banken

Wat te doen als het geld fout is gegaan

M.y - beter doen + [LYRICS] (Mei 2019).

Anonim

Bankrekeningnummer is een vrij ingewikkelde combinatie van cijfers. Soms zijn er fouten bij het overboeken van geld - ze kunnen worden geassocieerd met willekeurig verwarde cijfers of met het feit dat de afzender het verkeerde nummer uit de database heeft gehaald. Hoe dan ook, het geld dat er nog is, is er niet, je moet terug komen.

instructie

1

Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de bank. Hoe vroeger de fout wordt gedetecteerd, hoe groter de kans dat het probleem met succes zal worden opgelost. Niet alle transacties met betrekking tot de overboeking van geld worden onmiddellijk uitgevoerd, soms duurt het enkele uren. Als u tijdens deze periode een fout meldt, retourneert de bank het geld. Het kan niet onmiddellijk terugkeren, maar de operatie uitstellen, maar u zult worden gevraagd om met documenten naar kantoor te komen en een verklaring te schrijven over de terugkeer van willekeurig overgedragen fondsen. Misschien zal je fout je een commissie kosten die de bank voor extra werk zal nemen, maar het meeste geld zal worden teruggegeven.

2

Als het geld naar de verkeerde rekening was gegaan en al was overgedragen aan de eigenaar, is de situatie enigszins gecompliceerd. Volgens de wet heeft de bank in dit geval niet langer het recht om geld van zijn rekening te halen zonder toestemming van deze persoon. Dus je moet met hem onderhandelen. Als je deze persoon kent, probeer hem dan de situatie zelf uit te leggen, en misschien zal hij ermee instemmen om je geld zonder problemen terug te sturen. Als u eenvoudigweg een fout heeft gemaakt in cijfers en niet weet wie de eigenaar van het account is, zal de bank u zijn persoonlijke gegevens niet verstrekken, maar zal hij proberen die persoon te bereiken en het met hem eens te zijn.

3

Als de eigenaar van het account waarnaar het geld is gegaan, niet akkoord gaat om het terug te sturen naar wie dan ook, resteert niets anders dan een rechtszaak tegen hem aan te spannen. Als het bedrag klein is en niet kritiek voor de afzender, kan het gemakkelijker zijn om te vergeven en te vergeten, omdat gerechtelijke procedures tijd en geld kosten en het is geen feit dat u het proces wint.

4

Het is ook mogelijk dat een situatie waarin geld naar de verkeerde account gaat, buiten uw schuld, maar per abuis van een bankbediende. In dit geval moet u contact opnemen met de bank met een verklaring die u allemaal correct hebt aangegeven, maar de ontvanger heeft het geld niet op tijd ontvangen. Na ontvangst van een dergelijke aanvraag moet de bank een audit uitvoeren en, volgens de resultaten ervan, het geld aan u terugstorten zonder provisie in te houden.

Goed advies

De beste oplossing is preventie. Controleer de gegevens altijd zorgvuldig voordat u geld verzendt.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)
Inzichten

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)

Opgericht in 1879, Foot Locker Inc . (NYSE: FL) is gedwongen om de bedrijfsactiviteiten in de loop van de tijd te veranderen om tegemoet te komen aan de atletiekmarkt. Tegenwoordig levert het goederen aan sporters ongeacht geslacht, geografische locatie of sport naar keuze. Om dit te doen, exploiteert het een groot aantal dochterondernemingen en merknamen die gespecialiseerd zijn in een specifiek product of sport.
Lees Verder
Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race
Inzichten

Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race

Hoewel veel waarnemers overwegen Amazon. com Inc. ( AMZN ) om een ​​onstopbare kracht te zijn die de concurrentie overal mee naartoe neemt, met name in retail en cloudcomputing , de velden van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) zijn bijzonder belangrijke gebieden waar het achterblijft,
Lees Verder