Beheren Van Het Vermogen

Bedrijfsanalyse: hoe na te denken over seizoensgebonden trends

My Friend Irma: Buy or Sell / Election Connection / The Big Secret (Juli- 2019).

Anonim

Bij het analyseren van de vooruitzichten van een bedrijf als een handels- of langetermijnbelegging op korte termijn, is het belangrijk op te merken dat seizoensgebonden trends de prestatieverwachtingen beïnvloeden. Deze goed gedocumenteerde periodes van kracht en zwakte zijn van invloed op alle sectoren, en daarom is het van cruciaal belang om de beste tijden van het jaar te onderzoeken om nieuwe posities te openen, zelfs als men voor de lange termijn koopt.

Naast seizoensontwikkelingen markeert kwartaalwinst een regelmatige kalenderinvloed die grote verliezen kan opleveren wanneer beleggers onverstandige weddenschappen plaatsen. Hoewel zorgvuldig onderzoek u kan vertellen of een bedrijf waarschijnlijk de verwachtingen zal overtreffen, kan het de volgende reactie niet nauwkeurig voorspellen, wat prijsschommelingen van meer dan 10% kan veroorzaken, zelfs bij bluechips en Dow-componenten .

Index Seasonality

Belangrijke indices malen elk jaar door brede bereiken . Statistieken die al decennia teruggaan, laten zien dat de sterkste winsten meestal worden geboekt in de eerste vijf maanden van het jaar en het vierde kwartaal, met de periode juni tot september met correcties en shakeouts . Deze gegevens volgen de klassieke marktwijsheid tot " verkopen in mei en verdwijnen ".

SP-500 maandelijkse prestaties 1980-2014

MONTH

RETURN

januari

0. 95%

Februari

0. 17%

maart

1. 05%

April

1. 59%

Mei

0. 92%

Juni

0. 07%

juli

0. 56%

augustus

-0. 06%

September

-0. 77%

Oktober

0. 99%

november

1. 45%

December

1. 52%

Bronnen: Standard & Poor's 500 Index en Money Chimp

Seizoensontwikkelingen beginnen met het januari-effect, waarbij winst- en verliesberekeningen worden schoongeveegd, waardoor het nemen van risico's wordt aangemoedigd. bedrijven die een slecht rendement boekten in het voorgaande kalenderjaar. Het jaar eindigt met de Santa Rally, wanneer instellingen hun posities bekijken en vaak de grootste winnaars kopen om hun jaarverslagen te ondersteunen. Daartussen kunnen zomermarkten frustrerend zijn, waarbij de belangrijkste marktgroepen hun zwakste prijsactie van het jaar vaak vermalen.

Sector Seizoenssfeer

Naast seizoensgebonden trends die van invloed zijn op de brede gemiddelden, zijn sectoren doorvoer door relatief sterke en zwakke periodes die gedurende tientallen jaren aanhoudend zijn. Kiezen om te kopen wanneer deze invloeden gunstig zijn, kan aanzienlijk bijdragen aan de eerstejaarsrendementen. Hoewel slecht getimede inzendingen het vertrouwen kunnen beroven en tegelijkertijd de jaarlijkse winst- en verliesrekening ondermijnen.

Kleinkapitalen worden in het eerste kwartaal agressiever gekocht vanwege de hervatting van de risicobereidheid veroorzaakt door het nieuwe kalenderjaar.Positieve seizoensgebondenheid eindigt op 31 maart met een relatief zwakke prestatie verwacht tot het midden van het vierde kwartaal, wanneer deze aandelen agressief kunnen worden gekocht in afwachting van een eindejaarsrally.

De olie- en energiesector vertoont goed gedocumenteerde seizoenspatronen. De afgelopen 25 jaar heeft de NYSE ARCA Oil & Gas Index ( XOI ) bijvoorbeeld relatief hoge winsten geboekt vanaf midden december tot in het late voorjaar of de vroege zomer. Deze trend vindt zijn oorsprong in de aanloop naar het zomerseizoen van de zomer, met een opvallende piek rondom Memorial Day. XOI heeft geen ETF-equivalent, maar SPDR Select Sector Energy Fund ( XLE ) biedt een nauw uitgelijnde proxy.

Technology Seasonality 1994 - 2013

Technologie is van oudsher sterk in het vierde kwartaal, tot januari van het volgende jaar. Het komt in een tweede seizoenskrachtige periode tussen april en juli, waarbij de prestaties afnemen tot de koopspurt in oktober. Een nuttige strategie is om de grootste namen van de sector te kopen tijdens sterke periodes, terwijl je je richt op speciale situaties tijdens zwakke periodes.

Het is niet verrassend dat obligaties en edelmetalen seizoenskracht tonen in tegenstelling tot belangrijke aandelenindexen. Dit is een gevolg van de risico-op-risico-uit denkrichting die kapitaal roteert op basis van relatieve hebzucht en angst niveaus. Goud vertoont de grootste jaarlijkse sterkte tussen juli en oktober op hetzelfde moment dat de SP-500 de zwakste prestatie van het jaar boekt, terwijl obligaties in mei seizoensgebonden sterk worden en het in oktober opgeven.

The Bottom Line

Beleggers hebben baat bij bedrijfsonderzoek waarin seizoensgebonden trends worden opgenomen die de relatieve sterkte en zwakte voorspellen gedurende het kalenderjaar. Ook loont het om Standard & Poor's 500 Index en brede markttendensen te volgen om de waarschijnlijkheid van hogere prijzen te bepalen op het moment dat u blootstelling wilt nemen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder