Handel

AMD-prijsniveau's bekijken na winst (AMD, INTC)

Crash of Systems (feature documentary) (Juni- 2019).

Anonim

Advanced Micro Devices, Inc . (AMD) concurreerde zich meer dan twee decennia lang met de Dow-component Intel, Corp. (INTC) en gaf uiteindelijk toe aan de technische en verkoopoverheersing van de grotere rivaal, die zich begin 2009 naar een dieptepunt stortte. kon niet stuiteren met brede technische benchmarks in de historische bullmarkt van dit decennium, die al bijna zeven jaar in de buurt van diepe dieptepunten dreef.

De eeuwige achterligger ontwaakte uit de dood in 2016 na het onthullen van nieuwe chiparchitectuur die mogelijk de INTC-prestaties vergelijkt of overschrijdt tegen lagere kosten. Het voltooide een 8-jaars triple-bottom-patroon en ging van start in de sterkste koopstoot van het decennium, wat al lang de sceptici als een top-tien tech-performer verbijsterde. De rally is sinds februari 2017 tot stilstand gekomen en geeft toe aan het nemen van winst, terwijl de biecht van deze week wordt bevestigd als een belangrijke realiteitscheck op de korte en lange financiële vooruitzichten van het bedrijf.

AMD Long-Term Chart (1994-2017)

Het aandeel daalde naar een meerjarig dieptepunt in 1990, terwijl de verkoop van personal computers slonk in een harde werkomgeving die enkele jaren later versoepelde met de introductie van een killer app genaamd het World Wide Web. Het won terrein in een schokkerige opwaartse trend in de high van 1997 voor $ 24. 25, gaf die winsten in 1998 en vertrok in een verticale trend vooraf die samenviel met de vloedgolf van high-tech en internet beursintroducties tijdens de Dot-com bubble.

Het boekte een recordhoogte bij $ 48. 50 in juni 2000 en ging door met een lelijke daling waardoor de voorraad in oktober 2002 tot een dieptepunt van 11 jaar daalde. De daaropvolgende herstelgolf verliep in hetzelfde traject als de verticale vooruitgang van het vorige decennium, maar kwam tekort, waarbij zes punten onder nul werden overschreden. de hoogste in 2000 in 2006. Die piek markeerde de hoogste high in de afgelopen 11 jaar, waardoor plaats was voor een neerwaartse trend die versnelde tijdens de economische ineenstorting van 2008.

Een test uit 2009 in het dieptepunt van 1990 vond kritieke steun, maar de stuitering in 2010 toonde een groeiende structurele zwakte, die geen dubbele cijfers had na het bereiken van $ 10. 24 in de eerste helft van het jaar. Twee tests op dat weerstandsniveau in 2012 faalden ook, waardoor plaats werd gemaakt voor een sell-off in de bear market-laag, gevolgd door drie jaar dode actie voorafgaand aan de opstanding van 2016.

AMD-kortetermijngrafiek (2015-2017)

Het aandeel sloeg in juli 2015 naar beneden en testte dat niveau in januari 2016, waardoor een dubbele bodem werd bereikt vóór een sterke rallygolf die boven 3-jaarse weerstand steeg bij $ 4 .50 (blauwe lijn) in juni. Het bleef terrein winnen binnen een stijgend kanaal tot in het eerste kwartaal van 2017, met een topprijs van $ 15. 55 en laat je vallen in een zijwaarts patroon dat twee maanden later nog steeds in het spel is. De positieve bullish-toon op de lange termijn zal verslechteren als de prijs geen ondersteuning biedt voor het bereik en de 50-dagen-EMA tussen $ 12. 50 en $ 13. 00.

On Balance Volume (OBV) steeg aan het begin van 2016 met een stijging van meerjarig laagtepunt ter ondersteuning van de nieuwe opwaartse trend, met als hoogtepunt een hoogtepunt in het eerste kwartaal van 2017. Vier maanden zweepzwaarden wijzen op groeiend conflict tussen stier en beren, waarbij de indicator nu zijwaarts slijpt in een ongemakkelijk evenwicht. Het inkomstenverslag van deze week heeft waarschijnlijk het laatste woord over dit testproces, waardoor de aandelen naar een nieuw hoogtepunt worden getild en deze op een grotere schaal wordt gecorrigeerd.

The Bottom Line

AMD leidde de brede technologiesector in 2016 en rekende hoger op een krachtige trendvoorsprong die de aandelenkoers meer dan vervijfvoudigde tot het einde van het jaar. Het werd in februari 2017 een vasthoudpatroon, terwijl beleggers, momentumspelers en markettimers op statistieken wachten die bevestigen dat de innovatieve productlijn van het bedrijf agressief kan concurreren met veel grotere rivaliserende Intel.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder