Investeren

ETF / ETN-analyse: Natural Gas Subindex (GAZ)

Fundamentals - ETF Securities ETFS Crude Oil ETC (Mei 2019).

Anonim

De iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEARCA: GAZ) is een exchange-traded note (ETN) die is ontworpen om blootstelling aan aardgas te bieden. Het ETN werd uitgegeven op 23 oktober 2007 met de sponsoring van Barclays Bank PLC en het vervalt op 22 oktober 2037. Dit ETN is ontworpen om beleggers een investering te bieden om het Bloomberg Natural Gas Subindex Total Return, zijn benchmark, bij te houden. inhoudsopgave. Het Bloomberg Natural Gas Subindex Total Return is samengesteld uit vooraanstaande aardgas futures-contracten.

Aardgas is een veel gebruikte grondstof in het dagelijks leven, maar ook in kracht- en industriële toepassingen. Aardgas is een alternatief voor andere fossiele brandstoffen geworden vanwege zijn economisch vriendelijke karakter. Net als alle andere grondstoffen wordt aardgas beïnvloed door de wet van vraag en aanbod. De vraag en daarmee de prijs van de waar fluctueert met de temperatuur en wordt beïnvloed door seizoensinvloeden.

GAZ biedt beleggers een beleggingsvehikel om blootstelling te verkrijgen aan de aardgasmarkt. Echter, na 2009 heeft GAZ prijsvervalsing van de reële waarde ervaren en kan dit het beste worden overgelaten aan ervaren en speculatieve beleggers.

Kenmerken

Vanaf 23 oktober 2015 heeft GAZ 9. 91 miljoen ETN's uitstaan ​​en een marktkapitalisatie van $ 7. 73 miljoen. De iPath Bloomberg Natural Gas-subindex tracht zijn benchmark te volgen door het houden van toekomstige Henry Hub-termijncontracten voor aardgas die worden verhandeld op de New York Mercantile Exchange. Het ETN wordt beheerd door Barclays iPath en berekent een jaarlijkse netto kostenratio van 0,75%.

GAZ heeft een bovengemiddelde nettokostenquote ten opzichte van het gemiddelde van 0,7% voor grondstoffenergiefondsen. Barclays kondigde de schorsing van de uitgifte van de ETN op 21 augustus 2009 aan. Daarnaast heeft het zijn beleggers op 18 mei 2012 meegedeeld dat de ETN niet consequent de koers van de onderliggende index zal volgen.

Geschiktheid en aanbeveling

Omdat GAZ is gestructureerd als een ETN, heeft het een hoger kredietrisico. Dit ETN is een ongedekte schuldverplichting van Barclays. Daarom is elke betaling die moet worden ontvangen op de vervaldatum of bij de terugbetaling afhankelijk van het vermogen van Barclays om zijn schuldverplichtingen na te komen. Naast het kredietrisico, draagt ​​het ETN het marktrisico, het volatiliteitsrisico en het concentratierisico.

De hoge mate van volatiliteit zonder een hoog rendement wordt benadrukt in de statistieken van de moderne portefeuilletheorie (MPT).Op basis van achterliggende gegevens over drie jaar heeft GAZ een gemiddelde jaarlijkse standaardafwijking of volatiliteit van 39,19%, een gemiddeld jaarlijks rendement van -30. 54% en een Sharpe-ratio van -0. 71. Gemeten aan de best passende index, de Bloomberg Energy Subindex Total Return USD, heeft deze een R-kwadraat waarde van 45. 24%, een bèta van 1.14 en een alpha van -3. 12. Bovendien heeft GAZ vanaf 30 september 2015 een gemiddeld jaarlijks rendement van -39. 41%, terwijl het totale rendement van de Bloomberg Natural Gas-subindex op -34 is. 35%.

De negatieve Sharpe-ratio van de ETN geeft aan dat zij niet in staat is om beleggers een bevredigend rendement te bieden op een voor risico gecorrigeerde basis. Bovendien geeft de R-kwadraatwaarde aan dat 45. 24% van de prijsschommelingen in het verleden kan worden verklaard door schommelingen in de best-fit index. De bèta van 1.14 geeft aan dat het in deze periode theoretisch 14% volatieler was dan de index. De geannualiseerde alpha van -3. 12 geeft aan dat het een gemiddelde jaarlijkse 3% 12% minder goed presteerde dan zijn best-fit index.

Het iPath Bloomberg aardgas Subindex Total Return ETN is het meest geschikt voor risicotolerante beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan aardgas met een beleggingshorizon van korte tot middellange termijn. Aangezien het fonds een hoog risico draagt ​​en een niet-gediversifieerd ETN is, kan het het beste worden aangehouden als een satelliet in een goed gediversifieerde portefeuille. Bovendien is het geschikt voor speculanten die optimistisch zijn over de prijzen van aardgas, vooruitlopend op veranderingen in het seizoen. Het fonds is gesloten voor creaties en kan worden verhandeld met immense prijsdistorsies ten opzichte van de reële waarde van aardgas, zodat beleggers mogelijk een alternatief aardgasgerelateerd ETN of exchange-traded fund (ETF) willen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder