Investeren

BBP: BioShares Biotechnology Products ETF

What Investors Need to Know About Biotech ETF Investing (Juni- 2019).

Anonim

Het BioShares Biotechnology Products Fund ( Nasdaq: BBP ) probeert de beleggingsresultaten, vóór kosten en vergoedingen, van de LifeSci Biotechnology Products Index te reproduceren. Deze index is gericht op de gewone aandelen van in de VS beursgenoteerde biotechnologiebedrijven met een productaanbod of kandidaat (dat wil zeggen een leidend medicijn) goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Het BioShares Biotechnology Products Fund is een exchange-traded fund (ETF) uitgegeven door BioShares in december 2014 als onderdeel van een concept met twee fondsen. Het idee was om biotechnologie en farmaceutische bedrijven te scheiden in concurrerende kampen: die met een goedgekeurd medicijn van de FDA en degenen met een medicijn dat nog steeds in het FDA-proces zit. Het BioShares Biotechnology Clinical Trials Fund is de overeenkomstige ETF.

De opnamebeperkingen voor het BioShares Biotechnology Products Fund vereisen ten minste $ 200 miljoen in marktkapitalisatie voor opname in de onderliggende index. Het is standaard dat het fonds tussen de 40 en 50 verschillende aandelen volgt.

De top vijf van de portefeuille bestaat uit Anacor Pharmaceuticals op 5. 02%, Exelixis op 4. 36%, Kythera BioPharmaceuticals op 3. 14%, Progenics Pharmaceuticals op 3. 02% en Celgene op 2. 97%. Er is geen internationale blootstelling in het BioShares Biotechnology Products Fund en er zijn ook geen schuldinstrumenten. Alle deelnemingen bestaan ​​uit door de U. S. genoteerde aandelen in de bredere gezondheidszorgsector.

Kenmerken

De BioShares Biotechnology Products ETF wordt uitgegeven door ETF Issuer Solutions als een beleggingsfonds met een open einde . De onderliggende index is gelijk gewogen en maakt gebruik van een gepatenteerde methodologie.

BBP is een passieve ETF, wat betekent dat haar fondsbeheerders niet bijzonder actief zijn in het maken van transacties, het opnieuw in evenwicht brengen of het verleggen van de beleggingsstrategie. Integendeel, BBP is gericht op het verlagen van de kosten en het voorkomen van markttimingsrisico's.

BBP wordt echter nog steeds als een duur fonds beschouwd. De kostenratio is vastgesteld op 85 basispunten (0, 85%), wat bijna het dubbele is van de gemiddelde categorie (0,46%). Het universele gemiddelde voor ETF's in alle sectoren is 60 basispunten. In de kostenratio's van het fonds wordt geen rekening gehouden met courtage of andere handelskosten.

Vanaf medio 2015 waren er slechts 39 fondsen in de portefeuille, waardoor BBP aan de onderkant van ETF's in de categorie werd geplaatst. Het totale nettovermogen bedraagt ​​meer dan $ 31 miljoen, wat ook als klein wordt beschouwd. Er zijn wat liquiditeitsproblemen met BBP; een bied-laat spread van 0.27% beperkt de effectiviteit als een speculatief handelsinstrument.

Geschiktheid en aanbevelingen

Het BioShares Biotechnology Products Fund is een interessante keuze voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de gezondheidszorgsector of die een berekend risico willen nemen voor de toekomst van grote farmaceutische bedrijven. Deze sector heeft grote veranderingen ondergaan met de Affordable Care Act van 2010 en een reeks fusies en overnames (fusies en overnames). De wereldbevolking wordt ouder, waarop de meeste farmaceutische bedrijven hopen te munt te slaan.

Er zijn ook risico's verbonden aan de blootstelling van de BBP aan de gezondheidszorg. Het meest opvallende is het feit dat alle tegoeden van het fonds gebonden zijn aan een kleine subset van de gezondheidszorgsector. Beleggers hebben met deze ETF te maken met een ernstig gebrek aan sectordiversificatie, wat de kansen op een kernpositie in een langetermijnportefeuille zou kunnen verarmen.

Het gemiddelde medicijn duurt meer dan een decennium en meer dan $ 1 miljard tot komt voorbij aan FDA-proeven en krijgt goedkeuring . Als het bedrijf zijn product niet effectief kan vermarkten en verkopen nadat het op de markt is gekomen, kunnen die kosten nooit worden terugverdiend.

Andere risico's omvatten het aandelenmarktrisico - ETF's handelen in aandelen zoals aandelen - en het fondsrisico voor kleuters. Er is heel weinig trackrecord voor BBP, waardoor veel beleggers schichtig zijn. Er zijn ook belangrijke regelgevingsrisico's verbonden; BBP is sterk afhankelijk van de werkzaamheid en stabiliteit van de FDA.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder