Investeren

Bedrijfsobligaties met een hoog rendement versus Aandelen

24. Beleggen aandelen en obligaties (EmjD 11-2) (Juni- 2019).

Anonim

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor beleggers die op zoek zijn naar een sterk rendement. Twee van de meest populaire beleggingsopties zijn aandelen en hoger renderende bedrijfsobligaties. Hoewel goedgekozen beleggingen in aandelen altijd beter presteren dan bedrijfsobligaties op portefeuilleniveau, zijn bijna alle financiële en beleggingsadviseurs het eens over de voordelen van diversificatie van uw beleggingen door te kiezen voor belegging in zowel bedrijfsobligaties als aandelen. In de volgende alinea's voeren we een vergelijking van deze activaklassen uit.

Voorraadhouder zijn versus Een obligatiehouder zijn

Op het eerste gezicht is er nogal wat gelijkenis tussen aandelen en bedrijfsobligaties: beide stellen bedrijven in staat financiering te verkrijgen voor hun activiteiten, en beide bieden beleggers een manier om in een onderneming te investeren om hun investering terug te verdienen . Het grote verschil tussen beide is dus de overeenkomst tussen de obligatiehouder en de uitgever van de obligatie versus de overeenkomst tussen een aandeelhouder en een emittent van aandelen, evenals de bedragen die de aandelen of obligaties zullen uitbetalen.

Investeren in aandelen maakt een belegger voor een deel eigenaar van een bedrijf . Wanneer u een aandeelhouder wordt, heeft u niets gegarandeerd. De verwachting is dat de gekochte aandelen in waarde zullen stijgen en in sommige gevallen dividend zullen uitkeren. Echter, zoals iedereen die bekend is met de strijd van de aandelenmarkt weet, is niets op de aandelenmarkt gegarandeerd. De prijs van aandelen of aandelen kan snel fluctueren - omhoog of omlaag, ongeacht hoe het bedrijf presteert. In ruil voor het extra risico en de grotere volatiliteit van aandelenbezit dan obligatiebehoud, hebben aandelen doorgaans een veel hoger ROI-potentieel dan zelfs hoger renderende bedrijfsobligaties.

Investeren in bedrijfsobligaties maakt van de belegger een crediteur van het bedrijf. Terwijl een aandeelhouder niets heeft gegarandeerd, geeft het bezit van een obligatie de belegger recht op rentebetalingen (exclusief nulcouponobligaties) als crediteur bij hun obligatieaankoop, evenals de belofte dat de obligatie uiteindelijk zal worden terugbetaald aan 100% (gezien het feit dat de onderneming niet failliet gaat). Beleggingen in high-yield bedrijfsobligaties worden als minder risicovol beschouwd vanwege minder volatiliteit in vergelijking met beleggingen in aandelen. Dus ja, aandelen kunnen op de lange termijn meer ROI opleveren, maar ze zijn niet zo stabiel en garanderen geen vaste rentebetaling als betrouwbaar inkomen. Het belangrijkste sleutelwoord in de laatste zin is echter "op de lange termijn": door in aandelen te beleggen, zou elke belegger bereid moeten zijn om een ​​beleggingshorizon op middellange tot lange termijn te bieden en te voorkomen dat hij op korte termijn fondsen zou moeten investeren. .Om deze redenen zullen bedrijfsobligaties minder lucratief blijven als alles goed gaat met aandelen. Uw rendement wordt gemaximeerd op een manier die een belegging in aandelen nooit is. Een belangrijk voordeel van bedrijfsobligaties is dat ze opraken (bedrijfsobligaties hebben een looptijd). Met andere woorden, een belegger die in obligaties heeft belegd, kan een concreet tijdpad hebben voor wanneer zijn beleggingen rendementen moeten opleveren.

Wat een obligatiehouder is

Er zijn enkele extra belangrijke punten die beleggers in gedachten moeten houden met betrekking tot beleggingen in hoger renderende bedrijfsobligaties:

Geen bedrijfsobligaties zijn fail-safe . Ja, ze zijn minder riskant dan een aandeel, maar net als aandelen, is er echt geen garantie dat je je geld terugkrijgt en, ja, je kunt al je hoofdsom verliezen. Beleggers moeten hun due diligence uitvoeren om bedrijfsobligaties te evalueren, net zoals aandelen die zouden gebruiken om zichzelf tegen de kans op wanbetaling te beschermen.

Een band zal nooit "een Apple doen" en uitgroeien tot 100 keer de oorspronkelijke hoeveelheid . De belangrijkste reden waarom beleggers aandelen kiezen, is het enorme top-end potentieel voor ROI. Een bedrijfsobligatie heeft een beperkt rendement, dus zelfs als u een obligatiehouder bent voor een klein bedrijf dat groot is, stijgt uw ROI niet overeenkomstig. Bovendien beperkt dit de reikwijdte van het vermogen van een obligatie als beleggingscategorie om individuele verliezen te compenseren door deze te overtreffen met grotere winsten elders op de manier waarop aandelen kunnen.

Bedrijven herinvesteren obligatiekredieten om winst te maken, wat betekent dat aandeelhouders hun inkomsten hebben gegenereerd door beleggingen in obligatiehouders. Wanneer een belegger een bedrijfsobligatie koopt die rente betaalt, gebruikt het bedrijf dat deze obligatie uitgeeft het geld van de belegger om zichzelf te herinvesteren als een bedrijf.

Bedrijfsobligaties zijn gewoon niet zo gemakkelijk te beoordelen als aandelen. Investeren in een bedrijfsobligatie heeft alleen zin als u kunt weten hoe waarschijnlijk het is dat het bedrijf dat het bedrijf uitgeeft, de rentebetalingen werkelijk zal doen zonder failliet te gaan - dit vereist duidelijk een diepgaande stroom van financiële informatie. Het vereist ook weten wat je waarschijnlijk terug krijgt als het bedrijf failliet gaat. Er is geen echte manier om dit te evalueren zonder meer te weten over het bedrijf zelf en hoe het zijn activiteiten uitvoert. Dit betekent dat het zorgvuldig evalueren van een bedrijfsobligatie vaak tijdrovender en duurder is dan de beleggers beseffen.

Er zijn specifieke soorten bedrijfsobligaties die door de emittent "opvraagbaar" zijn en die hun totale rendementspotentieel kunnen beperken. Dit gebeurt meestal door een uitgever van obligaties om hen de mogelijkheid te bieden om te herfinancieren naar goedkopere schulden in geval van een rentedaling. De keerzijde hiervan is dat een bedrijfsobligatiehouder niet dezelfde actie kan ondernemen als de rente stijgt. Dit maakt obligaties dus minder aantrekkelijk als hun koers stijgt. Over het algemeen moet elke potentiële belegger er zich van bewust zijn dat er verschillende soorten bedrijfsobligaties op de markt zijn: deze omvatten onder andere gesplitste couponkwesties, in natura uitgegeven obligaties, zero-coupon obligaties, obligaties met variabele rentevoet, uitgestelde rente-obligaties en converteerbare obligaties en ga zo maar door.(Zie ook: High Yield-bedrijfsobligaties: verschillende structuren en typen ).

Als het erop aan komt, hebben bedrijven hun belangen meer in overeenstemming gebracht met aandeelhouders, niet met obligatiehouders . Dit komt omdat een obligatiehouder een schuldeiser is en geen eigenaar van het bedrijf is. Dit betekent dat obligatiehouders de boeken van het bedrijf negatief beïnvloeden, terwijl aandeelhouders hun saldo positief beïnvloeden. Bovendien heeft de directeur van de meeste grote bedrijven meestal een groot deel van hun persoonlijke vermogen in aandelen bijeengehouden, wat betekent dat zij persoonlijk per definitie de aandeelhoudersbelangen meer ter harte nemen dan die van obligatiehouders. Dit betekent dat elke kans die een bestuurder of het management van het bedrijf heeft om een ​​positief effect te hebben op het rendement van aandeelhouders, ten koste van het rendement van obligatiehouders, doorgaans een goede zakelijke reden is. Een sterk voorbeeld hiervan in de echte wereld is een leveraged buyout, waarbij de credit rating van het bedrijf wordt verlaagd, waardoor de uitbetaling aan obligatiehouders wordt verminderd en tegelijkertijd een biedingsoorlog ontstaat voor degenen die het proberen uit te kopen. Dit verhoogt de aandelenkoers.

De bottom line

Ondanks de aanzienlijke verschillen tussen aandelen en bedrijfsobligaties, erkennen we dat beide activaklassen belangrijke kenmerken en voordelen hebben. Elke belegger die overweegt bedrijfsobligaties aan zijn portefeuille toe te voegen, moet zijn of haar risico- / opbrengstprofiel duidelijk definiëren. Het is waardevol om te overwegen om over beide activaklassen te diversifiëren.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder