Persoonlijke Financiën

Amerikanen lenen meer om auto's te kopen - maar moeten ze dat ook zijn?

(THRIVE Nederlands - Subtitled) GEDIJEN: Wat Ter Wereld Zal Ervoor Nodig Zijn? (Mei 2019).

Anonim

Tiffany Franc, een advocaat in Towson, Md., Was verrast toen zij en haar man in oktober geen probleem hadden om een ​​autolening te krijgen. Ze hadden in juni een korte verkoop van een vastgoedbelegging voltooid, en shortverkopen beschadigden het krediet doorgaans aanzienlijk.

Ze kochten een tweedehands 2013 Dodge Avenger. Ze gingen naar hun credit union en werden goedgekeurd voor een autolening van 5%. Frank zegt dat het 5% -tarief "fenomenaal" was sinds hun krediet na de korte verkoop. Toch kregen ze uiteindelijk een nog betere score.

"Bij de afwikkeling werd onze lening uiteindelijk 74%," zegt Franc. "We ontvingen een rentevermindering van 0. 25% met automatische incasso van mijn betaalrekening. "De gemiddelde 60-maanden nieuwe autolening kostte 4. 08% toen ze op de markt was, volgens Bankrate.

Franc's verhaal is niet ongewoon in de huidige markt. Krediet is gemakkelijker te verkrijgen geworden, zelfs voor leners met lagere kredietscores. En volgens een rapport van 25 februari van TransUnion, een krediet- en informatiemanagementbedrijf, nemen consumenten steeds meer autoleningsschuld op zich voor bijna drie jaar achtereen. De gemiddelde lener had eind 2013 een autoleningenaldo van $ 16, 769. De autoleningschuld bereikte begin 2010 een dieptepunt op slechts $ 14, 764 per lener en is sindsdien steeds meer gestegen.

Waarom consumenten grotere automatische leningen afsluiten

De gemiddelde rente op 60-maandenleningen voor nieuwe auto's is nu 4%, volgens Bankrate. Op hetzelfde moment vorig jaar kostte dezelfde lening 4. 09%. Maar in 2009 kostte deze lening de consument 6,9%.

Lagere rentetarieven maken het goedkoper om meer geld te lenen. Voor een nieuwe autolening van $ 17, 000, 60 maanden tegen het gemiddelde tarief van vandaag van 4%, betaalt u $ 315 per maand en een totaal van $ 1, 877 aan rente over de looptijd van de lening. Terug in 2009, bij 6. 91%, zou de maandelijkse betaling $ 336 zijn geweest en zou de totale rentekost $ 3, 154, een verschil van $ 21 per maand en $ 1, 277 in totaal geweest zijn.

Consumenten nemen niet alleen grotere autoleningen op, maar nemen er ook meer van over. Het aantal leningen steeg met 3,5 van 57 miljoen tot 60,5 miljoen vorig jaar. Een van de redenen voor de toename van het leningvolume is waarschijnlijk de toename van de autoverkopen, die vorig jaar is gestegen tot 15. 6 miljoen. Dat is een stijging van 7,6% ten opzichte van 2012 en een stijging van 50% ten opzichte van 2009, toen de jaarlijkse omzet slechts 10,4 miljoen bedroeg. Edmunds voorspelt een nog hogere omzet in 2014.De omzetstijging zou zowel het aantal als het gemiddelde saldo van autoleningen kunnen verhogen.

"Hogere prijzen voor zowel nieuwe als gebruikte voertuigen zorgen voor grotere autotonen", zegt Terry Anderson, partner en manager van Auto USA, die bestaat uit twee dealers van tweedehands auto's in het Dallas / Fort Worth-gebied. "De nieuwe autobedrijf is niet zo genereus met kortingen als een paar jaar geleden," zegt hij, en fabrikanten zoals GM zijn niet langer de markt overspoelen met inventaris, dan zwaar te verdisconteren om de verkoop te maken. "De prijsstabiliteit is gedaald naar de gebruikte auto-industrie," zegt hij.

Consumenten kunnen ook meer schulden van autoleningen aangaan, omdat zij zich beter voelen in de economie. De werkloosheid daalde van 7,9% in december 2012 naar 6,7% in december 2013, en de consumenten voelen zich optimistischer. Het consumentenvertrouwen in de VS is sinds 2008 gemiddeld 71. 0, volgens de algemene index van Thomson Reuters / University of Michigan van hoe consumenten denken over hun persoonlijke financiële situatie en de algehele economie. De 81. 6 meting van februari ligt beduidend boven dat gemiddelde en ongeveer 10 punten hoger dan een jaar geleden. Consumenten hebben de neiging om meer uit te geven wanneer het sentiment op is.

Met verbeteringen in de economie, kregen consumenten die eindelijk hun hypotheken konden herfinancieren genoeg ademruimte in hun budget om autovergoedingen te betalen, en consumenten die zich de afgelopen jaren geen auto's konden veroorloven, begonnen eindelijk te kopen.

"Consumenten hielden hun voertuigen vast tijdens de recessie en voelen zich nu eindelijk beter over hun eigen financiën", zegt Joe Pendergast, assistent-vice-president van consumentenleningen bij Navy Federal Credit Union, 's werelds grootste credit union voor alle strijdkrachten, personeel van burgers en contractanten en hun gezinnen. "Ik geloof dat deze trend zich doorzet als de economische omstandigheden verbeteren," zegt hij. "Ondanks het koude weer voor het grootste deel van het land, is het momentum sterk gebleven om dit jaar te starten. "

Hoeveel autoschulden zijn er te veel?

Ondanks de toename van de gemiddelde autoschuld, waren slechts 1. 14% van de leners delinquent op hun autoleningen in het vierde kwartaal van 2013, volgens TransUnion. Hoewel dat een lichte stijging is ten opzichte van het 1. 09% -tarief een jaar eerder, is het lager dan het gemiddelde delinquentietarief van 1. 3% dat TransUnion in het vierde kwartaal van elk jaar sinds 2007 heeft gezien.

Een reden waarom algemene delinquentie tarieven zijn zo laag, ondanks de grotere leningen is dat minder auto lening leners hebben subprime krediet (een score van 641 of lager op een schaal van 501 tot 990) ten opzichte van een jaar geleden, volgens TransUnion. Subprime-leners worstelen echter meer met hun leningen. De subprime-wanbetalingsratio is gestegen van 5.73% in het vierde kwartaal van 2012 tot 6. 12% in het vierde kwartaal van 2013, aanzienlijk hoger dan het totale delinquentiepercentage van 1.14%. Maar Anderson legt uit waarom zelfs leners met subprimecredit nu automatisch leningen kunnen krijgen.

"Ons bedrijf houdt zich bezig met beschadigde kredietfinanciering.Wanneer een voertuig opnieuw in bezit moet worden genomen, zijn onze verliezen lager vanwege de lagere afschrijving ", zegt hij. "Omdat we minder verliezen door defaults, zijn we in staat onze kredietvoorwaarden een beetje te versoepelen en een paar meer auto's te verkopen," zegt Anderson.

Wat is een aanvaardbare hoeveelheid schuld die u moet opnemen bij het lenen van geld om een ​​auto te kopen? Edmunds zegt dat je maandelijkse betaling niet meer dan 20% van je take-home-loon mag bedragen. Dus als je een lening hebt met een gemiddeld rentetarief en je betaalt 315 dollar per maand, dan is je autobetaling betaalbaar zolang je tenminste $ 1, 575 per maand mee naar huis neemt.

"Mijn advies voor een persoon die op zoek is om te kopen, is weten wat u zich kunt veroorloven. Controleer het maandelijks inkomen, trek alle verwachte uitgaven in mindering en zorg ervoor dat er geld over is om niet alleen een autobetaling te betalen, maar ook om bij te dragen aan besparingen, "zegt Pendergast. "Het toevoegen van een autobetaling aan een maandbudget zou iemand niet moeten verlaten zonder geld te laten voor dingen zoals boodschappen of onverwachte uitgaven," zegt hij.

Kijkend naar het grote geheel is echter een beter idee dan kijken naar maandelijkse betalingen. Wat zal het voertuig dat u wilt kopen u op de lange termijn kosten, inclusief verkoopprijs, financiering over de gehele looptijd, gas, onderhoud en reparaties? Hoe betrouwbaar is het? Hoeveel jaar gaat het waarschijnlijk duren? Hoe snel schrijft het af? Ben je van plan het in de grond te rijden of het na vijf jaar voor iets nieuws te verkopen? Bronnen zoals Consumer Reports, Car and Driver, Popular Mechanics en Edmunds kunnen u helpen deze vragen te beantwoorden.

Hoe beter de waarde op de lange termijn, hoe comfortabeler u zich een beetje meer voor kunt voelen. Maar als u al zwoegt in creditcardschuld, schulden van studentenleningen en hypotheekschuld, is uw slimste zet het betalen van contant geld voor het minst dure en meest betrouwbare gebruikte voertuig dat aan uw behoeften voldoet.

"Als consumenten vooraf moesten sparen om een ​​voertuig te kopen, zouden de meeste waarschijnlijk genoegen nemen met een goedkopere voertuigklasse. Het is gemakkelijker om schulden te maken dan om hardverdiende valuta uit onze zakken te halen ", zegt Anderson.

The Bottom Line

Nu de economie de laatste paar jaar is teruggekeerd, is het krediet gemakkelijker te verkrijgen geworden en zijn de rentetarieven gedaald. De werkloosheid is ook gedaald en de verkoop van nieuwe auto's is dramatisch toegenomen. Consumenten voelen zich beter over hun financiën en over de economie in het algemeen, en ze kunnen goedkoop lenen. Het is een goed moment om een ​​autolening af te sluiten als dat nodig is; zorg er gewoon voor dat u uw algehele financiële plan niet in gevaar brengt door teveel schulden aan te gaan.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder