belastingen

Kan ik belasting betalen voor een andere persoon van mijn kaart?

Mobiele laptophouder Ergo-Q 330 - BakkerElkhuizen (Juli- 2019).

Anonim

De huidige wetgeving biedt de mogelijkheid om belasting te betalen, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor familieleden, buren, collega's, kennissen en andere personen. Hier zijn geen beperkingen voor. Het is alleen belangrijk om te weten hoe u de betaling uitvoert.

Er zijn beperkingen op de distributie van

Tot op heden - nee. Natuurlijk zijn er verschillende gevallen, waarom u een belasting moet betalen voor andere personen (bijvoorbeeld ziekte, overlijden, verhuizen naar een andere stad, enz.). En eerder was het belangrijk om een ​​volmacht (en, indien nodig, een schenking, een testament, enz.) Te hebben. Nu is de situatie veranderd. Je kunt niet alleen betalen voor elke persoon, maar op elke handige manier. En het maakt niet uit waar de burger is (het kan Moskou, Penza en andere nederzettingen zijn).

De meest voorkomende opties voor het overboeken van geld

Innovaties kwamen drie jaar geleden beschikbaar en sindsdien is er veel vraag naar. Vroeger was het betalen van belasting voor andere mensen erg problematisch (een volmacht was vereist, enz.).

Betaling aan de kassa van de bank (bij de exploitant)

Dit is een open en gemakkelijke manier voor iedereen die zeker wil zijn van de juiste geldoverdracht. Om de belasting voor een andere persoon op de bon te betalen, kunt u op uw beurt wachten en de kassier vertellen dat de betaling met uw bankkaart zal worden gedaan.

Geef de exploitant vervolgens een ingevuld ontvangstbewijs met de naam en initialen van de belastingbetaler (de persoon voor wie u de belasting wilt betalen), het belastingbedrag, het doel van de betaling, de datum van betaling. Ook op de bon moet de lijst van belastingbetalers staan. Daarom is het belangrijk om de juistheid van de details te controleren, zodat het geld naar de bestemming is overgebracht.

Betaling bij een geldautomaat of terminal

Belastingen (ook voor andere mensen) kunnen worden overgedragen via speciale geldautomaten en terminals van de respectieve banken. Om dit te doen, plaatst u uw plastic kaart en volgt u de borden.

Om een ​​betaling zonder fouten te doen (niet voor jezelf betalen, geld overmaken voor andere doeleinden, enz.), Vooral wanneer een persoon dergelijke betalingen (voor een andere persoon) voor de eerste keer doet, is het raadzaam contact op te nemen met een consultant bij de bank om om me te helpen de betaling correct over te dragen.

Bankdiensten online gebruiken (via een persoonlijk account)

De meest handige manier van vandaag is om de diensten van banken online te gebruiken (bijvoorbeeld, het gebruik van Sberbank-diensten online). Dergelijke services zijn beschikbaar via uw persoonlijke account. Voer gewoon de gebruikersnaam en het wachtwoord in en kijk vervolgens naar 'Betalingen en overboekingen' en kies vervolgens om belasting te betalen.

Omdat elke bank zijn eigen kenmerken van overdracht heeft, is in dit geval het belangrijkste om zorgvuldig te lezen en geen geld over te maken totdat er geen vertrouwen is in de juistheid van de betalingsoverdracht. Voor gemoedsrust in dergelijke gevallen, is het raadzaam om de bank zelf te bellen (bijvoorbeeld met Sberbank via de hotline: 8-800-55-55-55-0) en te verduidelijken of de betaling correct is uitgevoerd.

Overmaking van geld via de website Gosuslugi

Overheidsdiensten zijn een eenvoudige en handige betaalmethode. Om belasting te kunnen betalen voor een andere persoon, moet u zich eerst registreren op deze site. En kies vervolgens om de documentindex of TIN te doorzoeken, een specifieke persoon te zoeken (of voer de achternaam, voornaam, middelste naam in). En daarna moet u de nodige belasting en betalingswijze kiezen (van een bankkaart).

Andere betaalmethoden

Hierboven werden de meest gebruikelijke betaalmethoden gegeven. Maar voor de overdracht van geld kunt u ook de mobiele bank gebruiken (een speciale applicatie geïnstalleerd in de telefoon), de internetdienst "RuRu - online betalingen" - Betaling van belastingen. En ook op andere mogelijke manieren. De termijn die van invloed is op de ontvangst van de fondsen, hangt af van de gekozen betaalwijze.

Welke belastingen kunnen worden betaald

Nu kunt u bijna alle soorten belastingen betalen (de lijst staat in de belastingwetgeving van de Russische Federatie). Deze omvatten transportbelasting, grondbelasting, onroerendgoedbelasting, etc. En het allerbelangrijkste - boetes voor een dergelijke overdracht en andere sancties voor personen die betalen voor andere mensen zijn niet voorzien voor vandaag.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder