Investeren

Financiële ETF's: laatste overblijfselen van waarde? (XLF, KRE)

Onduidelijkheid rondom de Bitcoin ETF! De toekomst van Crypto in gevaar? (Juni- 2019).

Anonim

Het was een paar dagen ruig voor de financiële dienstensector en de gerelateerde exchange-traded funds (ETF's). Hoewel de Federal Reserve vorige week voor het eerst dit jaar de rente verhoogde, werd de toon van de Fed als gematigd ervaren, wat zorgen baarde over het verloop van meer renteverhogingen, waar financials op aandringen. Toen, eerder deze week, werd de sector getroffen door bezorgdheid dat de Trump-administratie bepaalde beleidsinitiatieven die mogelijk als heilzaam voor bankaandelen werden beschouwd, niet zou kunnen implementeren. Over het algemeen is de Financial Select Sector SPDR (XLF), de grootste financiële dienstverlener ETF, de afgelopen week voor 4,5 procent uitgeschakeld.

Regionale banken zijn nog meer gestraft. Weinig of geen hoeken van de aandelenmarkt hopen met dezelfde intensiteit voor hogere rentetarieven als regionale banken, die hogere netto rentemarges zien wanneer de rente stijgt. De gematigde toon van de Fed wordt algemeen aangehaald als de reden waarom de regionale ETDR van SPDR S & P (KRE), de grootste regionale bank-ETF, de afgelopen week met 6,5 procent is gedaald. (Zie ook: Fed Talks-beleid een week na renteverhoging .)

In beter nieuws voor financiële diensten, het op één na grootste sectorgewicht in de S & P 500, is het een van de meer redelijk gewaardeerde sectoren in de Amerikaanse aandelenmarkt. Met deze huidige bull-marktveroudering wordt het steeds moeilijker om geloofwaardige bestemmingsbestemmingen te vinden. Dat zou een verkoopargument voor financials kunnen zijn, vooral omdat de S & P 500 een prijs-winstverhouding (P / E) heeft die 12 procent boven de mediaan van 20 jaar ligt, volgens State Street Global Advisors (SSGA). (Zie ook: 5 Must-Have-statistieken voor waardebeleggers .)

"Financials handelen in de buurt van hun 10-jarige gemiddelde prijs-boekverhouding, terwijl de meeste sectoren - zoals consument cyclisch en informatie - technologie - verhandelen aanzienlijk hoger Gecombineerd met hun winstgroei en hun vermogen om verwachtingen van analisten te overtreffen, kunnen financiële aandelen beleggers groei tegen een redelijke prijs bieden, "zei SSGA. De huidige koers / boek-ratio op financials is 1. 4, net boven het 10-jarige gemiddelde van 1. 2. Energie is de enige sector met een prijs / boek-ratio op of onder het 10-jarige gemiddelde. Die datapunten zouden kunnen onderstrepen waarom energie en financiële waarden meestal de twee grootste sectorgewichten zijn in waarde-ETF's. (Zie ook: Value ETF's: Too Hot to Handle? )

Zelfs met de teleurstelling van de Fed zijn regionale banken aantrekkelijk binnen de bredere financiële sector. "Binnen de financiële sector lijken regionale banken aantrekkelijk," zei SSGA."Deze subsector heeft zijn omzet en winst in een sneller tempo laten stijgen dan de bredere financiële sector en de markt." Behalve de tegenwind van potentieel stijgende rentetarieven en deregulering, kunnen de in eigen land gerichte businessmodellen van de regionale banken de bottom-line groei stimuleren als de voorgestelde fiscale stimulans van de Trump-regering verandert in een brede Amerikaanse economische welvaart. " (Zie ook: Investeren in regionale banken .)

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder