Investeren

Bitcoin Beleggers worden geconfronteerd met meer pijn op waarschijnlijk 35% plunge

Investeren in garages in België - Gids voor spaarders (Mei 2019).

Anonim

(Opmerking: De auteur van deze fundamentele analyse is een financieel schrijver en portefeuillemanager.) Het lijkt erop dat Bitcoin sneller smelt dan de Arctische ijskap.

De cryptocurrency is sinds medio december met ongeveer 56 procent gedaald ten opzichte van de piek van $ 20.000 per eenheid, wat enorme verliezen met zich meebrengt voor beleggers die verwachten nieuwe records te bereiken. Maar het bloeden is misschien niet over met meer dalingen waarschijnlijk, volgens een technische analyse. De ondersteuningsprijs van Bitcoin van $ 7, 700 werd kort vroeg op vrijdag getest, een zorgwekkende ontwikkeling, voordat hij vroeg in de middag $ 8, 600 verzamelde. Als Bitcoin opnieuw valt en dat ondersteuningsniveau verbreekt, wat nu waarschijnlijker is, kan de cryptocurrency nog eens 35 procent tot ongeveer $ 5, 650 dalen.

Eenscoin-groups-artikel op 27 december wees op de zwakte die opdook in Bitcoin en hoe een procentafname was aanstaande voor de cryptocurrency. De bubble tot nu toe is bijna volledig ingestort, vergelijkbaar met de beroemdste opgeblazen bubbel aller:

Tulipmania van de 1630's, Bitcoin-mania kan hetzelfde stuitende einde hebben als de valuta niet stabiliseert en dan terugkaatst, wat onwaarschijnlijk lijkt, maar niet buiten het bereik van mogelijkheden. (Zie: Waarom Bitcoin 50% later kan invallen) . Scherpe afwijzingen

De onderstaande grafiek belicht de scherpe daling sinds piek op bijna $ 20.000 op 17 december en hoe ver Bitcoin de afgelopen zeven weken is gedaald, een verrassend korte periode. Sinds het verbreken van de ondersteuning van $ 11, 800, is Bitcoin afgedwaald. Die trend zal waarschijnlijk lager zijn, tenzij deze op de een of andere manier zijn achteruitgang kan omkeren en het huidige weerstandsniveau van $ 11, 800 kan doorbreken.

Meer pijn om te komen

Er is één indicator die de valuta zou snel kunnen zakken in plaats van door te gaan met een aanhoudende daling. Op de daily chart is te zien dat ondanks de scherpe daling, de relatieve sterkte-index (

RSI) nog steeds niet oversold-condities heeft geflitst, met een waarde op 31. De waarde wordt beschouwd als een aanwijzing dat een item oververkocht is wanneer het daalt onder de 30 en is overbought wanneer de waarde hoger is dan 70. We zien in de grafiek dat Bitcoin piekte met een RSI van bijna 95. Dat betekent dat het een waarde ver beneden de 30 moet nemen om aan te geven dat Bitcoin oververkocht is.

Andere gegevens bieden echter een veel meer ontnuchterend beeld. Bitcoin-volume is niet opgeschoten naar dezelfde niveaus als tijdens de meteorische stijging. Dat suggereert dat de markt nog een moment van capitulatie moet zien. Tot volumestijgingen tot bijna-recordniveaus, lijkt het erop dat er nog geen bodem is ingevoerd.

Fundamentele fout

Met vrijwel geen enkele manier om bitcoin op een fundamentele basis te waarderen, lijkt het erop dat de markt geen manier heeft om een ​​verdieping te bepalen, een benchmark waar beleggers konden concluderen dat Bitcoin goedkoop is geworden. Dit kan een van de grootste tekortkomingen in het meten van de valuta zijn, wat leidt tot duizelingwekkende winsten en dalingen.

Dat laat veel beleggers alleen afhankelijk van de technische grafieken als een manier om de toekomstige richting van de prijs te bepalen. En op het moment geven die grafieken een grimmig beeld.

Michael Kramer is de oprichter van

Mott Capital Management LLC, een geregistreerde beleggingsadviseur, en de manager van de actief beheerde, long-only Thematic Growth Portfolio. Kramer koopt en houdt doorgaans aandelen aan voor een periode van drie tot vijf jaar. Klik hier voor Kramer's bio en zijn portfolio's . De gepresenteerde informatie is uitsluitend voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om een ​​aanbod of uitnodiging tot verkoop of aankoop van specifieke effecten, beleggingen of beleggingsstrategieën te doen. Beleggingen brengen risico's met zich mee en zijn, tenzij anders vermeld, niet gegarandeerd. Zorg ervoor dat u eerst een gekwalificeerde financieel adviseur en / of belastingdeskundige raadpleegt voordat u een strategie uitvoert die hierin wordt besproken. Op verzoek verstrekt de adviseur een lijst met alle aanbevelingen die in de afgelopen twaalf maanden zijn gedaan. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige prestaties.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder