Beheren Van Het Vermogen

Business Vs. Consumentenkredietrapporten: wat is het verschil?

Job vs Business - By Sandeep Maheshwari I Hindi (Mei 2019).

Anonim

Bedrijfs- en consumentenkredietrapporten zijn vergelijkbaar wat betreft hun doel: om potentiële geldschieters te bieden met kredietprofielen voor het bepalen van het kredietrisico. Ze verschillen echter in de soorten informatie die ze bevatten en hoe ze worden gebruikt.

Consumentkredietverslag

Wanneer u voor het eerst krediet aanvraagt, beginnen de drie grootste kredietbureaus - Experian, TransUnion en Equifax - een kredietprofiel op te stellen op basis van uw kredietactiviteiten. Op verzoek genereren ze een kredietrapport dat het volgende bevat:

• Een lijst met uw kredietrekeningen, inclusief leningen en creditcards

• Het verschuldigde saldo en de huidige maandelijkse betaling voor elk account

• Een indicatie dat de rekeningen actueel en correct betaald zijn, of delinquent met het aantal dagen dat achterstallig is

• Een lijst met afgesloten rekeningen

• Openbare dossiers van pandrechten, vonnissen en faillissementen

• Informatie over vroegere en huidige werkgevers

• Geschiedenis van woonadressen

De kredietbureaus analyseren de informatie om een ​​ credit score te genereren, die kredietverstrekkers gebruiken als een maat voor uw kredietwaardigheid. Hoewel uw credit score enigszins kan verschillen tussen de drie kredietbureaus, gebruiken ze over het algemeen standaardmethoden en -algoritmen die zijn vastgesteld door de Fair Isaac Corporation, die uw FICO-score genereert. Consumenten hebben wettelijk het recht om één gratis kredietrapport van elk van de kredietbureaus te ontvangen; de credit score is echter niet opgenomen in het kredietrapport en moet afzonderlijk worden gekocht.

Bedrijfskredietverslag

Bedrijven moeten hun eigen kredietgeschiedenis opstellen, zodat zij afzonderlijk van de bedrijfseigenaars krediet kunnen verkrijgen. Zodra een bedrijf een federaal belastingidentificatienummer heeft, beginnen de business credit bureaus handelskrediet en andere kredietactiviteiten te volgen. Handelskrediettransacties vinden plaats wanneer een leverancier een bedrijf nu laat kopen en later betaalt. Betalingen op handelskrediet worden gerapporteerd aan de zakelijke kredietbureaus.

Een bedrijfskredietverslag bevat de volgende informatie:

• Bedrijfsachtergrondinformatie, inclusief eigendom en dochterondernemingen

• Financiële bedrijfsinformatie

• Bank-, handels- en verzamelgeschiedenis

• pandrechten, vonnissen en faillissementen

• Risicoscores

De drie zakelijke kredietbureaus - Equifax, Experian en Dun & Bradstreet - genereren bedrijfskredietscores uit de informatie. Anders dan consumentenkredietscores, die standaardmethoden en algoritmen voor scoren gebruiken, gebruikt elk bedrijfskredietbureau volledig verschillende methoden voor het scoren van bedrijfskredietrisico.Zakelijke kredietrapporten moeten worden gekocht bij de kredietbureaus.

Wanneer zakelijke en persoonlijke kredietrapporten worden gecombineerd

Het is belangrijk dat bedrijfseigenaars afzonderlijke kredietprofielen opstellen voor hun bedrijf. Totdat ze dat doen, zijn ze persoonlijk aansprakelijk voor eventuele leningsverplichtingen, zelfs als het bedrijf een afzonderlijke rechtspersoon is. Zonder een zakelijk kredietprofiel vertrouwen kredietgevers op het persoonlijke kredietprofiel van de ondernemer voor het bepalen van het kredietrisico, wat het vermogen van de onderneming om te lenen wat hij nodig heeft te beperken. Het is voor een nieuw bedrijf moeilijk om een ​​lening te krijgen zonder een ondertekende persoonlijke garantie van de bedrijfseigenaar.

Bedrijfseigenaren moeten opzettelijke stappen nemen om hun kredietprofielen zo vroeg mogelijk in hun ontwikkeling vast te stellen en uit te bouwen.

• Maak een afzonderlijke juridische entiteit voor het bedrijf, zoals een S Corp, partnerschap of LLC.

• Afzonderlijke zakelijke en persoonlijke accounts en administratie.

• Handelscreditrekeningen instellen bij leveranciers en leveranciers.

• verkrijg een zakelijke creditcard; het zou kunnen beginnen met een gaskaart. Als een bank een zakelijke creditcard aanbiedt, moet u ervoor zorgen dat deze betalingen aan de zakelijke kredietbureaus rapporteert.

• Voer alle betalingen op tijd uit.

• Bestel zakelijke kredietrapporten regelmatig om te zien dat ze correct zijn bijgewerkt.

Zakelijke kredietrapporten kunnen ook zeer nuttige managementtools zijn. Elk van de zakelijke kredietbureaus biedt premium rapportageservices die een diepgaande analyse kunnen bieden voor het beheer van kredietrisico's en bedrijfsvoorspellingen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder