anders

Wat is vast en werkkapitaal

WERKKAPITAAL OPBOUWEN ► House Flipper - deel 2 (Dutch) (Mei 2019).

Anonim

De term 'kapitaal' heeft veel verschillende betekenissen: het kan zowel als een bepaalde voorraad van materiële waarden worden gebruikt en als iets dat niet alleen materiële objecten, maar ook ontastbare waarden, zoals menselijke vaardigheden, onderwijs, combineert. Kapitaal definiëren als een productiefactor, economen associëren het met de productiemiddelen.

Adam Smith definieerde kapitaal als arbeid opgebouwd in de tijd, David Ricardo beweerde dat kapitaal een productiemiddel is.
Kapitaal bestaat uit langetermijnvoordelen die door het economische systeem worden gecreëerd voor de reproductie van andere goederen. Deze voordelen omvatten een groot aantal machines, wegen, computers, vrachtwagens, gebouwen, enz.

Begrip van kapitaal


Visies op kapitaal zijn verschillend, maar ze zijn allemaal één op één: kapitaal wordt geïdentificeerd met het vermogen om inkomsten te genereren. Het kan worden gedefinieerd als investeringen die worden gebruikt bij de productie van goederen en diensten en de levering ervan aan de consument.
In ruime zin vertegenwoordigt kapitaal alles wat in staat is om inkomsten te genereren, of de middelen die de mens gebruikt voor de productie van verschillende goederen en diensten.
In enge zin wordt kapitaal geïnvesteerd in zaken, werkend als een productiemiddel, een bron van inkomsten, dat wil zeggen, het is fysiek kapitaal.
De twee belangrijkste vormen van fysiek kapitaal: eenvoudig en bespreekbaar.

Aandelenkapitaal


Het aandelenkapitaal maakt deel uit van het productiekapitaal, waarvan de waarde gedurende een bepaald aantal perioden in delen wordt overgedragen aan het geproduceerde product.
Aan dit type kapitaal kan een deel van het voorgeschoten kapitaal worden toegeschreven, besteed aan de constructie van gebouwen en structuren, de aankoop van machines en uitrusting - dit zijn tastbare activa. Vaste activa omvatten ook immateriële activa - octrooien, licenties, auteursrechten, enz.
Vast kapitaal wordt contant geretourneerd aan de eigenaar na de verkoop van de goederen in de mate waarin de waarde ervan werd overgedragen aan het gefabriceerde product. Dat wil zeggen, tussen het tijdstip van ontvangst en de terugkeer van de geïnvesteerde middelen kan er een vrij grote kloof zijn. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de beslissing om dure apparatuur aan te schaffen. Het probleem houdt ook verband met het feit dat vaste activa niet alleen fysieke, maar ook morele slijtage vertonen.
De kosten van vaste activa worden geleidelijk in delen afgeschreven. In dezelfde hoeveelheid als de afschrijving wordt het aandeel van de waarde afgetrokken van de boekwaarde van de activa.

Werkkapitaal


Werkkapitaal is een element van productief kapitaal. De waarde ervan wordt volledig overgeheveld naar de geproduceerde goederen en wordt onmiddellijk na de verkoop van de goederen aan de eigenaar teruggegeven in de vorm van geld, tegen de prijs waarvan de kostprijs van het werkkapitaal is opgenomen.
Tot het werkkapitaal behoort het aandeel van het geavanceerde kapitaal, dat werd besteed aan de aankoop van grondstoffen, brandstof, betaling van elektriciteit, hulpmaterialen, arbeid. Het omvat ook contanten.
Bronnen van kapitaal worden beschouwd als winst, bankleningen, investeringen, fondsen van de oprichter, etc.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder