Pensioen

Vind een betaalbare timeshare op een gepensioneerde begroting

16 Affordable Place To Travel If You Are Broke (Juli- 2019).

Anonim

Als u in het verleden een timeshare hebt gehad, weet u dat dit een geweldige manier is om uw vakantie te vieren op een plek waar u van houdt, jaar in jaar uit. Nieuw bij het idee? Het is een eigendomsmodel waarbij een aantal kopers het recht hebben om een ​​vakantie-eigenschap te gebruiken voor specifieke tijdintervallen per jaar. De kosten van een timeshare zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, de grootte van de eenheid, voorzieningen en de populariteit van de week die u in gedachten hebt. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn als u een vakantieobject zou willen bezitten, maar het niet voldoende zou gebruiken om de kosten te rechtvaardigen of als u zich geen directe aankoop zou kunnen veroorloven. Interesse in een timeshare, maar met een beperkt budget? Hier zijn enkele tips om u te helpen de meest betaalbare te vinden.

Typen timesharing

Het is handig om een ​​beetje inzicht te krijgen in hoe timeshares worden gestructureerd. Timeshares kunnen deeded of recht-voor-gebruik (niet-deeded) zijn. De rente die u bezit in een deeded timeshare wordt als onroerend goed beschouwd: u bezit dat deel van de timeshare en u kunt de timeshare aan uw kinderen verhuren, verkopen, ruilen of doorgeven. Een timeshare die recht op gebruik is, lijkt daarentegen meer op een leaseovereenkomst. U hebt het recht om de woning voor een vast aantal jaren te gebruiken en daarna worden de gebruiksrechten teruggegeven aan de eigenaar van de accommodatie. De rente die u bezit in een gebruiksrechtovereenkomst is wettelijk beschouwd als persoonlijk bezit en u kunt uw rechten nalaten, schenken of verkopen, maar de vervaldatum blijft intact.

Timeshares kunnen ook vast of zwevend zijn. In een timeshare van een vaste week reis je elk jaar op dezelfde locatie voor dezelfde week - bijvoorbeeld als je timeshare-eigendom is voor week 26 in Unit 404 van condo XYZ, heb je het recht om die specifieke eenheid te bezetten in week 26 elk jaar. In een timeshare met een zwevende week heeft u het recht om een ​​bepaald onderdeel op elk gewenst moment tijdens een "float" -seizoen te gebruiken en neemt u contact op met het resort om de specifieke week te reserveren. Er is echter geen garantie dat u de door u gewenste week krijgt, omdat andere eigenaren het eerst hadden kunnen reserveren.

Vakantieclubs zijn nog een ander type timeshare, maar ze werken anders. Als lid van de vakantieclub koop je punten of credits die kunnen worden gebruikt om ruimte te reserveren in een van de deelnemende resorts die eigendom zijn van de organisatie. Elk jaar kiest u een bestemming en het aantal punten of credits dat u "betaalt", is afhankelijk van het onroerend goed en de week. Afhankelijk van je vakantieclub, kunnen ongebruikte punten of credits al dan niet worden overgedragen naar het volgende jaar. In de meeste gevallen kun je ervoor kiezen om extra punten of credits te kopen als je een langere vakantie of een eersteklas woning wilt.

Koop de wederverkoopmarkt

Een van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen op de aankoop van een timeshare, is om vast te houden aan de wederverkoopmarkt, waar u 50% of meer kunt besparen op de aanschafkosten. Ontwikkelaars (de entiteiten die timeshare-projecten bouwen en deze "nieuw" verkopen) verhogen doorgaans de initiële prijs van timesharing om hun verkoop- en marketingkosten te dekken, dus u zult uiteindelijk veel meer moeten betalen dan nodig is als u nieuw koopt.

Timeshare-eigendommen zijn hetzelfde, ongeacht of u de volledige prijs betaalt of ze koopt op de wederverkoopmarkt, behalve natuurlijk dat alles nieuw en nieuw zal zijn in een gloednieuw gebouw. Tenzij de ontwikkelaar geweldige extraatjes kan bieden om de extra kosten voor een nieuwe timeshare te rechtvaardigen, of als u de eerste persoon bent die in een woning woont, is een doorverkoop een rendabelere aankoop. (Zie Timeshares: New vs. Resale voor meer informatie over dit onderwerp.)

Er zijn duizenden timesharing beschikbaar op de wederverkoopmarkt op elk willekeurig moment. Om er een te vinden:

  • Neem contact op met het door u gewenste resort om te zien of deze beschikbaar is
  • Contact opnemen met een wederverkopersmakelaar
  • Zoeken op internet
  • Controleer de lokale advertenties
  • Zoek online veilingsites zoals eBay

De piekweken overslaan

Een andere manier om geld te besparen is om 'piekweken' te kopen. Timeshares worden meestal verdeeld in 52 weken. Als je een week koopt die valt tijdens een hoogseizoen, kost het meer dan wanneer je vasthoudt aan een "lage" seizoensweek. Merk op dat deze strategie niet altijd werkt: sommige timeshares bevinden zich op plaatsen die het hele jaar door mooi en populair zijn, dus er kan nooit een laagseizoen zijn. Hawaii, bijvoorbeeld, wordt alle 52 weken als hoogseizoen beschouwd. De meeste bestemmingen verdelen hun weken echter in seizoenen met verschillende waarden.

Ga van de platgetreden paden

Als u echt van een bepaald gebied houdt maar geld wilt besparen, overweeg dan een woning die enigszins buiten de gebaande paden is. In plaats van rechtstreeks op het strand te zijn, kiest u bijvoorbeeld een eigenschap die één of twee rijen terug is. Of kies in plaats van een timeshare voor ski-in / ski-uit in uw favoriete skigebied, er gewoon eentje de berg uit of in een nabijgelegen stadje. Je bent nog steeds in de buurt van alles, voor een fractie van de kosten.

Shop EOY

Een andere optie om geld te besparen, is om een ​​week met een jaar te kopen (EOY). Hoewel de meeste timeshares werken op basis van jaarlijks gebruik, geeft eigendom in een EOY-systeem u het recht om de eigenschap om het andere jaar te gebruiken, hetzij gedurende oneven of zelfs jaren. Naast het besparen van geld, werken EOY's ook goed voor mensen die niet elk jaar een vakantie willen vieren of die niet elk jaar dezelfde plaats willen bezoeken.

Factor In All Costs

Het bedrag dat u voor een timeshare betaalt, is slechts een van de kosten. Andere kosten zijn onder andere de onderhoudskosten - die kunnen oplopen tot honderden of zelfs duizenden extra dollars per jaar - plus afsluitingskosten en overdrachtskosten, hoewel deze slechts één keer plaatsvinden. Net als bij het bezitten van een appartement, kunt u ook worden geraakt met speciale schattingskosten om te betalen voor buitengewone uitgaven, zoals het repareren van een lekkend dak.

Afhankelijk van het werk dat wordt gedaan, kunnen beoordelingen erg duur zijn: de eigenaren van een timeshare in Hawaï zouden naar verluidt zijn getroffen met een speciale beoordeling van $ 6,000 (per eigenaar, niet in totaal). Een goede aankoopprijs is niet altijd een goede deal: zorg ervoor dat u alle eigendomskosten in overweging neemt (en controleer of het gebouw in goede staat verkeert) voordat u iets tekent. Zie Timeshares: Dream Vacation of Money Pit? om meer te lezen over de valkuilen.

De ondergrens

Timeshares kunnen een goede optie zijn voor gepensioneerden met een beperkt budget die toegang willen tot een vakantiehuis zonder de kosten en de verantwoordelijkheid om er een te bezitten. De wederverkoopmarkt is verzadigd - wat betekent dat er op elk moment veel nieuwe verkoopeigenschappen op de markt zijn - dus het kan vrij eenvoudig zijn om een ​​goedkope timesharing te vinden in of bij uw gewenste locatie.

Op de meeste bestemmingen kunt u geld besparen door niet-piekweken te kopen of op korte afstand van de populairste gebieden te kopen. Waar en wanneer u het ook koopt, zoek uit wat de andere kosten zullen zijn - vooral die jaarlijkse onderhoudskosten - voordat u op de stippellijn tekent. Om absoluut zeker te zijn, overweeg dan om een ​​keer op vakantie te gaan naar de accommodatie voordat u een aandeel koopt. (Zie ook De 5 meest ontspannen timeshare-locaties voor gepensioneerden. )

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder