Financieel Adviseur

In augustus 2015, Verizon Communications,

H3 Podcast #16 - Net Neutrality (Mei 2019).

Anonim

In augustus 2015, Verizon Communications, Inc. (NYSEARCA : VZ ) kondigde aan een nieuwe reeks mobiele serviceplannen aan te bieden. Verizon neemt afstand van twee hoekstenen van zijn eerdere serviceplannen, contracten voor een jaar of twee jaar en telefonische subsidies, in het voordeel van maandelijkse serviceplannen. De basisstructuur van de nieuwe plannen is vergelijkbaar met die van AT & T Inc.'s "Next" -plan, dat zelf grotendeels werd overgenomen van het goed ontvangen "Un-Plan" van T-Mobile US Inc., het eerste belangrijke vertrekpunt van langetermijncontracten.

T-Mobile is mogelijk een kleinere carrier dan de drie grote groepen van Sprint Corporation, AT & T en Verizon, maar de aanzienlijke winst in marktaandeel behaald met maandelijkse serviceplannen en financiering of leasing van telefoons is niet onopgemerkt gebleven door de concurrentie . Als leidende draadloze provider in de Verenigde Staten heeft Verizon een berekende concurrerende beslissing genomen om zijn marktplaatsaanpak te verschuiven om het meest effectief te concurreren in wat in toenemende mate een meer mature markt is in de telecommunicatiesector, en een met tragere groei tarieven.

De nieuwe structuur van het serviceplan van Verizon

In wezen verlaat Verizon langetermijncontractplannen in het voordeel van maandelijkse serviceplannen waarbij klanten kiezen uit verschillende gegevensniveaus. Alle plannen omvatten onbeperkt praten en sms'en, die min of meer een gegeven vereiste lijkt te zijn geworden voor zowat elke optie voor gsm-diensten. Waar Verizon naar verwijst als een poging om de keuzes voor klanten van mobiele telefoons te vereenvoudigen, zijn er vier basisniveaus onder de nieuwe structuur:

Klein: $ 30 per maand voor 1 GB deelbare gegevens

Gemiddeld: $ 45 voor 3 GB

Groot: $ 60 voor 6 GB

X-Large: $ 80 voor 12 GB

Er is een toeslag van $ 15 per GB als een klant zijn gekozen serviceniveau voor de maand overschrijdt.

De prijzen van Verizon zijn identiek aan AT & T's voor de mid-level 3 GB-service en liggen dicht bij de 3 GB-prijs van $ 60 voor T-Mobile.

Omdat er geen langetermijncontracten zijn, zijn klanten niet gebonden aan hun planselecties en kunnen hun serviceniveaus, upgrades of downgrades maandelijks wijzigen. Ongeacht of het voordelen biedt voor Verizon of een andere mobiele-telefoonaanbieder, deze toegenomen flexibiliteit spreekt de consumenten zeker aan.

De andere grote verandering is dat Verizon niet langer betrokken zal zijn bij de jarenlange praktijk van mobiele telefoonaanbieders die subsidies aan telefoonaankopen aanbieden. Er zijn ongetwijfeld veel consumenten die ten onrechte geloven dat producten zoals de Apple iPhone slechts $ 99 tot $ 199 kosten, maar high-end smartphones zijn alleen verkrijgbaar voor zulke lage prijzen omdat vervoerders de rest van de kosten hebben geabsorbeerd.Onder het nieuwe serviceplanssysteem moeten klanten die een iPhone willen hebben het volledige minimumprijs van $ 650 zelf betalen, hoewel er maandelijkse financierings- of leaseopties beschikbaar zijn, zodat consumenten op zijn minst kunnen voorkomen dat ze de volledige kosten vooraf moeten betalen.

Deze wijziging is slechts een gevolg van trends in de branche, omdat andere providers al zijn overgestapt op subsidies voor mobieltjes. Sommige analisten hebben de vraag opgeworpen of dit een negatieve invloed heeft op Apple, maar tot nu toe is de verkoop van de populaire iPhone levendig gebleven. De financieringsoptie lijkt acceptabel voor de consument. Echter, Apple zou uiteindelijk een aanzienlijk marktaandeel kunnen verliezen aan de over het algemeen minder dure Android-smartphones.

De motivatie achter Verizons planwijzigingen

De motivatie achter Verizon's verhuizing vloeit voort uit een aantal factoren. Het is in de eerste plaats een eenvoudig antwoord op de veranderende markt voor mobiele telefoondiensten. Afwijken van langetermijncontracten naar maandelijkse serviceplannen heeft het bedrijfsleven voor andere maatschappijen gestimuleerd en Verizon heeft zeker geen zin om de 'laatste man' te zijn en eist dat klanten langetermijncontracten ondertekenen. Consumenten hebben duidelijk aangegeven dat hun voorkeur uitgaat naar maandelijkse serviceplannen voor verlengde contracten. Een ander aspect is waarschijnlijk een oprechte wens van Verizon om klanten eenvoudiger en transparantere serviceplannen aan te bieden die beter zijn afgestemd op de individuele behoeften van de klant.

Een deel van de motivatie voor het afschaffen van de aankoopsubsidies voor telefoons is waarschijnlijk het gevolg van het feit dat het absorberen van een groot deel van de kosten en het vervolgens hopen deze terug te verdienen in de loop van een langetermijncontract, niet is gebleken een efficiënt winstgevende marketing te zijn strategie. Ondanks de subsidies, boetes wegens vroegtijdige beëindiging en andere aansporingen om langdurige contracten aan te gaan, zijn steeds meer klanten van mobiele telefoons met succes verleid door aanbiedingen van andere luchtvaartmaatschappijen om hun contracten niet na te komen. Deze omstandigheid heeft ertoe geleid dat Verizon tot de conclusie is gekomen dat de subsidies uiteindelijk geen investering zijn die de moeite waard is, omdat ze niet hebben geresulteerd in een aanzienlijk hogere klantenbinding.

De bottom-line motivatie voor Verizon is echter geen twijfel dat na een zorgvuldige beoordeling van de markt van de mobiele telefoonaanbieder, het management van het bedrijf ervan overtuigd is dat het veranderen van de nieuwe planstructuur Verizon een voorsprong op de concurrentie biedt, waardoor het bedrijf zijn positie als de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. In essentie is het management van Verizon ervan overtuigd dat het bedrijf in de nieuwe markt van concurrerende maandelijkse serviceplannen en financiering voor mobielaankoop in staat zal zijn om de overhand te krijgen in de strijd om marktaandeel. Een voordeel van Verizon is dat de 4G LTE-dekking zijn reputatie als de best verkrijgbare overall behoudt. Verizon biedt 100% dekking in stedelijke gebieden, 95% dekking in landelijke gebieden en 4G LTE in meer dan 500 totale markten. Enquêtes en onderzoeken blijven ook Verizon beschouwen als de beste aanbieder wat betreft klantenservice en betrouwbaarheid.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)
Inzichten

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)

Opgericht in 1879, Foot Locker Inc . (NYSE: FL) is gedwongen om de bedrijfsactiviteiten in de loop van de tijd te veranderen om tegemoet te komen aan de atletiekmarkt. Tegenwoordig levert het goederen aan sporters ongeacht geslacht, geografische locatie of sport naar keuze. Om dit te doen, exploiteert het een groot aantal dochterondernemingen en merknamen die gespecialiseerd zijn in een specifiek product of sport.
Lees Verder
Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race
Inzichten

Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race

Hoewel veel waarnemers overwegen Amazon. com Inc. ( AMZN ) om een ​​onstopbare kracht te zijn die de concurrentie overal mee naartoe neemt, met name in retail en cloudcomputing , de velden van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) zijn bijzonder belangrijke gebieden waar het achterblijft,
Lees Verder