Investeren

Amazon zal geen drugs opslaan of verzenden: rapporteren

The Savings and Loan Banking Crisis: George Bush, the CIA, and Organized Crime (Juni- 2019).

Anonim

Amazone. com Inc. ( AMZN ) heeft de toezichthouders laten weten dat de apotheeklicenties die het onlangs heeft verkregen uit Tennessee en Indiana, zullen worden gebruikt om medische apparaten en benodigdheden te verkopen, in plaats van geneesmiddelen op recept. (Zie ook: Amazon heeft licenties voor groothandelapotheken in 12 staten: rapport .)

Analisten van Jefferies braken het nieuws na toegang te hebben gekregen tot correspondentie tussen het bedrijf en regelgevers uit de twee staten via een vrijheid van informatie Verzoek indienen. Volgens de bevindingen van de in New York gevestigde beleggingsonderneming, gerapporteerd door CNBC, is Amazon niet van plan de licenties te gebruiken die het in oktober heeft verkregen om geneesmiddelen op recept online op te slaan of te verspreiden, ondanks recente rapporten die anders suggereren.

Jefferies voegde eraan toe dat Amazon nog steeds een manier kan vinden om door de complexe geneesmiddelenruimte op recept te navigeren. Op basis van de correspondentie zeiden de analisten van het bedrijf echter dat de kans groter is dat de e-commercegigant eerst zijn aandacht zal richten op de verkoop van medische benodigdheden, zoals chirurgische apparatuur en andere apparaten.

Deze stap, zo beweerde Jefferies, vormt een directe bedreiging voor medische distributiebedrijven, waaronder McKesson Corp. ( MCK ) en Cardinal Health Inc. ( CAH ), in plaats van de grote apotheken waar Amazon naar verluidt achter zou staan. Aandelen van apotheekketens zoals CVS Health Corp. ( CVS ) en Rite Aid Corp. ( RAD ) namen toe nadat het rapport werd gepubliceerd.

Alleen maar een kwestie van tijd?

Meer informatie over de mogelijke uitstap van Amazon naar de ruimte voor geneesmiddelen op recept zou later deze maand bekend kunnen worden gemaakt. Bronnen die bekend waren met de situatie vertelden CNBC in oktober dat het bedrijf voor Thanksgiving zou beslissen om de markt te betreden, die naar verluidt $ 560 miljard per jaar waard is.

CNBC beweert dat de meeste experts uit de industrie geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Amazon online geneesmiddelen gaat verkopen. Adam Fein, president van Pembroke Consulting en een expert in de supply chain voor geneesmiddelen, is niet zo overtuigd. (Zie ook: Evaluatie van de kansen van Amazon in de Pharma Industrie .)

"Er is een enorme overdreven reactie op de bedreiging van het Amazonegebied geweest," zei Fein tegen CNBC. "Ik zou nooit onderschat Amazon, maar ik blijf enigszins sceptisch over Amazon's vermogen en verlangen om het drugskanaal fundamenteel te veranderen (aangezien) de gevestigde exploitanten veel kansen zullen hebben om hun positie te verdedigen, waarde te halen uit internettechnologieën en de distributie te stroomlijnen. "

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder