Inzichten

5 Grootste microfinancieringsbedrijven (WTCB JK)

5 Biggest Tsunami Caught On Camera (Juli- 2019).

Anonim

Microfinanciering is een middel om financiële, verzekeringsgerelateerde en andere gerelateerde financiële diensten te verlenen aan werkende armen of gezinnen, ondernemers en kleine bedrijven die geen toegang hebben tot traditionele bronnen voor dergelijke financiële diensten. De hoofdactiviteit van de meeste microfinancieringsbedrijven is het verstrekken van kleine leningen, aangeduid als microkredieten of microkredieten, meestal in de orde van enkele honderden dollars, aan ondernemers of werkende armen in onderontwikkelde landen. Hoewel sommige microfinancieringsleningen worden gemaakt tegen rentetarieven die aanzienlijk hoger liggen dan de gemiddelde leningstarieven bij traditionele financiële instellingen, bieden ze de nodige financiering die is ontworpen om laagbetaalde of anderszins kansarme verdieners te helpen hun economische positie te verbeteren.

Naast microkredieten bieden microfinancieringsinstellingen (MFI's) ook diensten aan zoals microsavings en microverzekeringen. Met Microsavings-accounts kunnen particulieren kleine bedragen bij een financiële instelling deponeren zonder minimale balansvereisten. Microverzekeringen, die variëren van producten als gewasverzekering tot levensverzekeringen, bieden individuen de mogelijkheid om kleine verzekeringspolissen te verkrijgen met dienovereenkomstig lage premies.

Sommige MFI's zijn non-profitorganisaties, maar een toenemende trend is gericht op de wildgroei van winstgerichte MFI's die een solide rendement voor beleggers zoeken. Zelfs grote banken zoals Citigroup Inc. (NYSE: C) zijn begonnen met microfinanciering.

Dit zijn de vijf grootste en meest invloedrijke MFI's vanaf 2016.

51Geld

51Give is opgericht in 2007 in Beijing en biedt microfinancieringsoplossingen voor andere MFI's. De organisatie biedt een e-commerceplatform dat zowel online als mobiele technologie biedt om individuen, bedrijven, organisaties en instellingen te verbinden met lokale MFI's, waardoor donaties, investeringen en de levering van microfinancieringsdiensten mogelijk worden. Vanaf 2015 werd het platform van 51Give gebruikt door meer dan 100 liefdadigheidsorganisaties.

Bank Raykat Indonesia

Bank Raykat IDR250 (WTCB JK), ook bekend als Bank Raykat Indonesia, is de oudste Indonesische bank, opgericht in 1896 in Jakarta, en heeft zich gevestigd als een van de grootste financiële instellingen van het land, terwijl voornamelijk werkzaam als een kleinschalige en microfinancieringsgeldverstrekker, met meer dan 30 miljoen klanten in retailbankzaken die zaken doen met de bank via duizenden kantoren en landelijke serviceposten.De bank is voor 70% in handen van de overheid.

BRAC

Een van de oudste bestaande MFI's is BRAC, opgericht in 1972 in Bangladesh. BRAC biedt een breed scala aan diensten op het gebied van mensenrechten, onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling, waaronder subsidies en leningen voor kleine bedrijven, assistentie bij huisvesting en micro-overslagdiensten. BRAC is actief in een tiental ontwikkelingslanden, die zich uitstrekken van Haïti tot de Filippijnen. Vanaf 2015 bedroeg de brutofinancieringsportefeuille meer dan $ 1. 4 miljoen.

Grameen Bank

Grameen Bank, opgericht in 1983 in Bangladesh, onderscheidt zich als een met een Nobelprijs voor de Vrede bekroonde MFI. Het is ontstaan ​​als een resultaat van het werk van zijn stichter, Muhammad Yunus, wiens onderzoek pionierde met het concept van het verstrekken van micro-bankdiensten en niet-door zekerheden gedekte leningen voor de armen om de armoede te verlichten. Vanaf 2015 heeft Grameen Bank meer dan acht miljoen leners en een leningenportefeuille van meer dan $ 18 miljard. Naast het verstrekken van microkrediet en andere bankdiensten lanceerde de bank in 1998 ook een bekroond, goedkoop housing-programma.

Kiva Microfunds

Kiva Microfunds, opgericht in 2005 en met het hoofdkantoor in San Francisco, is een MFI zonder winstoogmerk is actief in de Verenigde Staten en meer dan 80 andere landen wereldwijd. De operationele methode van Kiva voor het verstrekken van microfinancieringskredieten is het opzetten van een crowdfunding- of peer-to-peer (P2P) -leningenplatform waarmee individuen rechtstreeks kunnen lenen aan andere landen die geen toegang hebben tot traditionele financieringsbronnen. Kiva biedt rentevrije financiering voor kleine bedrijven, onderwijs en gezondheidsdiensten, zoals schoon water. Vanaf 2016 heeft Kiva meer dan $ 850 miljoen aan microkredieten verstrekt en heeft het een netwerk van ongeveer 1,5 miljoen kredietverstrekkers en ongeveer twee miljoen kredietnemers. Op de website van de organisatie staat dat het een gemiddelde van $ 2 financiert. 5 miljoen leningen per week.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder