Inzichten

Fed-officials zien maximaal vier extra renteverhogingen in 2017

Credit Card Reform After the Financial Crisis: Rio Rancho Town Hall, New Mexico (Juni- 2019).

Anonim

Een week nadat Neel Kashkari, president van de Federal Reserve in Minneapolis, zijn redenering uitlegde achter afwijkende meningen tijdens de vergadering van het Federal Open Market Committee van maart, hebben twee Fed-officials zichzelf geparkeerd aan de andere kant van het spectrum.

Op woensdag verklaarden de president van de stad San Francisco, John Williams, en de president van Boston, Eric Rosengren, dat de Fed in 2017 nog vier keer de rente kan verhogen. "Met een economie op volle tewerkstelling nadert de inflatie de Fed 2 procent doel, en de uitbreiding nu in zijn achtste jaar, de gegevens hebben gesproken, en de boodschap is duidelijk, "zei Williams op The Forecasters Club in New York.

"Ik sluit dit jaar niet meer dan drie stijgingen uit," vervolgde Williams.

Williams opmerkingen komen als Fed officials over de hele kaart springen. Vorige week zei Kashkari - een eerste keer dat hij stemde - dat de Fed de inflatievoorspellingen nog steeds verkeerd aanpakt, en totdat deze materialiseren, ziet hij de noodzaak van verkrapping niet zitten. Vandaag was echter een zeldzame gebeurtenis wanneer twee ambtenaren hetzelfde sentiment delen. Zo niet een ietwat extreme. (Zie ook: Fed Talks-beleid een week na renteverhoging )

Rosengren, die dit jaar geen stemgerechtigde is, zei dat vier extra wandelingen de "standaard" weergave van de FBI zouden moeten zijn. "De perceptie lijkt te zijn dat de uitkomst van elke FOMC-vergadering afhankelijk is van nuances van inkomende gegevens, met als basisgeval geen tariefverandering, "zei Rosengren.

"Mijn eigen mening is dat een verhoging bij elke andere FOMC-vergadering in de loop van dit jaar de default van de commissie zou kunnen en zou moeten zijn."

Net als andere Fed Hawks, zei Rosengren dat het risico van oververhitting van de economie reëel is en is van mening dat de reële koersen goed onder de inflatie volgen en dat het moment voor de Fed om te handelen nu is. (Zie ook: Waar komt de Fed vandaan? )

Markten bleven gedempt na de twee sprekers. Volgens de CMWatch-tool van FedWatch blijft de kans op een juni-verhoging op 51 procent.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder