Pensioen

Buy-out Aanbieding? 12 manieren om te weten of het goed is

11 Common Mistakes About Sunscreen And How To Choose The Best One (Mei 2019).

Anonim

Als uw bedrijf u een buy-out, vertrekvergoeding of vroege pensionering

Buyout-aanbiedingen zijn er in alle soorten en maten en kunnen aan iedereen of een selecte groep werknemers worden aangeboden. Het maakt niet uit hoe het aanbod is ingekaderd, veel van dezelfde elementen verschijnen in elk van hen. Hoe deze elementen stapelen, bepaalt of de deal goed is, zoals een nadere blik op 12 onthult.

Zie voor verwante informatie

Zijn de mogelijkheden van Pension Buyout een goede deal? 1. Compensatie

Compensatie (geld) is de gemeenschappelijke noemer met buy-outs. Als het gaat om een ​​buy-out, hoe meer hoe beter. Een deal die u een percentage van uw jaarlijkse salaris levert, is in de meeste gevallen optimaal.

Andere opties omvatten een jaarsalaris, meerdere maandsalarissen of een van bovenstaande, plus de mogelijkheid om

opgebouwde vakantie of ziekteverlof uit te betalen. Sommige buyouts bevatten zelfs bedrijfsaandelen. Zie ook Belastingen op onbetaalde beloning minimaliseren. 2. Brugfondsen

Het bedrag van de buy-out en de tijd die je hebt tot je normale pensionering kan een enorme impact hebben op je beslissing. Als u twee jaar verwijderd bent van het innen van uw pensioen en uw bedrijf biedt twee jaarsalaris (of in de buurt ervan) om nu te stoppen, het is zo ongeveer een no-brainer.

Hoewel u waarschijnlijk niet zo veel geluk zult hebben, vergelijkt u het aanbod met de tijd die u hebt tot u toch zou vertrekken. Als het in de buurt is, is het waarschijnlijk een goed idee om de aanbieding aan te nemen.

3. Pensioen versus forfaitaire betaling

Als het aanbod van uw bedrijf u de keuze geeft tussen een leven

pensioen en een eenmalig eenmalig bedrag, komt u meestal uit met het pensioen . Een test waarvan de optie het beste is, is de zogenaamde "6% -regel. "Kortom, als het maandelijks pensioen gelijk is aan 6% of meer van de lumpsum, is het pensioen een beter idee. Zo niet, dan zou het nemen van de forfaitaire som en het beleggen een betere stap zijn. Een andere trieste reden om het pensioen te vermijden is gezondheid: als u in slechte gezondheid verkeert, kan een forfaitair bedrag de betere keuze zijn, tenzij u getrouwd bent en uitkeringen voor echtgenoten uw bedrijfspensioen de betere optie maken.

Natuurlijk, het maakt niet uit wat de cijfers zeggen, als de overleving van uw huidige werkgever wankel is, wilt u misschien de forfait nemen en uitvoeren. Zie voor meer informatie over dit onderwerp

Maandelijks pensioen of vast bedrag: wat is beter? 4. Ziektekostenverzekering

Een van de meest begeerde uitbetalingsvoordelen is toegang tot dekking van de ziektekostenverzekering

. Dit kan zijn in de vorm van uitgebreide dekking of vergoeding via een zorgstelsel voor gezondheidszorg (HRA) . HRA's bieden belastingbevorderende fondsen (bijgedragen door de werkgever) om medische kosten te betalen of voor een ziekteverzekering nadat u uw werkgever hebt verlaten, als de werkgever hiermee instemt. Ziektekostenverzekeringen zijn vooral belangrijk als u nog niet in aanmerking komt voor

Medicare of als u van plan bent om zelf zaken te doen - wat betekent dat u veel meer zou moeten betalen voor ziektekostenverzekeringen in de privémarkt dan via je voormalige werkgever. 5. Ontheffing van aansprakelijkheid

Veel buy-outs worden geleverd met een vrijwaringclausule voor afstand van aansprakelijkheid of aansprakelijkheid. Kortom, het ondertekenen van een vrijgave van aansprakelijkheid betekent dat u vervolgens uw voormalige werkgever niet kunt vervolgen wegens onrechtmatige beëindiging of om andere redenen.

Als een verklaring van afstand van aansprakelijkheid geen deel uitmaakt van de uitkoopovereenkomst, is dat goed. Zelfs als het is opgenomen, kan het mogelijk zijn om te onderhandelen (zie hieronder) over het verwijderen van die vereiste.

6. Niet-concurrentiebeding

Minder gebruikelijk dan een afstand van aansprakelijkheid is een

niet-concurrentiebeding -clausule, waarin staat dat u uw huidige werkgever niet kunt verlaten en voor een concurrent aan het werk kunt gaan, meestal gedurende een bepaalde periode - een jaar bijvoorbeeld. Het ontbreken van een niet-concurrentiebeding neemt nog een negatieve van de tafel. Als de clausule aanwezig is, moet uw buy-out voldoende compensatie bevatten om de tijdsduur te dekken dat u niet in staat zult zijn om voor een concurrent naar het werk te gaan. Wanneer dat het geval is, is de niet-concurrentiebeding veel minder schadelijk.

Niet ondertekenen dat niet-concurreren zonder lezen Deze geeft u nuttige informatie over deze clausules. 7. Onderwijs

Als uw branche aan het veranderen is en uw baan verouderd raakt, kan uw buy-out een mogelijkheid voor onderwijs of herscholing omvatten zonder kosten voor u. Dit kan nuttig zijn en u zowel tijd als geld besparen.

Een schooluitkering kan de vorm hebben van betaalde collegegeldhulp. Als de training of opleiding vóór je feitelijke scheidingsdatum komt, is dat nog beter.

8. Werkplek

Samen met onderwijs en herscholing, kan helpen om een ​​functie bij een nieuw bedrijf te verwerven, je geruststellen als het gaat om het volgende: "Wat moet ik nu doen? " vraag.

Vacatures kunnen plaatsing met een andere divisie van uw huidige bedrijf of een ander bedrijf geheel omvatten. Het kan ook worden gecombineerd met een aanbod voor scholing of herscholing.

9. Positieve referenties

Als onderwijs of arbeidsbemiddeling niet wordt aangeboden, kan de belofte van een positieve referentie een lange weg gaan en krijgt u iets van waarde dat u kunt toevoegen aan uw

cv . Zelfs als uw buyout-pakket geen belofte van een positieve referentie bevat, is dit een klein voordeel waar u eigenlijk om zou moeten vragen, vooral als u van plan bent om op de arbeidsmarkt te blijven.

10. Aandelenopties

Zoals hierboven vermeld, bevatten sommige buy-outpakketten een aandelenoptie als onderdeel van een vergoeding.

Zo ja, vraag dan of een aandelenaanbod dat deel uitmaakt van een scheidingspakket

volledig definitief is . Dit is van cruciaal belang omdat alles (inclusief aandelen) dat niet volledig verworven is als u het bedrijf verlaat, kan worden verbeurd. 11. Gratis spullen

Als u van plan bent om zelf voor zaken te gaan, als u een computer of een ander stuk dure apparatuur bij u zou kunnen meenemen, zou dit uw opstartkosten voor nieuwe ondernemingen aanzienlijk kunnen verlagen.

12. Verhandelbaarheid

Aangezien geen enkel uitkoopaanbod waarschijnlijk alles omvat wat u graag zou willen zien, is er een die flexibel is en die onderhevig is aan onderhandeling, het op één na beste is. Het kan zo simpel zijn als te zeggen dat u uw laptop niet wilt, maar wel dat u uw bureau leuk vindt.

Of misschien biedt het aanbod van het bedrijf op het gebied van arbeidsbemiddeling u niet zo veel aan als drie maanden durende ziekteverzekering. De bereidheid van uw bedrijf om uw buyout aan te passen - binnen redelijke grenzen - kan een krachtige overwinning voor u zijn. Onthoud: alles is bespreekbaar.

De bottom line

Er is veel te overwegen bij het beoordelen van een buy-outaanbieding. Als de uwe positief is met betrekking tot de meeste of alle hierboven genoemde elementen, heeft u geluk. Daarom is onderhandelen zo belangrijk. Onderhandelen stelt je in staat de bal dichter bij je kant van de baan te brengen.

Naast de elementen van het aanbod, zijn de gezondheid van het bedrijf, uw algehele arbeidstevredenheid en de mening van een betrouwbare financieel adviseur (als u die hebt) allemaal onderdeel van het proces om te beslissen of u een uitkoopaanbieding accepteert .

Een belangrijk laatste punt: als u denkt dat u onheus bent behandeld of als de buyout op een of andere manier discriminerend is, moet u juridisch advies inwinnen voordat u iets ondertekent.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

Moet u een vroegtijdige uittreding accepteren?

en The Layoff Payoff: A Severance Package .

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)
Inzichten

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)

Opgericht in 1879, Foot Locker Inc . (NYSE: FL) is gedwongen om de bedrijfsactiviteiten in de loop van de tijd te veranderen om tegemoet te komen aan de atletiekmarkt. Tegenwoordig levert het goederen aan sporters ongeacht geslacht, geografische locatie of sport naar keuze. Om dit te doen, exploiteert het een groot aantal dochterondernemingen en merknamen die gespecialiseerd zijn in een specifiek product of sport.
Lees Verder
Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race
Inzichten

Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race

Hoewel veel waarnemers overwegen Amazon. com Inc. ( AMZN ) om een ​​onstopbare kracht te zijn die de concurrentie overal mee naartoe neemt, met name in retail en cloudcomputing , de velden van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) zijn bijzonder belangrijke gebieden waar het achterblijft,
Lees Verder