Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing (Juni- 2019).

Anonim

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een "gigantische" $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren "een beetje echte groei" door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen, hebben centrale bankiers het kapitalisme verstoord, zegt Gross.

Volgens Gross zijn bezuinigingen en investeringen ontmoedigd door rendementen of opbrengsten die lager zijn dan de historische productiviteitswinst. "Zombiebedrijven" zijn in leven gehouden. De schuld blijft stijgen als percentage van het bbp. Het financiële systeem heeft onevenwichtigheden van risico en beloning. Disequilibrium heeft het evenwicht vervangen, hoewel dit wordt gemaskeerd door lage vluchtigheid.

QE For All Eternity

In zijn bekommernis om een ​​'op financiën gebaseerde economie' te ondersteunen, volatiliteit te beheersen en de vloer onder activaprijzen te houden, is Gross bezorgd dat 'centrale bankiers vastzitten in een QE-cyclus voor altijd' ." Hij gelooft dat centrale banken wereldwijd nooit in staat zullen zijn om hun activa terug te verkopen aan het publiek, en dat een globaal saldo van $ 12 triljoen permanent zal zijn. Zelfs nu de Amerikaanse centrale bank stimulus begint in te trekken, groeit het mondiale evenwicht met ongeveer $ 1 biljoen per jaar, voornamelijk als gevolg van aanhoudende obligatie-aankopen door de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of Japan (BoJ).

Financial Armageddon uitgesteld

Gross zegt dat de markten verslaafd zijn geraakt aan 0% beleidsrente, die hij vergelijkt met methadon, omdat het helpt om 'de drang weg te nemen maar de verslaving niet te overwinnen'. Individuen, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen kunnen nu echter niet genoeg verdienen om hun solvabiliteit op lange termijn te waarborgen. "Financial Armageddon" wordt uitgesteld naarmate de consumptie naar voren wordt geschoven, de besparingen worden verminderd of vertraagd, en bedrijven vinden het economischer om aandelen terug te kopen dan om te investeren in de reële economie.

Impact van buitenlandse QE op de Amerikaanse

Bruto verwacht dat de Amerikaanse staatsobligatierente langzaam stijgt en toch kunstmatig laag blijft als gevolg van aanhoudende QE door buitenlandse centrale banken. Naarmate de ECB en de BoJ hun eigen obligaties opkopen met een opbrengst van 10 tot 45 basispunten, stroomt het geld van buitenlandse beleggers naar 10-jaars schatkistbiljetten die 2. 45% opleveren, waardoor de prijs (en opbrengst) stabiel blijft. Zonder die dynamiek zou Gross het rendement op de 10-jarige rekening al snel 3,5% halen en zou de Amerikaanse economie in een recessie terechtkomen.Let op de opbrengst om 2. 60% te bereiken, zegt hij.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder