Beheren Van Het Vermogen

Buffett's vroege dagen als waardebelegger

How to Stay Out of Debt: Warren Buffett - Financial Future of American Youth (1999) (Juni- 2019).

Anonim

Wanneer de meeste mensen denken aan Warren Buffett, denken ze aan geld. Hoewel de vader van Buffett congreslid en effectenmakelaar was, werd de jonge Warren een miljardair, helemaal alleen. Degenen die zijn succes willen navolgen, moeten zich concentreren op het proces van Buffett.

Onderwijs was een belangrijk onderdeel van het proces van Warren Buffett, maar dat onderwijs was niet beperkt tot de vier muren van een schoollokaal. Zijn belangrijkste lessen kwamen uit de eerste hand. (Zie: Geschiedenis van Warren Buffett op school .)

Motivatie voor kinderen

Buffett werd geboren op 30 augustus 1930 aan het begin van de Grote Depressie. Vlak voor de eerste verjaardag van Buffett was de bank waar zijn vader werkte en die zijn gezinsbesparingen hadden, gesloten. Buffett was getuige van de ontberingen die zijn familie onderging in de Grote Depressie. Zijn moeder, Leila, sloeg het eten soms over om zijn vader een volledige portie te geven, en af ​​en toe sloeg ze kerk en tiende over om een ​​pond koffie te betalen.

Buffett's financiële ambitie kwam al vroeg naar voren, bijvoorbeeld toen hij tijdens een familiediner verklaarde dat hij van het hoogste gebouw in zijn woonplaats zou springen als hij geen miljonair was met 30. Toen hem werd gevraagd waarom hij zo gedreven was om geld te verdienen, Buffett antwoordde: "Het is niet dat ik geld wil, het is het plezier van geld verdienen en het zien groeien. Buffett lijkt zijn wiskundig genie te hebben geërfd van zijn moeder, die een voorliefde had voor cijfers. Buffett staat bekend om het goed kunnen uitvoeren van lange berekeningen in zijn hoofd.

Er wordt vaak gezegd dat u een persoon beoordeelt op basis van zijn bestedingspatroon, en dat soberheid in de familie Buffett voorkomt. Warren's vader, Howard Buffett, was een idealistische en religieuze man. Het leven van de jonge Warren draaide rond zijn vader, die hem een ​​favoriete uitspraak van Ralph Waldo Emerson zou voorschrijven: "De grote man is hij die temidden van de menigte de onafhankelijkheid van eenzaamheid met perfecte zoetheid bewaart. Toen de inflatie na de Tweede Wereldoorlog begon te versnellen, kocht Warren's vader tastbare bezittingen zoals gouden munten, een kristallen kroonluchter en sterling zilveren bestek. Hij hield zich bezig met conserven en kocht een boerderij. Zijn vaderlijke invloed kan de basis zijn van de voorkeur van Warren Buffett voor tastbare

immateriële activa

. Net als zijn vader begrijpt Warren Buffett de gevaren van inflatie en opportunistische aankopen. Misschien is dit waarom de beleggingsfilosofie van Warren Buffett de voorkeur geeft aan bedrijven die tastbare troeven en bewezen verdienvermogen hebben.

Zowel Leila en Howard Buffett waren op verschillende momenten in hun carrière betrokken bij krantenbedrijven, wat een aanwijzing kan zijn voor Buffett's boeiende brievenbusstijl en zijn kennis van de nuances van de krantenindustrie. Meer dan cijfers, een zoektocht naar patronen Toen Buffett nog jong was, zouden hij en zijn vriend Russell de licentienummers van passerende auto's registreren. 'S Avonds zaten ze te tellen hoe vaak elke letter verscheen en hele plakboeken met cijfers te vullen. Op negenjarige leeftijd zouden ze afgedankte doppen van frisdrankautomaten tellen om een ​​idee te krijgen van welk merk de hoogste verkoopcijfers had. Deze games verbeterden de analytische vaardigheden van Buffett en vormden zijn brein in een zakelijke ersatz-database.

Niets uit niets maken

Toen Warren jong was, verzamelde hij vrienden en rekruteerde vrienden om zich bij hem aan te sluiten bij zijn geldwisselprogramma's. Hij en zijn bemanning speurden naar verkeerd afgedankte tickets op het circuit. Hij riep de helft van de wijk in om gebruikte golfballen te verzamelen die hij organiseerde op merk en prijs, die hij vervolgens met winst verkocht.

Buffett's Entrepreneurial Spirit

Toen hij zes jaar oud was, kocht Buffett een sixpack Coca-Cola-flessen en verkocht deze individueel voor een picknick voor een winst van nikkel. Later zou hij cola cola kopen bij de supermarkt van zijn grootvader en de individuele flessen in de buurt huis-aan-huis verkopen tijdens de zomer. Hij zette een limonadekraam op voor het huis van zijn vriend Russell. Hij liep een paard handicapping plaat genaamd "stabiele jongen selectie" en verkocht ze voor 25 cent per stuk.

Toen hij 500 kranten per dag in Washington, D.C. afleverde, ontwikkelde hij een efficiënte route die slechts iets meer dan een uur in beslag nam. In een complex genaamd Westchester Apartments gooide hij de helft van de papieren op de vierde verdieping en ging op de top liggen en ging vervolgens te voet naar de vloer te glijden met de papieren voor elk appartement. Hij dacht dat hij zijn winst kon vergroten door aan zijn

productlijn

toe te voegen, dus Buffett vond een manier om tijdschriften aan zijn krantenabonnees te verkopen. De truc was om abonnementen te verkopen toen ze op het punt stonden te vervallen, en het was gemakkelijk om de vervaldatum van het abonnement te vinden door het adresetiket af te scheuren. Hij veranderde zijn papieren route in een bloeiende onderneming die $ 175 per maand verdiende (meer dan $ 3, 000 in de dollars van vandaag!).

Buffett heeft ook een flipperkastbedrijf opgezet door tweedehands flipperkasten tussen $ 25 en $ 75 te kopen en in kapperswinkels te plaatsen. Uit angst dat de flipperkast werd bestuurd door de menigte, hield hij zijn operatie klein. Deze zakelijke ondernemingen hebben hem praktische zakelijke lessen geleerd, zoals gemak en service, hogere prijzen, locatie is alles, efficiëntie bepaalt

winstmarges en de praktische beperkingen van schaalbaarheid

voor een bedrijf. Het succes van Buffett was niet magisch. Het was het product van een leven van zorgvuldige observatie en slimme analyse. Met de hulp van zijn ouders en zijn gemeenschap, ontwikkelden de natuurlijke talenten van Buffett zich door vallen en opstaan ​​om een ​​fenomenaal succes te creëren.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder