Investeren

Amazon op Bericht: Apple's HomePod een kans dat Hit

Sonos Beam: The Smart Sonos Soundbar for your Smart Home (Mei 2019).

Anonim

Amazon. com Inc. ( AMZN ) heeft zijn leidende positie in spraakgestuurde luidsprekers behouden dankzij de door Alexa gevoede Echo-apparaten, maar Apple Inc. ( AAPL ) komt dichterbij met zijn binnenkort te lanceren HomePod slimme luidspreker.

Dat is volgens Raymond James, die in juni 500 consumenten ondervroeg en ontdekte dat ongeveer 14% van de iPhone-bezitters van plan was een HomePod aan te schaffen. Het apparaat, dat vorige maand werd aangekondigd en beschikbaar zal zijn in december, komt met een behoorlijk prijskaartje van $ 349. Het zijn twee producten die in één worden gerold - een ultramoderne luidspreker en een slimme assistent die vragen van gebruikers kan beantwoorden. Raymond James zei dat door interesse in HomePod te combineren met de intentie van de consument om Apple's Beats draadloze luidsprekers aan te schaffen, de vraag Amazon overschaduwt, zelfs met een apparaat dat veel hoger geprijsd is dan de Echo, wat voor $ 180 gaat. Volgens de analist is 19% van de consumenten voornemens om de Apple-luidspreker te kopen in vergelijking met 16% die zich voorbereiden op het kopen van een Amazon Echo of gerelateerd product van de e-commerce -gigant. (Zie ook: Is de prijs voor Apple's HomePod gerechtvaardigd? )

Hoge vraag

Maar het zijn niet alleen de spraakgestuurde luidsprekers die de belangstelling van consumenten wekken. De firma uit Wall Street merkte toenemende belangstelling voor de Apple Watch, waarbij 12% van de consumenten beweerde dat ze er een wilden kopen. "Afgelopen kwartaal, aangedreven door sterke y / y trends voor Apple Watch en de grote vraag naar AirPods, groeide de categorie met 31% j / j, en we vermoeden dat een vergelijkbare groei waarschijnlijk de volgende kwartalen zal zijn," schreef Raymond James-analist Tavis McCourt in een rapport dat valt onder Marketwatch . De investeringsfirma voorspelt ook dat software- en dienstenopbrengsten bij Apple dankzij iTunes, Apple Store, iCloud, Apple Pay en Apple Pay 20% MEER zullen worden wanneer het de resultaten over het tweede kwartaal later in juli rapporteert.

Wat de draadloze AirPods-koptelefoon betreft, zei McCourt dat de vraag het afgelopen half jaar de vraag overtreft, terwijl derde partijen momenteel "zinvolle premies" in rekening brengen op websites zoals Amazon. "Het is onduidelijk hoe groot deze productcategorie voor Apple zou kunnen zijn, maar dit is waarschijnlijk de meest succesvolle productlancering buiten de iPhone-line-up geweest in termen van vroege vraagniveaus en mediaoverzichten in vele jaren", schreef de analist. (Zie meer: ​​ De grote iOS-update van Apple is er en genereert een beetje gezoem . )

Het enige gebied dat naar verwachting geen groei zal kennen, is voor zijn iPhone-lijn van smartphones, terwijl consumenten wachten de lancering van de geruchten iPhone 8 en nieuwe iPhone 7s in de herfst. Met een groeiend aantal respondenten die van plan zijn om hun mobiele apparaten het volgende jaar te upgraden, maar niet in de komende drie maanden, zei de analist dat dit zou moeten resulteren in iPhone-verkopen die in het tweede kwartaal vlak zijn.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)
Inzichten

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)

Opgericht in 1879, Foot Locker Inc . (NYSE: FL) is gedwongen om de bedrijfsactiviteiten in de loop van de tijd te veranderen om tegemoet te komen aan de atletiekmarkt. Tegenwoordig levert het goederen aan sporters ongeacht geslacht, geografische locatie of sport naar keuze. Om dit te doen, exploiteert het een groot aantal dochterondernemingen en merknamen die gespecialiseerd zijn in een specifiek product of sport.
Lees Verder
Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race
Inzichten

Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race

Hoewel veel waarnemers overwegen Amazon. com Inc. ( AMZN ) om een ​​onstopbare kracht te zijn die de concurrentie overal mee naartoe neemt, met name in retail en cloudcomputing , de velden van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) zijn bijzonder belangrijke gebieden waar het achterblijft,
Lees Verder