Tech

7 Dingen die de toekomst van Fintech vormen

Don Ginsel (Holland FinTech): 'Jonge bedrijven zijn heel flexibel en willen nieuwe dingen pro... (Juni- 2019).

Anonim

Fintech-bedrijven moeten zich voorbereiden op een snel veranderende markt, gedreven door nieuwe regelgeving en veranderingen in consumentengedrag, volgens een rapport van McKinsey & Company. Het adviesbureau heeft onlangs nieuw onderzoek vrijgegeven waarin zeven kritieke aspecten van deze veranderingen worden geschetst en hoe bedrijven kunnen slagen in de ruimte. Naast fintech-bedrijven willen financiële adviseurs deze trends misschien van naderbij bekijken om belangrijke veranderingen in de markt voor te blijven.

In dit artikel bekijken we de bevindingen van het rapport en wat dit betekent voor zowel de fintech-industrie als financiële adviseurs die gebruikmaken van deze technologieën. (Zie voor gerelateerde literatuur: FinTech-disruptors 2016: hoe kunt u hiervan profiteren? )

1. Uitbreidingsscope

De fintech-industrie is uitgebreid tot meer dan 30 verschillende financiële diensten in de waardeketen. Social Finance (SoFi) is bijvoorbeeld uitgebreid van het aanbieden van financiële producten aan jonge professionals tot loopbaancoaching en netwerken. Deze trends kunnen wijzen op toenemende concurrentie voor robo-adviseurs en traditionele financiële adviseurs, aangezien fintech-bedrijven die betrokken zijn bij ondersteunende financiële diensten adviesdiensten toevoegen aan hun belangrijkste productaanbod.

2. Toenemende diversiteit

Fintech-bedrijven maken gebruik van een breed scala aan bedrijfsmodellen die zich richten op een breed scala aan klanten. Robo-adviseurs richten zich bijvoorbeeld op jongere, technisch onderlegde klanten die op zoek zijn naar gestroomlijnde pensioenspaarregelingen, terwijl andere modellen zich richten op het helpen van financiële adviseurs bij het ontslaan van tijdrovende taken zoals het opnieuw in evenwicht brengen van de portfolio en de focus op activiteiten met toegevoegde waarde. Adviseurs moeten ervoor zorgen dat ze profiteren van deze nieuwe technologieën.

3. Verbetering van de samenwerking

4. Aanstaande consolidatie

Fintech-bedrijven zullen waarschijnlijk consolidatie zien als grotere spelers zich wenden tot overnames om hun groeidoelstellingen te behalen. Zo heeft Prosper Marketplace bijvoorbeeld $ 30 miljoen uitgegeven om BillGuard te verwerven, het Prosper Daily te noemen en gebruikers in staat te stellen uitgaven en kredieten bij te houden. Financiële adviseurs moeten zich bewust zijn van deze veranderingen en samenwerken met gevestigde bedrijven, en het meeste halen uit eventuele overnames die door hun eigen platforms worden gedaan.

5. Normaliserende waarderingen

De fintech-industrie is langzamer gaan werken naarmate deze volwassener is geworden, wat betekent dat de waarderingen voor startups in de ruimte vertraagd zijn. Tussen 2014 en 2015 stegen de waarderingen voor fintechbedrijven met gemiddeld 77% alvorens te vertragen tot 9% tussen 2015 en 2016. Traditionele financiële adviseurs moeten in gedachten houden dat deze vertragende groei kan leiden tot minder start-ups en meer mislukkingen, wat betekent dat picking gevestigde fintech-bedrijven kunnen een verstandiger keuze zijn.

6. Veranderende regelgeving

De regelgeving rond de financiële dienstverlening is begonnen zich aan te passen aan fintech-bedrijven die op de markt zijn gekomen. In sommige gevallen kunnen deze wijzigingen in de regelgeving fintech-bedrijven schaden die de bestaande regels effectief hebben omzeild. In andere gevallen kunnen fintech-bedrijven financiële adviseurs helpen te voldoen aan de nieuwste regelgeving en het gemakkelijker maken om zich te concentreren op klanten en zich niet druk te maken over juridische zaken.

7: Emerging Ecosystems

Fintech-bedrijven kunnen hun eigen ecosystemen beginnen te creëren om aan de behoeften van de klant te voldoen. Bijvoorbeeld, peer-to-peer leningverstrekkers kunnen uiteindelijk besluiten om zich te vestigen in financiële adviesbedrijven omdat ze hetzelfde klantenbestand bedienen. Financieel adviseurs moeten ervoor zorgen dat ze op lange termijn deel uitmaken van deze ecosystemen om van deze veranderingen te profiteren in plaats van achterop te raken en te proberen de weg in te halen.

The Bottom Line

McKinsey & Company's laatste onderzoek bracht zeven belangrijke veranderingen aan het licht die zich in de fintech-industrie voordeden en die invloed kunnen hebben op financiële adviseurs en hun concurrenten. Door zich bewust te zijn van deze veranderingen, kunnen adviseurs ervoor zorgen dat ze goed gepositioneerd zijn om de trend voor te blijven en een deel van de toekomst te zijn in plaats van achter te blijven. (Zie voor gerelateerde informatie:

Wat betekent Trump voor de Fintech-markt? )

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder