Investeren

CEO van birkenstock naar Amazon: 'Dit is een middelvinger naar alle merken'

FAQ - Zijn birkenstock slippers goed voor mijn voeten (Juni- 2019).

Anonim

De CEO van de Duitse schoenenmaker Birkenstock is niet blij met Amazon. com Inc. ( AMZN ) nieuw koopprogramma. CEO Dave Kahan heeft deze week een harde e-mail aan zijn resellers uitgezonden, waarbij hij uithaalde tegen de e-commerce en cloud computing -gigant met betrekking tot het nieuwe programma voor het kopen van voorraden, en beschouwden het als een "aanval op fatsoen. "(Zie ook: Amazon: 'Compounding Love of Prime Continues', zegt Street Bulls. )

Kahan's e-mail, verkregen door The Washington Post (eigendom van Amazon CEO Jeff Bezos), sprak met Amazon's beslissing om te beginnen met het kopen van producten van externe verkopers op volledige prijs om deze vervolgens te verkopen aan consumenten over de hele wereld. Volgens CNBC benadert Amazon externe verkopers die producten houden van merken die hebben geweigerd om rechtstreeks via Amazon te distribueren. com. Kahan noemde de strategie een "pathetische" poging van de in Seattle gevestigde online retailer om een ​​backchannel te creëren om producten te verkopen die momenteel niet op zijn site worden aangeboden.

Geautoriseerde winkeliers bedreigd

"Amazon kan Birkenstock niet op legitieme wijze verkrijgen, dus waarom niet een wortel bungelen voor retailers die snel geld verdienen," schreef Kahan. Vorig jaar stopte het schoenenbedrijf met verkopen op Amazon vanwege zorgen over namaakproducten en ongeoorloofde verkopers. Om dit te omzeilen, heeft Amazon aangeboden om Birkenstock-producten van retailers te kopen om het op zijn wereldwijde e-commerceplatform door te verkopen.

"Ik zal duidelijk stellen dat iedere erkende verkoper die dit zelfs voor een enkel paar doet, VOOR ALTIJD gesloten zal zijn. Ik herhaal, VOOR ALTIJD, "verklaarde Kahan.

De CEO van Birkenstock is slechts een van de vele retailers die mogelijk te maken heeft met het nieuwe programma, aangezien Amazon de distributiestrategieën van andere merken rechtstreeks gaat beheersen om een ​​groter deel van de markt te veroveren. Aangezien merken controle willen over hun distributiestrategieën, kan het slechts een kwestie van tijd zijn voordat een van hen Amazon voor de rechter daagt in pogingen om hun handelsmerk in binnen- en buitenland te beschermen. (Zie ook: 7 Companies Amazon Is Killing. )

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder