Tech

Zijn de Bitcoin- en Crypto-prijzen volledig afhankelijk van China?

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Juli- 2019).

Anonim
  • Meer over Bitcoin
  • Bitcoin-prijs en cryptocurrency Markten Herstel

    Nasdaq: Lange blockchain misleide investeerders met Bogus-naamsverandering

    Bitcoin is 'Poison', zegt Berkshire Billionaire Charlie Munger

    Voormalige Bitcoin Exchange Operator gearresteerd: SEC laadt hem op met fraude

Vorig jaar verbood het het aanbod van eerste munten. Dit jaar heeft de regering aldaar overheidsambtenaren opgedragen een "ordentelijke verwijdering" van bitcoin-mijnwerkers vanuit hun territorium uit te voeren.

Is de prijs van cryptocurrencies dus volledig afhankelijk van China?

Dat lijkt misschien een vreemde vraag, gezien de eerder genoemde feiten. Een typische analyse zou het erop lijken dat China zijn economie spendeert aan cryptocurrencies. Maar schijn is niet altijd zoals ze lijken. China oefent nog steeds een aanzienlijke invloed uit op de prijzen van cryptocurrency.

Een relatie die zuur is geworden?

Eerst een beetje geschiedenis over cryptocurrencies in China. Het land heeft een gecompliceerde relatie met hen gehad.

Vóór de macht van de regering in 2017 was China een van de eerste landen die enthousiast cryptocurrencies omarmden in 2013, toen een Chinese liefdadigheidsinstelling bitcoin begon te accepteren. Een golf van bedrijven gevolgd door het accepteren van cryptocurrencies. Zelfs Baidu, de Chinese gigant van zoekmachines, begon bitcoin voor website-beveiligingsdiensten te accepteren. Mijnwerkers richten onmiddellijk daarna winkel op. <99> Bitcoins politiek is dat Chinese beleggers gecharmeerd zijn van cryptocurrencies en hun vermogen om grenzen te overstijgen. A qz. com post citeert een ingenieur aan de Chinese Academie van Wetenschappen in Shanghai die zegt dat de Chinezen Bitcoin kopen omdat het in waarde zal stijgen en een hedge tegen inflatie is. Een toegevoegde attractie is dat het vrij is van overheidscontrole.

Bobby Lee, oprichter van de BTC China-uitwisseling, zei dat de Chinezen zich niets aantrekken van de politieke aspecten van bitcoin. "Wat ze belangrijk vinden, is inkomen - kan bitcoin me nu geld opleveren? " hij zei. Aangezien de economische groeimotor van China is vertraagd, zijn deze factoren belangrijk geworden.

De rendementen van conventionele door de overheid gesteunde investeringen zijn afgenomen. Rijke Chinezen zijn naar verluidt op zoek naar investeringsmogelijkheden in het buitenland en wisselen lokale valuta in voor U. S. dollars. Als reactie hierop had de overheid kapitaalcontroles ingesteld om de uitstroom van yuan te voorkomen en een verdere daling van de waarde ervan. Bitcoin en andere cryptocurrencies bieden bescherming tegen een vertragende economie en kapitaalcontroles thuis.(Zie ook: wordt Bitcoin gebruikt voor Chinese Capital Flight?)

Verbod? Welke ban?

Een manier waarop China invloed uitoefent op Bitcoin-prijzen is via zijn uitwisselingen. Voordat een verbod op de handel in bitcoins in het land werd ingevoerd, vertegenwoordigde China meer dan 90 procent van de handelsvolumes in cryptocurrencies. De uitwisselingen bloeide door het opladen van lage kosten.

De beurzen hebben hun bedrijfsmodel gewijzigd sinds het verbod en begonnen klanten in het buitenland te bedienen. OKCoin, dat regelmatig de hoogste handelsvolumes voor bitcoin afrondt, is nu geregistreerd in Belize, hoewel het grootste deel van zijn personeel nog steeds in China is gevestigd. Het biedt consumenten-naar-consumentenhandel in digitale valuta tegen juridische aanbestedingen van veel landen. "In eenvoudige woorden betekent dit dat het vreemde valuta accepteert voor bitcoin die handelt op zijn beurs. Dat het relatief lage kosten in rekening brengt, is een extra attractie.

Huobi, een andere in China gevestigde beurs, volgt een vergelijkbare strategie. Dan is er de zes maanden oude Hong Kong-gebaseerde Binance-uitwisseling, die klanten aan een snelle clip heeft toegevoegd. Volgens sommige schattingen voegt het ongeveer 200.000 nieuwe klanten per uur toe.

Cumulatief vertegenwoordigen Chinese beurzen de grootste handelsvolumes. Volgens Coinhills bijvoorbeeld, een site die handelsvolumes bijhoudt, vertegenwoordigden beurzen op basis van China in het afgelopen weekend ongeveer 29% van de totale handelsvolumes in cryptocurrencies. <10> Peer-to-peer-marktplaatsen, zoals LocalBitcoins, zijn ook populair geworden bij Chinese investeerders. Ze laten investeringen toe van maximaal $ 100.000. Een graadmeter voor de populariteit van bitcoin in China is de 8% prijspremie die de Chinezen betaalden voor bitcoin in de maanden na het verbod.

Bitcoin-mijnbouwactiviteiten

Levering speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs van een valuta. Binnen het cryptocurrency-ecosysteem controleert China de aanvoer van prominente cryptocurrencies via mijnactiviteiten. Ongeveer twee derde van alle Bitcoin-mijnactiviteiten is gevestigd in China. (Zie ook: China intensiveert Crackdown op Bitcoin Mining.)

Bitmain, dat verantwoordelijk is voor 39% van alle mijnactiviteiten en 's werelds twee grootste mijnzwembaden beheert, is een Chinees bedrijf met operaties die zich ver buiten zijn grenzen uitstrekken, inclusief naar plaatsen zoals de Verenigde Staten en Zwitserland. Het pionierde de ASIC-chip, die de meeste Bitcoin-mijnsystemen gebruikt, en wordt door sommigen "het meest invloedrijke bedrijf in het bitcoin-ecosysteem" genoemd.

Omdat het aanbod van bitcoin strak wordt beheerd, speelt bitcoin mining een belangrijke rol bij het bepalen van de prijzen van de cryptocurrency. Bitcoin-mijnwerkers kalibreren hun muntproductie en -vraag door probleemproblemen en transactiekosten aan te passen. Hoewel er veel geschreeuw is geweest over het energieverbruik van bitcoin, verdienen Chinese mijnwerkers nog steeds een nette winst vanwege de hoge prijzen. Men zou kunnen zeggen dat dit de reden kan zijn waarom de Chinese overheid geen deadline heeft gesteld voor het verwijderen van bitcoinmijnen.

De mijnen van Bitmain waren ook een belangrijke aanjager van prijzen voor Bitcoin-contanten, een bitcoin-vork die in augustus 2017 ontstond. Jihan Wu, oprichter van Bitmain, was de ondertekenaar van de overeenkomst die SegWit2x tot stand heeft gebracht. (Zie ook: Wie is Jihan Wu en heeft hij vandaag Bitcoin onder controle?) Die beweging culmineerde in de lancering van bitcoin-contanten. De bitcoin-mijngemeenschap was verdeeld over het overdragen van hun systeembronnen naar bitcoin-contant geld, na de introductie ervan. Maar Bitmain leverde de nodige vuurkracht om een ​​prijsverhoging in de cryptocurrency in november 2017 aan te wakkeren.

De invloed van China in de mijnen spreidt zich ook uit naar andere cryptocurrencies. Neem bijvoorbeeld de strijd over Siacoin. De munt is van Sia, een in Boston gevestigd platform dat de distributie van inhoud via zijn netwerk mogelijk maakt. De oprichter was onlangs op Reddit bezorgd over Bitmain's beslissing om ASIC-machines te ontwikkelen die het algoritme ondersteunen dat Sia draait. De beslissing van het bedrijf zal naar verwachting het aanbod van Siacoins op de markt aanzienlijk vergroten en de mijnactiviteiten centraliseren.

Maar dat is niet het einde van het verhaal. Halong Mining, een ander Chinees bedrijf, concurreert met Bitmain om een ​​machine te ontwikkelen die het algoritme van Siacoin ondersteunt. Het netto-effect kan zijn dat het aanbod van de munt gecentraliseerd en gecontroleerd kan worden door een Chinees bedrijf.

The Bottom Line

China is een belangrijke speler in het cryptocurrency-ecosysteem. Het land heeft verschillende hefbomen waarmee het de prijsbepaling voor cryptocurrencies beheerst, zelfs als het erop lijkt dat het op hen neerkomt. Die hefbomen zullen nuttig zijn als en wanneer het begint met het reguleren van cryptocurrencies.

Investeren in cryptocurrencies en andere Initial Coin Offerings ("ICO's") is zeer riskant en speculatief, en dit artikel is geen aanbeveling vanscoin-groupsof de schrijver om te investeren in cryptocurrencies of andere ICO's. Omdat de situatie van elk individu uniek is, moet altijd een gekwalificeerde professional worden geraadpleegd voordat er financiële beslissingen worden genomen.scoin-groupsgeeft geen verklaringen of garanties met betrekking tot de juistheid of tijdigheid van de hierin opgenomen informatie. Vanaf de datum waarop dit artikel is geschreven, bezit de auteur kleine hoeveelheden bitcoin.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder