bankbiljetten werden voornamelijk gebruikt in nederzettingen tussen banken. Sinds 1969 werden deze facturen uit de circulatie genomen. De rekening van $ 500 geeft de 25e president van de Verenigde Staten weer - William McKinley, die de laatste president werd die deelnam aan de burgeroorlog.

9

Op de rekening van $ 1.000 staat de 22e en 24e president van de Verenigde Staten in Grover Cleveland. Tegelijkertijd herstelde de Democratische president de gouden standaard. Hij was de enige president in de Amerikaanse geschiedenis die deze functie twee keer vervulde (in 1885-1889 en in 1893-1897).

10

5.000 Amerikaanse dollars. Hier is de vierde president van de Verenigde Staten - James Madison Jr. Jr., die een van de belangrijkste auteurs van de Amerikaanse grondwet was. Als president verbood Madison het onderhouden van een relatie met Engeland. Deze beslissing was de oorzaak van het begin van de oorlog in 1812, waarin de president zichzelf manifesteerde als een sterke en eigenzinnige persoonlijkheid.

11

$ 10.000. Deze rekening toont het hoofd van het US Supreme Court, Semon Portland Chase. Hij was een fervent tegenstander van de slavernij en leidde een actieve strijd tegen de invloed van rijke landeigenaren uit de zuidelijke staten.

12

$ 100.000. Deze verleidelijke rekening toont de 28e president van de Verenigde Staten - Thomas Woodrow Wilson. Jarenlange regering - 1913-1921. Bekende historicus en politieke wetenschapper, winnaar van de Nobelprijs voor de vrede in 1919.

  • Wie wordt afgebeeld op Amerikaanse dollars in 2019

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder