Investeren

Zijn werknemers Unie aan het verenigen in Tesla's Fremont Factory? (TSLA)

model 3 event live Main Stage (Juni- 2019).

Anonim

Werknemers bij de eenzame autoproductiefaciliteit van Tesla, Inc. (TSLA) in Fremont, Californië, zijn in gesprek met Michigan op basis van United Auto Workers (UAW) om zichzelf te organiseren. Een blogpost op de publicatiesite Medium door een vermeende werknemer van Tesla maakt een opsomming van de grieven van werknemers en roept CEO Elon Musk op "een kampioen te worden voor zijn werknemers". De beschuldigingen komen op een moment dat het bedrijf zich opmaakt om zijn productiefaciliteiten uit te breiden voor de Model 3, zijn massamarkt elektrische auto. (Zie ook: Tesla maakt nieuw product bekend Volgende week. )

In de blogpost catalogiseert Jose Moran, de Tesla-medewerker, de problemen van de werknemers in de fabriek. Deze variëren van "excessieve verplichte overuren" tot "angst om zich uit te spreken" vanwege vertrouwelijkheidsbeleidsovereenkomsten en "voorkombare verwondingen" die zijn opgetreden vanwege het werken aan apparatuur en machines die niet ergonomisch geschikt zijn. Als een voorbeeld van de laatstgenoemde grief, zei Moran dat zes van de acht mensen in zijn team tegelijkertijd wegens arbeidsgerelateerd letsel medisch verlof moesten nemen. Volgens Moran wordt de situatie verergerd door lage lonen. Hij wees erop dat het gemiddelde uurloon voor een Tesla-fabrieksarbeider tussen $ 17 en $ 21 ligt in een gebied dat bekend staat als een van de duurste van het land. Het gemiddelde loon voor werknemers van UAW is $ 28. (Zie ook: Vakbonden: Helpen of kwetsen ze werknemers? )

Van zijn kant zei Musk dat de beweringen van de werknemer "moreel schandalig" waren en dat het bedrijf "vakbondsneutraal" was. In een chat op Twitter, Inc.'s (TWTR) -platform met technische publicatie Gizmodo, zei Musk elke week dat het overwerk elke week zou laten vallen, omdat het bedrijf van de elektrische auto zijn achterstand in de productiestop opruimt. Hij zei ook dat "de totale vergoeding hoger is voor een bepaald niveau van anciënniteit bij factoring in aandelenbeurzen." Maar hij heeft geen details bekendgemaakt over het beursprogramma. Uiteindelijk rekende hij UAW met het betalen van Moran om problemen te veroorzaken. "Hij werkt niet echt voor ons, hij werkt voor de UAW," zei Musk, eraan toevoegend dat Tesla het laatste autobedrijf in Californië was vanwege de hoge kosten.

Die kosten kunnen nog hoger liggen als de arbeiders van Tesla besluiten om een ​​vakbond te vormen. Agitatie van werknemers kan de inspanningen van het bedrijf om zijn faciliteiten voor de productie van zijn massamarktmodel-3-auto's te vergroten, vertragen. Dit kan ook een impact hebben op de bedrijfsresultaten. Een studie van 2009 door Heritage Foundation concludeerde dat bedrijven met vakbondsmedewerkers gemiddelde winsten behalen die tussen 9% en 15% lager zijn in vergelijking met concurrenten. Temidden van beleggers- en media-scepticisme over haar winsten, kan Tesla zich zo'n lage das veroorloven.(Zie ook: Zal Tesla winst maken in 2017? )

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder